News

Japonezii au informații prețioase despre ultimele pregătiri militare ale Rusiei. O patrulă maritimă a niponilor a dat alarma

Japonia a anunțat că patru nave amfibii au fost observate în apropiere insulelor sale și că destinația ar putea fi Europa. oficialii niponi s-au plasat clar împotriva războiului din Ucraina.
17.03.2022 | 11:09
Japonezii au informatii pretioase despre ultimele pregatiri militare ale Rusiei O patrula maritima a niponilor a dat alarma
ADVERTISEMENT

Oficialii militari ai Japoniei au făcut public faptul că patru nave amfibii de mari dimensiuni au fost văzute în apropierea teritoriului său. De asemenea, aceștia au mai explicat că acestea se îndreptau vest, transmite Reuters.

Navele ar putea ajunge în Europa

Japonezii au transmis că acele nave se îndreptau către vest și că nu știu cu exactitate unde se îndreaptă. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ministerului japonez al apărării a transmis că nu poate fi exclusă posibilitatea ca acestea să se deplaseze către Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării din Japonia a oferit publicității și o serie de imagini cu aceste ambarcațiuni. În acestea apar și o serie de echipamente militare pe care armata rusă le transportă, printre acestea numărându-se și o serie de camioane.

nave
În general, navele Rusiei nu se apropie atât de mult de insulele Japoniei. Credit foto: Ministerul Apărării din Japonia

Navele rusești au fost observate marți de forțele maritime ale Japoniei. Ulterior, marinarii le-au urmărit pentru a stabili intențiile lor în timp ce traversau strâmtoarea Tsuruga, care separă insulele Hokkaido și Honshu.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ministerului japonez al apărării a mai explicat că navele Federației Ruse nu se apropie, în general, atât de mult de teritoriul țării sale.

Poziția Japoniei în războiul din Ucraina

Japonia s-a plasat, alături de statele occidentale, alături de Ucraina, sprijinind diplomatic și chiar material acest stat împotriva agresiunilor din partea Federației Ruse. De asemenea, premierul acestei țări, Fumio Kishida, a ținut să sublinieze zilele trecute că acest conflict nu afectează doar Europa, ci întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Sprijinul diplomatic acordat Ucrainei este dublat și de manifestațiile împotriva războiului care au fost organizate în mai multe orașe din Japonia. În plus, un sondaj recent, citat de CNN, arată că peste 80% dintre cetățenii acestei țări sunt de acord cu sancțiunile economice impuse Rusiei.

Yoko Iwama, expert în securitate și relații internaționale, a explicat că sprijinul acordat Ucrainei reprezintă și un mesaj pe care Japonia vrea să îl transmită vecinilor chinezi. Mai exact, politicienii niponi vor să sublinieze faptul că nu vor accepta o schimbare a granițelor din regiune prin forță.

ADVERTISEMENT