News

Japonezii trimit medicamente-minune în România. „Sperăm în 3 luni să existe o terapie eficientă împotriva coronavirusului”

26.04.2020 | 21:19
Japonezii trimit medicamenteminune in Romania Speram in 3 luni sa existe o terapie eficienta impotriva coronavirusului
ADVERTISEMENT

Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, a dezvăluit că mai multe medicamente revoluționare din Japonia vor ajunge în curând în România. Terapia, cel mai mare producător de medicamente din țara noastră ar putea replica aceste medicamente, dacă se vor dovedi a fi eficiente.

Japonezii trimit medicamente în România

Rămâne de văzut, însă, dacă aceste medicamente nu sunt decât o mare dezamăgire, cum s-ar dovedit în cazul Remdesivir, miracolul din SUA care ar fi fost menit să distrugă Covid-19.

ADVERTISEMENT

Am studiat ceea ce se întâmplă la nivel mondial legat de protocoale terapeutice și am găsit prin sucursala din Japonia două preparate farmaceutice, despre care s-a vorbit și în România, dar care nu au putut fi aduse încă.

Este vorba de favipiravir și nafamostat, sunt două preparate utilizate cu destul de mult succes de către cercetătorii japonezi, la ora actuală, în tratamentul Covid. Prin sucursala din Japonia, o să aducem în lunile iunie-iulie-august circa 20, chiar 30 de doze.

ADVERTISEMENT

La cererea medicilor din centrele universitare, pentru 20-30 de pacienți, aceste tratamente vor putea fi utilizate dacă se află în stare gravă sau la pacienți care necesită aceste tipuri de preparate.

Medicii din România vor putea, pe lângă medicamentele pe care le au în prezent, să aibă încă două medicamente. Adică portofoliul de medicamente pentru COVID-19 se lărgește, nu există studii clinice finalizate, dar experiența unor cercetători, inclusiv a celor japonezi, și experiența care se adună vor ajuta, așa cum sperăm, să existe în 3-6 luni o terapie sigură, eficientă împotriva coronavirusului“, a declarat Dragoș Damian la Antena 3, conform DC News.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, dezamăgirea anului?

Medicamentele despre care a vorbit Dragoș Damian, favipiravir și nafamostat, sunt doar câteva „remedii” miraculoase de pe o lungă listă care s-a dovedit a fi inutilă. Inițial au fost faimoasele medicamente anti-Malarie, Hidroxiclorochina, folosite de mai mulți medici cu „succes”. În realitate, comunitatea științifică a dovedit că aceste medicamente au efecte secundare grave și nu ajută în niciun fel oamenii.

Ulterior, o companie americană și-a făcut singură reclamă prin promovarea unui așa zis studiu din Chicago, în care 111 pacienți de la terapie intensivă s-au vindecat miraculos după ce au primit injecții cu Remdesivir. Informația a ajuns și la urechile ministrului Tătaru, care aștepta medicamentul cu brațele deschise.

ADVERTISEMENT

Ulterior, cercetătorii au testat la scară largă Remdesivir și au constatat că nu ajută cu absolut nimic. Între timp, medicii încearcă să administreze mai multe combinații de medicamente, în speranța că vor descoperi remediul secret pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT