Fotbal international

Janez Jansa, premierul Sloveniei, atac fără precedent la Aleksander Ceferin: “A fost un gest criminal”

09.04.2020 | 14:47
Janez Jansa premierul Sloveniei atac fara precedent la Aleksander Ceferin A fost un gest criminal
ADVERTISEMENT

Janez Jansa, premierul Sloveniei, a lansat un atac fără precent la adresa lui Aleksander Ceferin. Preşedintele UEFA este acuzat că nu a amânat meciurile din cupele europene care s-au disputat în februarie şi în primele zile din luna martie.

Aleksander Ceferin a fost luat la ţintă de Janez Jansa, premierul Sloveniei: “Este vinovat. Au murit mii de persoane”

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Europa, iar mai mulţi specialişti au susţinut că meciurile din cupele europene au provocat mii de infectări. Janez Jansa a avut un discurs critic la adresa lui Aleksander Ceferin, despre care a spus că a luat câteva decizii criminale.

ADVERTISEMENT

“Ceferin a permis ca meciuri din Liga Campionilor, precum Atalanta – Valenia, să se dispute în Europa. Aceste meciuri nu au fost amânate din cauza lăcomiei. A fost un gest iresponsabil şi criminal din partea lui (n.r. Aleksander Ceferin) şi a forului pe care îl conduce.

Priviţi ce se întâmplă în Italia şi Spania. Virusul a apărut acolo şi apoi s-a răspândit în toata Europa din cauza meciurilor. Este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. E vinovat.

ADVERTISEMENT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este pandemie înainte ca aceste meciuri să se dispute. Acum mii de oameni mor şi alte câteva mii de persoane vor muri în următoarele zile”, a declarat Janez Jansa.

Cum s-a răspândit virusul COVID-19 la sute de suporteri

Specialiştii au susţinut că meciul Atalanta – Valencia 4-1, disputat pe 19 februarie, a fost o adevărată bombă epidemiologică în Italia. Unul dintre suporterii formaţiei italiene a povestit ce s-a întâmplat în timpul partidei şi cum s-a răspândit virusul COVID-19 la sute de suporteri.

ADVERTISEMENT

“M-am îmbrăţişat cu ceilalţi fani şi chiar cu copii la golurile Atalantei. Am avut frisoane înainte de meci, dar am crezut că este de la oboseală. A doua zi m-am trezit cu febră 39 şi m-am îngrijorat. Nu intrasem în contact cu niciun tip suspect de virus.

După zece zile am ajuns la spital, pentru că abia mai puteam să respir, iar acolo am văzut o masă uriașă de oameni care deja fuseseră internați. Acum sunt bine, dar situația este una dramatică. Mereu când intru pe Facebook văd că cineva anunță un deces.

ADVERTISEMENT

Probabil că eram deja infectat înaintea meciului, dar n-am știut. Virusul s-a răspândit la o grămadă de oameni în urma acelui meci, sunt sigur”, a declarat Matteo, un suporter de 56 de ani al Atalantei.

ADVERTISEMENT
Tags: