Fotbal international

Japonia – Croaţia 1-1, 1-3 după penalty-uri, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Croații se califică dramatic în sferturile de finală

Croația s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar după ce a învins la penalty-uri reprezentiva Japoniei.
05.12.2022 | 19:52
Japonia  Croatia 11 13 dupa penaltyuri in optimile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Croatii se califica dramatic in sferturile de finala
Croația a învins dramatic Japonia, la penalty-uri, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial. foto: fifa.com
ADVERTISEMENT
05-12-2022
17:47

Livakovic, eroul Croației în meciul cu Japonia

Croația s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar după ce a învins cu 3-1 după executarea loviturilor de departajare naționala Japoniei. La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc scorul a fost de 1-1, la fel cum s-a întâmplat și după disputarea a încă două reprize suplimentare de prelungiri.

Eroul croaților a fost portarul Livakovic, care a apărat 3 dintre cele 4 penalty-uri executate de niponi.

În sferturile de finală, Croația va întâlni vineri învingătoarea meciului Brazilia – Coreea de Sud, care se joacă în această seară, de la ora 21:00.

05-12-2022
17:36

FINAL: Japonia - Croaţia 1-1, 1-3 după penalty-uri (Maeda 43 / Perisic 55)

1-3: Pasalic înscrie și Croația e în sferturile de finală.

1-2: Livakovic apără din nou, de data aceasta în fața lui Yoshida.

1-2: Livaja șutează slab, în bară.

1-2: Înscrie Asano pentru japonezi.

0-2: Înscrie Brozovic.

0-1: Livakovic reține și lutului lui Mitoma.

0-1: Vlasic înscrie fără emoții.

0-0: Minamino șutează slab, Livakovic reține.

Japonezii vor executa primii.

După 120 de minute încheiate la egalitate, Japonia și Croația au ajuns la penalty-uri pentru a se decide cine merge în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar.

05-12-2022
17:18

Egalitate și după prelungiri, echipa calificată în sferturi se va decide la penalty-uri

Min. 120+1: S-au terminat și cele două reprize de prelungiri, tot la egalitate. Vom avea penalty-uri de departajare.

Min. 120: Șutul lui Majer din marginea careului trece pe lângă bară.

Min. 115: Niciuna dintre cele două formații nu riscă, ocaziile de gol au lipsit complet de prin minutul 70.

Min. 106: A început cea de-a doua repriză de prelungiri.

05-12-2022
16:58

Egalitate și după prima repriză de prelungiri

Min. 105+1: S-a terminat prima repriză de prelungiri.

Min. 104: Mitoma face o cursă de 40 de metri, șutează puternic de la marginea careului, dar Livakovic e atent și respinge.

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri.

05-12-2022
16:03

Egalitate după 90 de minute, meciul intră în prelungiri

Min. 90+4: Fluier final. Japonia și Croația se află la egalitate, 1-1, drept pentru care vom avea două reprize suplimentare de prelungiri, a câte 15 minute fiecare.

Min. 90: De la margine se arată 4 minute de prelungire

Min. 63: Modric șutează superb din afara careului, dar Gonda are un reflex uluitor și respinge în corner.

Min. 58: Livakovic scoate miraculos, de sub bară, șutul lui Endo.

Min. 55: GOOOL Croația! Centrare Juranovic, iar Perisic restabilește egalitatea cu o superbă lovitură de cap, lângă bară, de la 14 metri de poarta niponilor.

gol perisic
Golul egalizator marcat de Perisic

Min. 46: A început repriza a doua.

05-12-2022
14:58

Niponii deschid scorul în finalul primei reprize

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză. Niponii intră în avantaj la cabine, datorită golului marcat în finalul reprizei de Maeda.

Min. 43: GOOOL Japonia! După un corner al niponilor, croații resping greșit, mingea ajunge la Maeda, care o reia în plasă din 4-5 metri.

Min. 41: Aflat într-o poziție ideală. la 10 metri de poartă, Kamada șutează peste bară.

Min. 8: Eroare în defensiva niponă, Perisic pătrunde în careu pe dreapta, șutează în blocaj, mingea ajunge la Kramaric, dar acesta nu reușește să înscrie.

Min. 3: Corner pentru japonezi, Taniguchi trimite cu capul pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

Cele două formații au sosit la stadion cu aproximativ o oră și jumătate înaintea începerii partidei.

05-12-2022
14:07

Echipele de start la Japonia - Croația

Japonia: Gonda (Shimizu) – Tomiyasu (Arsenal), Yoshida (Schalke), Taniguchi (Kawasaki) – J. Ito (Reims), Endo (Stuttgart), Morita (Sporting Lisabona), Nagatomo (Tokyo) – Doan (Freiburg), Maeda (Celtic), Kamada (Eintracht Frankfurt). Rezerve: Kawashima, Schmidt – Asano, H. Ito, Machino, Minamino, Mitoma, Sakai, Shibasaki, Soma, Tanaka, Ueda, Yamane. Selecționer: Hajime Moriyasu.

