News

Japonezii fac progrese în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid. Anunțul cercetătorilor niponi

25.06.2020 | 19:10
Japonezii fac progrese in dezvoltarea unui vaccin antiCovid Anuntul cercetatorilor niponi
ADVERTISEMENT

Compania japoneză Anges Incorporated va dezvolta primul test clinic pe oameni, în tentativa de a dezvolta un vaccin eficient anti-Covid-19.

Anges a primit acceptul din partea unui comitet al Spitalului Universitar din Osaka pentru a începe testarea unui vaccin pe oameni.

ADVERTISEMENT

Testarea va avea loc la spitalul universitar din localitate, cu scopul de a obține autorizația de a produce la scară largă acest vaccin, urmând să vândă acest vaccin anul viitor.

Japonezii sunt aproape să dezvolte un vaccin anti-Covid

La mijlocul lunii iunie, guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura, a anunțat că testele clinice vor începe la finele lunii, prin testarea pe 30 de medici, urmând ca acest test să fie extins pe sute de oameni până în octombrie.

ADVERTISEMENT

Vaccinul dezvoltat de Anges va injecta un ADN modificat în organism, care va modifica „învelișul țepos” al SARS-CoV-2, care protejează virusul. Astfel, sistemul imunitar va fi stimulat să producă anticorpi, potrivit presei din Japonia.

În prima fază a testării, vor exista două grupuri de oameni care nu au fost bolnavi niciodată de Covid-19. Acestora le va fi injectată o doză de vaccin, care va varia în funcție de grup.

ADVERTISEMENT

Vor fi folosiți 15 oameni, iar dacă rezultatele testării vor fi pozitive, testul se va extinde pe 400 de persoane. Momentan, testarea pe șobolani a arătat rezultate promițătoare, existând o producție crescută de anticorpi în organismul rozătoarelor.

Momentan, 10 companii sunt aproape de a dezvolta un vaccin, printre care Moderna, AstraZeneca și CanSino Biologis. Japonezii speră să dezvolte un vaccin în propria țară, temându-se că un vaccin dezvoltat în SUA sau Europa nu ar ajunge în Japonia în timp util.

ADVERTISEMENT

Peste 400 de milioane de doze de vaccin au fost deja plătite de Uniunea Europeană, același lucru fiind valabil și pentru Statele Unite ale Americii. Din păcate, nimeni nu știe care va fi compania care va dezvolta un vaccin. dacă acest lucru se va întâmpla.

ADVERTISEMENT
Tags: