News

Japonezii construiesc primul oraș inteligent din lume. Roboții vor fi prezenți peste tot

26.02.2021 | 08:58
Japonezii construiesc primul oras inteligent din lume Robotii vor fi prezenti peste tot
ADVERTISEMENT

Compania Toyota a început construcția unui oraș-smart numit „Woven City”, sau „Orașul Țesut”, un oraș unde toate mașinile se vor conduce singure și roboții vor fi prezenți peste tot.

De asemenea, casele vor fi făcute din lemn și vor avea inteligență artiticială, orașul urmând a fi construit la baza Muntelui Fiji.

ADVERTISEMENT

Orașul de aproximativ 700.000 de metri pătrați va fi locuit de aproximativ 360 de oameni care vor avea scopul de a testa toată tehnologia inventată de Toyota.

Toyota construiește un oraș smart

Se vor muta aici inventatori, oameni de știință, dar și pensionari și familii simple cu copii, care vor observa atent cum poate fi integrată inteligența arficială în viața oamenilor, conform Daily Star.

ADVERTISEMENT

Toyota a transmis că planul e ca 2000 de oameni să muncească și să trăiască în acest oraș la finele experimentului. Orașul va fi sustenabil de la sine, datorită tehnologiilor pe care japonezii le vor implementa.

Orașul smart dezvoltat de Toyota (1)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (1)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (2)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (2)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (3)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (3)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (4)
Orașul smart dezvoltat de Toyota (4)

Casele vor fi construite din lemn și vor fi dotate cu inteligență artificială care să monitorizeze în timp real starea de sănătate a oamenilor. Toyota a dat publicității mai multe imagini cu proiectul acestui oraș și toate sunt spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Deși locuitorii acestui oraș se vor muta în următorii cinci ani, Toyota nu a dezvăluit exact cine vor fi aceștia și care sunt costurile întregului proiect.

Cu toate acestea, nu toți specialiștii sunt entuziasmați de proiectul japonezilor de la Toyota. Este și cazul lui John Jung, expert în inteligență artificială.

ADVERTISEMENT

Dacă nu avem omul la bază ci primează tehnologia, atunci aceste orașe nu sunt reale. Nu sunt făcute ca oamenii să se cunoască”, a punctat Jung.

În replică, cei de la Toyota dau asigurări că vor exista numeroase locuri unde oamenii vor putea interacționa între ei. Construcția orașului smart a început în 23 februarie, însă procesul va fi îngreunat din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT