News
notix pixel id

Japonia a început să testeze cel mai rapid tren din lume. Până la ce viteză poate ajunge!

11.05.2019 | 16:31
Japonia a început să testeze cel mai rapid tren din lume. Până la ce viteză poate ajunge!
Japonezii pregătesc cel mai rapid tren din lume

Japonezii uimesc din nou. Recunoscuți pentru invențiile uluitoare, aceștia sunt gata să facă un nou pas uriaș în era tehnologiilor. Este vorba despre cel mai rapid tren din lume. Modelul se află momentan în teste, însă e de așteptat ca lansarea să se producă în scurt timp.

Japonia testează deja o invenție istorică. Cel mai rapid tren din lume

Japonia este gata să revoluționeze domeniul transporturilor. A demarat deja testele celui mai rapid tren din lume. Potrivit specialiștilor, acesta ar urma să atingă o viteză record, 400 de kilometri pe oră. Vorbim așadar despre modelul ALFA-X din seria de trenuri Shinkansen.

Mai avem însă de așteptat până când trenul va intra în mod oficial în funcțiune. Testele demarate recent se vor întinde pe durata a trei ani, iar lansarea este programată abia undeva în jurul anului 2030. Cu această invenție, niponii promit o adevărată revoluție tehnologică, întrucât trenul „va fi mai rapid decât un glonț”.

Așa va arăta cel mai rapid tren din lume, pe care japonezii se pregătesc să îl lanseze
Așa va arăta cel mai rapid tren din lume, pe care japonezii se pregătesc să îl lanseze

Cum va arăta cel mai rapid tren din lume

Japonezii promit că oamenii vor putea parcurge distanțe mari, într-un timp record, cu ajutorul acestui tren. Spre exemplu, vor putea ajunge de la Tokyo la Sapporo în doar patru ore și treizeci de minute. Practic, de două ori mai rapid decât în momentul de față.

Totodată, inginerii au venit cu precizări privind aspectul, dar și dotările de care va beneficia cel mai rapid tren din lume. „Dezvoltarea noii generații de modele Shinkansen se bazează pe toate conceptele-cheie ale performanței superioare: Vorbim despre un nivel ridicat de confort, un mediu de operare superior și o întreținere inovatoare. Toate acestea vor transforma ALFA-X în cel mai rapid tren pe care lumea l-a văzut vreodată” , informează East Japan Railway.

De asemenea, ALFA-X vine cu o serie de caracteristici inovatoare, menite să îl facă mult mai rezistent în caz de cutremur. Trenul este conceput astfel încât, la viteze extreme, să reducă zgomotul și presiunea, pentru ca pasagerii să se afle în deplină siguranță.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri