News

Jandarmi amendați pentru că nu purtau mască! Cât trebuie să plătească oamenii legii

21.03.2021 | 17:02
Jandarmi amendati pentru ca nu purtau masca Cat trebuie sa plateasca oamenii legii
Jandarmii nu purtau mască în timpul unei acțiuni. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

Trei jandarmi din Teleorman au fost amendați pentru că nu purtau mască! Subofițerii vor fi amendați acum cu 1.000 de lei. Există și un al patrulea sancționat – acesta trebuie să răspundă pentru încălcarea statutului cadrelor militare.

Interesant este că toți cei patru jandarmi au fost filmaţi în timp ce au oprit doi tineri care nu purtau mască de protecţie.

ADVERTISEMENT

Culmea, aceștia n-au stat o clipă pe gânduri și i-au sancţionat pe adolescenți. Între timp, imaginile cu jandarmii au ajuns în presă și fac înconjurul mediului online.

Jandarmi amendați pentru că nu purtau mască!

Presa locală scrie că jandarmii ar fi decis să aplice avertismente celor doi. După mai multe discuții, unul dintre tineri ar fi fost amendat cu 500 de lei.

ADVERTISEMENT

Băieții spun că decizia a fost luată luată fără justificare de către unul dintre jandarmi. „În urma anchetei efectuate au fost dispuse o serie de măsuri, respectiv aplicarea a 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.000 lei.

Pentru nerespectarea obligativităţii purtării măştii de protecţie, precum şi aplicarea unei sancţiuni disciplinare în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, a susținut Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman.

ADVERTISEMENT

Contactați de jurnaliști, oficialii au declarat cel de-al patrulea subofiţer va fi sancţionat pentru că „a manifestat superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor”.

Concret, news.ro scrie că sancţiunea va consta într-un avertisment. De remarcat că la nivelul IJJ Teleorman s-a dispus, de asemenea, reinstruirea tuturor angajaţilor cu privire la „modul de acţiune în situaţia aplicării de către jandarmi a măsurilor tactice poliţieneşti, a obligaţiei legale de a avea un comportament civilizat, de a da dovadă de amabilitate şi solicitudine, de a adopta o atitudine politicoasă, dar şi fermă în acelaşi timp” .

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia au fost readuși al zi cu privire la aplicarea sancţiunilor în baza cadrului legal în vigoare pe timpul instituirii stării de alertă

 

 

ADVERTISEMENT