Sport

Jandarmeria nu iartă! Ce amenzi s-au dat după incidentele din Giulești de la România – Bosnia 4-1. Video

Jandarmeria București a anunțat deciziile luate în urma incidentelor din Giulești de la România - Bosnia. Ultrașii celor două echipe au sărit la bătaie în startul partidei.
27.09.2022 | 10:53
Jandarmeria nu iarta Ce amenzi sau dat dupa incidentele din Giulesti de la Romania  Bosnia 41 Video
UEFA a sancționat FRF după incidentele de la meciul România - Bosnia din Conference League. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Jandarmeria București a anunțat măsurile luate după incidentele provocate de ultrașii României și Bosniei. Partida din Giulești a fost întreruptă timp de zeci de secunde, după ce în tribună suporterii celor două formații au aruncat cu scaune și au folosit petarde.

Jandarmeria nu iartă! A venit nota de plată după incidentele de la România – Bosnia 4-1

Spiritele dintre cele două părți s-au calmat odată cu intervenția jandarmeriei, însă măsurile luate nu au întârziat să apară. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 13.500 de lei.

ADVERTISEMENT

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipa reprezentativă a României și a Bosniei și Herțegovinei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Ca urmare a incidentelor produse de suporterii dinamoviști în Peluza Sud, 155 de persoane au fost legitimate după terminarea partidei, urmând ca, după vizionarea imaginilor operative, să fie identificați și sancționați cei care au comis fapte antisociale.

ADVERTISEMENT

Deciziile Jandarmeriei după momentele tensionate din Giulești

Până în acest moment a fost întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui suporter oaspete în timp ce încerca să introducă materiale pirotehnice în arena sportivă.

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 de lei. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a anunțat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

ADVERTISEMENT

După 30 de minute de joc atenția ultrașilor români s-a îndreptat spre Federația Română de Fotbal. Fanii români au aprins mai multe torțe și au început să scandeze la adresa Federației.

Incidente și la meciul tur dintre Bosnia și România

Nici meciul tur dintre Bosnia și România nu a fost lipsit de incidente. În meciul de la Zenica, Bosnia s-a impus, scor 1-0, după golul marcat de Prevljak. Ultrașii echipei gazdă au huiduit imnul României.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ultrașii bosniaci au scandat „ți**nii, ți**nii”. UEFA s-a sezisat și i-a amendat, în timp ce stadionul de la Zenica va fi suspendat pentru o partidă. La finalul partidei din Giulești, România a câștigat spectaculos, scor 4-1, însă a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor.

Muntenegru nu a reușit să ofere o mână de ajutor României și a pierdut, scor 0-2 împotriva Finlandei, după ce formația lui Risto Radunovic a jucat din minutul 17 cu un om în minus.

ADVERTISEMENT