News

Jandarmeria Română anunță scoaterea la concurs a 1.200 de posturi. Ce condiții trebuie îndeplinite

Jandarmeria Română face angajări. Instituția din cadrul MAI anunță scoaterea la concurs a 1.200 de posturi. Ce condiții trebuie îndeplinite de candidați.
24.06.2022 | 15:54
Jandarmeria Romana anunta scoaterea la concurs a 1200 de posturi Ce conditii trebuie indeplinite
Angajări la Jandarmeria Română. 1.200 de posturi scoase la concurs. Condițiile cerute. Sursa foto: Jandarmeria Română
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru cei pasionați de o carieră într-o instituție MAI. Jandarmeria Română scoate la concurs peste 1.000 de locuri de muncă.

Angajări la Jandarmeria Română. 1.200 de posturi scoase la concurs. Condițiile cerute

Jandarmeria Română a anunțat vineri, 24 iunie, într-o postare pe un site de socializare, că face angajări. Sunt scoase la concurs 1.200 de locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

”Începând de astăzi (n.r. vineri, 24 iunie 2022), Jandarmeria Română scoate la concurs 1.200 de locuri de muncă.

Interesează-te ce condiții trebuie să îndeplinești pentru înscriere la unitatea de jandarmi din județul tău. Fii gata să vii în echipa noastră!”, anunță instituția pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În comunicatul de vineri al Jandarmeriei nu se oferă textual detalii legate de condițiile care trebuie îndeplinite pentru a aplica. În schimb, din filmarea publicată, rezultă că sunt necesare împlinirea vârstei de 18 ani și diploma de bacalaureat.

”Ai 18 ani împliniți? Ai luat BAC-ul? Ce mai aștepți, hai în echipa noastră!”, este mesajul din clipul din online.

ADVERTISEMENT
@jandarmeria.official Începând de astăzi, Jandarmeria Română scoate la concurs 1200 de locuri de muncă. Fii gata să vii în echipa noastră! #foryou #foryoupage ♬ original sound – Jandarmeria Română

Ce posturi se scot la concurs

În urmă cu două săptămâni, Jandarmeria Română anunța că va scoate la concurs peste 1.000 de locuri de ofițeri și subofițeri, prin încadrare directă.

”În perioada următoare, Jandarmeria Română va scoate la concurs 1200 de locuri de ofițeri și subofițeri prin încadrare directă.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei o carieră dinamică și provocatoare, urmărește paginile de internet și conturile de social media ale unităților de Jandarmerie din toată țara și află calendarul concursurilor. Te așteptăm în echipa noastră!”, transmitea Jandarmeria Română, pe 12 iunie.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt condițiile generale pentru cetățenii care vor să se angajeze la Jandarmerie:

 • a. să aibă cetățenia română şi domiciliul în România;
 • b. să cunoască limba română scris şi vorbit;
 • c. să aibă capacitate deplină de exercițiu;
 • d. să fie apți din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenței semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile;
 • e. să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți, iar în cazul candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale M.A.I., să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs;
 • f. să aibă studii corespunzătoare cerințelor postului pentru care candidează, iar candidații la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverință din care să rezulte faptul că au susținut şi promovat examenul de bacalaureat;
 • g. să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise şi practicate în societate;
 • h. să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;
 • i. să nu fi fost destituite dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani;
 • j. nu au desfășurat activități de politie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
 • k. îndeplinesc condițiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcției publice cu statut special.