Croația: Livakovic (Dinamo Zagreb) – Juranovic (Celtic), Lovren (Zenit), Gvardiol (Leipzig), Barisic (Rangers) – Kovacic (Chelsea), Brozovic (Inter Milano), Modric (Real Madrid) – Kramaric (Hoffenheim), Petkovic (Dinamo Zagreb), Perisic (Tottenham). Rezerve: Grbic, Ivusic – Budimir, Erlic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Pasalic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Meciul Japonia – Croaţia are loc luni, 5 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Japonia a reuşit o incredibilă clasare pe locul 1 în Grupa E, în faţa Spaniei, pe care a învins-o în meci direct în ultima etapă, după ce în prima rundă izbutise un scor similar cu Germania, care a fost eliminată. Croaţia a terminat pe locul 2 în Grupa F, acolo unde Belgia era mare favorită şi a plecat acasă, iar Maroc a produs altă mare surpriză, câştigând grupa.

Japonia – Croaţia, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2002

Meciul Japonia – Croaţia este cel de-al cincilea joc din optimile de finală ale turneului final la Campionatul Mondial 2022. Este cel mai echilibrat joc din această fază, ambele echipe având şanse la calificarea în sferturi de finală, acolo unde ar urma, după toate probabilităţile să dea de Brazilia.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Japonia şi Croaţia

Întâlnirea Japonia – Croaţia se dispută luni, 5 decembrie, de la ora 17:00 pe stadionul “Al Janoub” din oraşul Al Wakrah, acesta fiind ultimul meci organizat aici la Campionatul Mondial. După turneul final, capacitatea de 40.000 de locuri va fi redusă la jumătate.

Pe acest stadion s-au jucat cinci meciuri în faza grupelor: Franța – Australia 4-1, Elveția – Camerun 1-0, Tunisia – Australia 0-1 și Camerun – Serbia 3-3 şi Australia – Danemarca 1-0. Va fi o despărţire cu un spectacol deosebir în tribune, japonezii şi croaţii, mai ales croatele, electrizând prin apariţiile lor.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Japonia – Croaţia se joacă duminică, 4 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Şi luni, 5 decembrie, în Qatar vremea va fi foarte frumoasă, în total contrat cu ceea ce este în Europa şi la noi în ţară, cu temperaturi scăzute, apropiate chiar de limita de îngheţ. Maxima zilei va fi 28 de grade, de loc insuportabilă şi oricum stadionul are instalaţie de răcire, dacă ar exista probleme.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Japonia – Croaţia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Japonia a fost de două ori sarea şi piperul din Grupa E, aşa încât este de aşteptat ca acest meci să fie pariat destul de mult şi cu şanse sporite acordate niponilor. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Japonia şi Croaţia.

Ce absenţe au Japonia şi Croaţia

Japonezii sunt singurii care au probleme în acest meci, în sensul în care Itakura este suspendat pentru cartonaşe galbene, iar fantezistul Kubo este bolnav. În rest, “samuraii albaştr”i sunt cu tot lotul gata de o nou bătălie, care să le aducă o istorică prezenţă în sferturile de finală ale unui turneu de CM.

ADVERTISEMENT

Zlatko Dalic e un selecţioner fericit din punctul de vedere al lotului care se prezintă în formulă completă. El a ţinut însă să atragă atenţia şi în conferinţa de presă asupra faptului că dacă acum nu întâlneşte Spania, nu înseamnă că va fi un meci mai uşor, ci dimpotrivă, pentru că japonezii au calitate şi o viteză deosebită.

Americanul Ismail Elfath e la al treilea meci la CM din Qatar

Arbitrul american de origini marocane Ismail Elfath a fost desemnat să conducă optimea dintre Japonia şi Croaţia. Va fi cel de-al treilea meci al său la acest turneu final, după ce a arbitrat în grupe, în etapa 1, Portugalia – Ghana 3-2, cu acel penalty acordat la 0-0 extrem de uşor lusitanilor, şi, în etapa a 3-a, Brazilia – Camerun 0-1, când l-a eliminat pe autorul golului africanilor, Abubakar, după ce i-a strâns mâna, felicitându-l pentru gol!

Japonia, care a răsturnat pronosticurile dinaintea turneului, s-a calificat în optimile de finală în calitate de câștigătoare a Grupei E, grație victoriei cu 2-1 în fața Spaniei de joi. În acest fel, a devenit doar a treia națiune din istoria Cupei Mondiale care câștigă două meciuri diferite la un singur turneu după ce a fost condusă la pauză, după Brazilia, în 1938, și RFG, în 1970.

Cote la pariuri

Deşi este considerat cel mai echilibrat meci din optimi, casele de pariuri optează mult mai mult spre calificarea şi chiar victoria Croaţiei în 90 de minute. 2.10 este cota pentru Croaţia de a ajunge din nou în sferturi, iar Japonia a primit 3,90. Şansă dublă 1X are cotă 1,80, iar şansă dublă X2 cotă 1,36. Un gol marcat de Croaţia are cotă 1,30, iar cel al niponilor cotă 1,65.

Ceke două echipe şi-au mai măsurat forţele la turnee finale de CM de două ori până acum şi Japonia nu a reuşit să înscrie nici un gol. De fapt a fost marcat doar unul singur, la victoria Croaţiei din 1998, pentru ca în 2006 partida să se încheie cu un scor alb. Japonia speră să spargă acum gheaţa.


  • 2,00 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Japonia – Croaţia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT