Fotbal intern

VIDEO/ Bilanţul MĂCELULUI: 46 de persoane LA SPITAL!

UPDATE/ Au apărut imagini video cu bătaia completă de pe Arena Naţională...
14.10.2014 | 16:47

UPDATE/ Au apărut imagini video cu bătaia completă de pe Arena Naţională


UPDATE /
Reacţia oficială a firmei de securitate implicată în incidentele de la partida România – Ungaria este năucitoare! Purtătorul de cuvînt al BGS a declarat că suporterii agresaţi le sînt cunoscuţi agenţilor de securitate de la meciurile naţionalei, pentru că vin special să se ia la bătaie cu forţelor de ordine.

“Sînt prezenţi la toate meciurile naţionalei, îi cunoaştem din vedere. Au fost agenţi de securitate aruncaţi peste balustradă şi loviţi cu centuri. Sînt suporteri care vin pregătiţi cu proteze dentare, vin să se ia la bătaie cu celelalte galerii şi cu forţele de ordine. Cu toţii sînt controlaţi, însă unii sînt inventivi şi reuşesc să treacă de filtre. E greu să-i potoleşti cu vorbă bună pe suporterii violenţi”, a declarat purtătorul de cuvînt al BGS pentru Digi 24.

UPDATE / România-Ungaria a fost o partidă marcată de incidentele din tribune, înaintea şi în timpul jocului cu Ungaria. 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, iar 12 dintre acestea au ajuns la spital, conform declaraţiei pentru Mediafax a lui Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA,PRELIMINARIIL C.E 2016 (11.10.2014) FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA,PRELIMINARIIL C.E 2016 (11.10.2014)

 

De ce le-a fost frică organizatorilor meciului România -Ungaria nu au scăpat. Din cauza numărului foarte mare de suporteri prezenţi sîmbătă seară pe Arena Naţională, şi a orgoliilor unei întîlniri cu naţionala ţării vecine, incidentele dintre cele două galerii au fost inevitabile. Atfel, ciocnirile dintre fani, dar şi cu oamenii de oridine din stadion au conduls la un bilant de 46 de persoane care au fost transportate la spital. “46 de persoane din tribune au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie, o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm”, a declarat Opriţa.

 

Petarde şi fumigene ca la război

FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA,PRELIMINARIIL C.E 2016 (11.10.2014)

Totodată, sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înaintea partidei, iar suporterii unguri au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene. Forţele de ordine au evacuat o parte din fanii români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Naţională, după ce suporterii au intrat în conflict cu agenţii de pază. Aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de interdicţie pe stadion un an, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri, la meciul România – Ungaria. În zona special amenajată pentru fanii unguri s-au înregistrat incidente. În prima repriză a fost un moment tensionat, cauzat de cele două galerii, care au aruncat cu obiecte pirotehnice dintr-un sector în altul şi s-a impus intervenţia jandarmilor pentru a putea continua partida în condiţii de siguranţă. Nu s-a impus evacuarea galeriilor, dar au fost persoane scoase din stadion, în vederea stabilirii identităţii şi aplicării măsurilor legale. Din câte cunosc, toţi sunt de naţionalitate română. Pentru alţi cinci suporteri români s-a dispus deja sancţiunea de interzicere de a merge la stadion pentru un an”, a declarat Irina Drăgan, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, pentru MEDIAFAX.

VEZI MAI JOS VIDEO CU INCIDENTE!

–––-

Suporterii lui Dinamo au provocat o serie de incidente în debutul meciului, motiv pentru care jandarmii au decis să-i scoată din stadion pe aceştia.

Fanii “cîinilor” erau localizaţi în peluza dinspre Bulevardul Basarabia, zonă în care a fost repartizată şi galeria Ungariei. Pentru a preîntîmpina incidente mai grave, forţele de ordine a decis scoaterea de pe stadion a tuturor suporterilor români care aruncau cu scaune şi petarde.

 VEZI AICI VIDEO CU BĂTAIA DIN TIMPUL MECIULUI

O parte dintre aceştia, aproximativ cîteva zeci, s-au întors în cele din urmă la locurile lor. Pînă la acest moment însă, mai mulţi oameni fără vină, printre care femei şi bătrîni au fost bătuţi cu bestialitate de paznici, unii dintre ei fiind umpluţi de sînge!!!

Cel mai probabil, incidentele de pe Arena Naţională nu vor rămîne fără urmări. UEFA a monitorizat atent acest meci şi ar putea să adopte sancţiuni dure împotriva FRF. Astfel, există riscul ca forul condus de Răzvan Burleanu să fie amendat, însă nu este exclus ca tricolorii să aibă terenul suspendat la următoarele jocuri.

VEZI AICI VIDEO CU URMĂRILE INCIDENTELOR DIN PELUZĂ
Tags: