Fotbal international

Japonia – Costa Rica 0-1, în Grupa E la Campionatul Mondial 2022. Niponii irosesc punctele obținute în fața Germaniei. Video

Toate informaţiile despre Japonia - Costa Rica din Grupa E a turneului final CM 2022: absenţe, accidentări, cote la pariuri şi televizări.
27.11.2022 | 13:47
Japonia  Costa Rica 01 in Grupa E la Campionatul Mondial 2022 Niponii irosesc punctele obtinute in fata Germaniei Video
Japonia - Costa Rica este primul meci al zilei la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: FIFA.com
ADVERTISEMENT
27-11-2022
11:04

Japonia - Costa Rica 0-1 (K. Fuller 81)

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 90+7: Final de meci.

Min. 88: Pericol la poarta lui Keylor Navas. Japonezii au ratat șansa de a restabili egalitatea prin Kamada care a șutat din interiorul careului. Portarul lui PSG a îndepărtat în cele din urmă pericolul. 

Min. 81: GOOOL Costa Rica! Fuller șutează și îl învinge pe Gonda, care a fost prins în față. Portarul japonez nu a reușit să respingă mingea trimisă spectaculos de fotbalistul din Costa Rica. VEZI GOLUL AICI.

Min. 72: Daichi Kamada nu profită și trimite fix în zid. 

Min 70: Francisco Calvo, fundașul lui Costa Rica, primește cartonașul galben după un fault și va rata următorul meci cu Germania. Japonezii beneficiază de o șansă bună în urma unei lovituri libere de la marginea careului. 

Min. 63: Soma, cel mai activ fotbalist al Japoniei, a irosit o șansă importantă. Fotbalistul „nipon” a trimis slab dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. 

Min. 46: Hidemasa Morita a ratat cea mai mare ocazie a meciului printr-un șut sub bara transversală. Keylor Navas a ieșit în evidență cu o intervenție excepțională. 

Min. 46: Hajime Moriyasu a efectuat două schimbări la pauză. Nagatomo și Ueda au părăsit terenul, fiind înlocuiți de Ito și Asano. 

Min. 46: A început repriza secundă.

27-11-2022
10:01

O primă repriză fără șut pe poartă pentru Japonia și Costa Rica

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 45+2: Michael Oliver a fluierat finalul primei reprize.

Min. 35: Joel Campbell a trimis primul șut spre poarta lui Shuichi Gonda pentru Costa Rica de la marginea careului. Mingea a trecut mult peste poarta „niponilor”.

Min. 30: După o jumătate de oră de joc cele două formații nu au reușit să expedieze vreun șut pe poartă. 

Min. 10: Yuki Soma a fost aproape să scape de apărarea adversă, însă defensiva echipei lui Luis Fernando Suarez a îndepărtat pericolul în ultimul moment.

Min. 2: Japonia are primul corner al partidei, însă centrarea lui Yuki Soma nu a fost interceptată de vreun coechipier. 

Min. 1: Partida a început.

27-11-2022
09:37

Echipele de start la Japonia - Costa Rica

Japonia: Gonda (Shimizu) – Yamane (Kawasaki), Itakura (Borussia Monchengladbach), Yoshida (Schalke 04), Nagatomo (Tokyo) – Endo (Stuttgart), Morita (Sporting Lisabona) – Doan (Freiburg), Kamada (Eintracht Frankfurt), Soma (Nagoya), Ueda (Cercle Brugge). Rezerve: Kawashima, D. Schmidt, Asano, J. Ito, Machino, Minamino, Mitoma, Maeda, Sakai, Shibasaki, Taniguchi, Tomiyasu, Yamane, H. Ito. Selecţioner: Hajime Moriyasu

Costa Rica: Navas (PSG) – Waston Manley (Deportivo Saprissa), Duarte (Al-Wehda), Calvo (Konyaspor), Oviedo (Real Salt Lake) – Fuller Spence (Herediano), Borges (Alajuelense), Tejeda (Herediano), Torres (Herediano) – Campbell (Leon), Contreras (Herediano). Rezerve: Alvarado, Sequeira – Aguilera, Chacon, Hernadez, Lopez, Ruiz, Salas, Vargas, Venegas, Waston, Wilson, Zamora. Selecţioner: Luis Fernando Suárez

Meciul Japonia – Costa Rica are loc duminică, 27 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, în etapa 2 din Grupa E la Campionatul Mondial din Qatar. Japonia a făcut să explodeze a doua bombă a turneului final învingând Germania, iar Costa Rica a fost sacul de box al spaniolilor în care aceştia au lovit decisiv de şapte ori.

Japonia – Costa Rica, primul meci din etapa a 2-a din din Grupa E la Campionatul Mondial 2022

Japonia – Costa Rica este prima partidă din etapa a 2-a din Grupa E la turneul final al CM din Qatar, o partidă în care niponii ar face un uriaş pas înainte spre o calificare incredibilă dintr-o grupă cu campioanele mondiale Germania şi Spania, iar jucătorii din America Centrală ar fi deja eliminaţi la un al doilea eşec.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Japonia şi Costa Rica

Întâlnirea Japonia – Costa Rica se dispută duminică, 27 noiembrie, de la ora 12:00, pe stadionul “Ahmad bin Ali” din oraşul Al Rayyan, situat la doar 20 kilometri de capitala Doha. Este stadionul unde evoluează constant cluburile din Stars League, prima divizie a Qatarului, Al Rayyan şi Al Kharityath.

Acesta va fi cel de-al patrulea meci pe care îl va organiza stadionul ce poartă numele emirului Qatarului din perioada anilor 1960-1972. În nici unul nu s-a înscris mai mult de două goluri: SUA – Ţara Galilor 1-1, Belgia – Canada 1-0 şi Ţara Galilor – Iran 0-2.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Japonia – Costa Rica se joacă duminică, 27 noiembrie, de la ora 12:00, şi va putea fi urmărită în direct şi în exclusivitate pe micile ecrane pe postul naţional TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Al Rayyan este aproape lipit de metropola Doha, ceea ce înseamnă că permanent au aceeaşi vreme. Este foarte mult soare şi din ce în ce mai cald în Qatar, cu câteva zile înainte de a intra oficial în anotimpul hivernal. Maxima zilei va urca până la 32-33 de grade, dar pe stadioane e perfect datorită instalaţiilor de răcire.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Japonia – Costa Rica, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Japonia – Costa Rica poate fi un meci care să intereseze pe pariori mai mult decât s-ar crede după succesul din faţa Germaniei. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Japonia şi Costa Rica.

Ce absenţe au Japonia şi Costa Rica

Selecţionerul nipon Hajime Moriyasu are două probleme pentru meciul cu Costa Rica. Este vorba de doi fundaşi care au evoluat în partida cu Germania, Sakai de la Urawa Red Diamonds şi Tomuyasu de la Arsenal. Medicii fac eforturi să îi recupereze, dar nu va fi uşor.

ADVERTISEMENT

Cel mai şifonat selecţioner de la acest turneu final este, fără îndoială, cel al statului Costa Rica, columbianul Luis Fernando Suarez, după debutul dezastruos cu Spania, scor 0-7. Pentru partida cu Japonia nu există probleme de lot şi costaricanii promit că vor da totul pentru un rezultat onorabil.

Engezul Michael Oliver la primul meci la centru la CM 2022

Meciul Japonia – Costa Rica îl va avea ca arbitru de centru pe cunoscutul cavaler al fluerului din Anglia, Michael Oliver. Acesta se află la primul său meci la turneul final al CM din Qatar. Este primul turneu final de CM din carieră pentru Michael Oliver, la cei 37 de ani ai săi, el devenind celebru după acel arbitraj de pomină din Champions League la meciul Real Madrid – Juventus din aprilie 2018.

Japonia a trăit la maxim euforia succeslui în faţa Germaniei. Jucătorii au avut ocazia să urmărească în cantonament manifestările de bucurie ale fanilor de acasă şi au fost profund emoţionaţi să vadă câtă bucurie au putut produce. La polul opus au stat lucrurile în Costa Rica, unde după meci a fost linişte ca în mormânt.

Cote la pariuri

Casele de pariuri au fost extrem de impresionate de performanţa Japoniei în faţa Germaniei şi îi văd pe “samuraii albaştri” drept mari favoriţi în acest meci, la cota de 1,47. Costa Rica a primit în schimb o cotă uriaşă să răstoarne toate calculele, nu mai puţin de 7,50, iar la pariul şansă dublă X2 cota este de 2,75. Un gol înscris de echipa din America Centrală are cotă 2,00.

Nu există nici un meci oficial între cele două echipe naţionale, dar ele s-au întâlnit de trei ori în partide amicale. Două au fost pe pământ nipon şi prima, în 2002, s-a încheiat cu scorul de 1-1. A doua a avut loc în 2018 şi Japonia s-a impus clar, cu 3-0, iar între acestea a avut loc meciul din Costa Rica, unde a fost 3-1 pentru asiatici.

  • 2,10 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în meci  Japonia – Costa Rica. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT