Sport

Jaqueline Cristian a câștigat primul trofeu în 2023! Sportiva din România a învins jucătoare de top spre titlul de la Trnava

Jaqueline Cristian a câștigat primul trofeu în 2023, după ce și-a adjudecat finala turneului ITF de la Trnava în fața franțuzoaicei Oceane Dodin.
05.03.2023 | 20:33
Jaqueline Cristian a castigat primul trofeu in 2023 Sportiva din Romania a invins jucatoare de top spre titlul de la Trnava
Jaqueline Cristian a câștigat turneul ITF de la Trnava. Sursă foto: Instagram.
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian (266 WTA) a obținut primul titlu din acest an în cadrul turneului ITF de la Trnava, competiție dotată cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari. Sportiva din România a trecut în două seturi, scor 7-6(7), 7-6(4) de Oceane Dodin (101 WTA).

Jaqueline Cristian a câștigat primul trofeu din 2023! Sportiva din România și-a adjudecat titlul de la Trnava

Măcinată de accidentări în sezonul trecut, Jaqueline Cristian nu a avut startul dorit de sezon și a coborât dramatic în clasament. Astfel, sportiva din România, care a ocupat la un moment dat locul 58 în clasamentul WTA, cea mai bună poziție, a trebuit să o ia de la zero.

ADVERTISEMENT

Pentru că a absentat o lungă perioadă de timp, tenismena în vârstă de 24 de ani a beneficiat de clasament protejat și a putut să fie prezentă pe tablourile principale ale turneelor tari. Strategia s-a dovedit a fi eronată, astfel, Jaqueline Cristian a luat startul în mai multe competiții de nivel ITF.

După ce a făcut semifinale la Altenkirchen și Macon, Jaqueline Cristian a câștigat finala turneului de la Trnava, primul titlu în 2023. Grație performanței din Slovacia, sportiva din România va face un salt de 64 de poziții în clasament și va ocupa locul 202, începând de luni, 6 martie, când ierarhia WTA va fi actualizată.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian a eliminat sportive de top în drumul spre primul trofeu din 2023

Jaqueline Cristian nu a avut un traseu ușor spre trofeul de la Trnava. Pe rând, sportiva în vârstă de 24 de ani le-a învins pe Elena Maygina (367 WTA), Clara Tauson (126 WTA), Tamara Zidansek (115 WTA), Kristina Kucova (364 WTA) și Oceane Dodin (101 WTA).

În trecut, Clara Tauson a ocupat locul 33 în lume, în timp ce Tamara Zidansek a devenit în 2021 prima jucătoare din Slovenia care ajunge în semifinalele turneului de la Roland Garros. În finală, Jaqueline Cristian a fost nevoită să revină de la 3-5 în primul set, reușind să salveze și două mingi de set.

ADVERTISEMENT

O nouă revenire de senzație a avut loc în tie-break-ului primului set, când Jaqueline Cristian a recuperat de la 1-5. După ce în total a salvat șapte mingi de set, Jaqueline Cristian și-a trecut în cont prima manșă.

Jaqueline Cristian, salt de 64 de locuri în clasamentul WTA după ce a câștigat trofeul de la Trnava

De asemenea, în setul secund Jaqueline Cristian a revenit de la 3-5 și două mingi de set. În tie-break a întors de la 0-2, reușind să câștige cinci puncte consecutive. 12 victorii și 7 înfrângeri este bilanțul lui Jaqueline Cristian în acest an.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Dodin, Jaqueline Cristian a servit nu mai puțin de 15 ași. Este primul succes al sportivei din România în meciurile directe cu franțuzoaica. Oceane Dodin reușise să câștige la Macon 2020 (Franța), Palermo 2021 (Italia) și Doha 2022 (Qatar).

ADVERTISEMENT