Sport

Jaqueline Cristian a câștigat turneul de la Zagreb. Ce sumă va încasa pentru succes

Jaqueline Cristian, numărul 159 WTA, a câștigat turneul de la Zagreb și va face un salt uriaș în clasamentul mondial.
13.05.2023 | 23:40
Jaqueline Cristian a castigat turneul de la Zagreb Ce suma va incasa pentru succes
Jaqueline Cristian va urca pe locul 133 în clasamentul mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian revine în prim plan după un parcurs excelent la turneul ITF din Croația. Românca a avut o zi excepțională și le-a învins pe Monnet în semifinală și pe Seidel în finală.

Jaqueline Cristian, succes important la Zagreb. Ce sumă va încasa

Jaqueline Cristian s-a impus în finală în trei seturi împotriva germancei Ella Seidel, după un meci extrem de disputat, scor 6-1, 3-6, 7-6 (0). Partida a durat o oră și 53 de minute și a fost decisă în tie-break.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea în vârstă de 24 de ani va încasa 60.00 de euro, însă mai important este că va urca până pe locul 133 și se apropie de top 100 WTA. Jaqueline Cristian a fost la începutul lui 2022 pe locul 58 în clasamentul mondial.

Notabil este și modul în care a sportiva a reușit să triumfe în Croația. Cristian a pierdut un singur set tot turneul, în finala de la Zagreb.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian la al 14-lea turneu ITF din carieră

Pentru Jaqueline Cristian triumful de la Zagreb marchează al 14-lea turneu ITF din scurta sa carieră. Ea a fost favorita numărul trei a turneului. În luna martie a mai câștigat și turneele ITF de la Trnava și Palmanova.

Jaqueline Cristian a început ziua în fața franțuzoaicei Carole Monnet (21 de ani), locul 203 WTA, pe care a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-3.

ADVERTISEMENT

Finala a urmat la scurt timp după această partidă, însă Cristian s-a descurcat excelent în fața nemțoaicei aflate abia pe locul 482 WTA. Finalul a fost dramatic, cu mai multe răsturnări de scor.

Aproape de o finală și la turneul de la Koper și victorioasă la Palmanova

Jucătoarea din România a avut un parcurs bun în acest sezon și a fost aproape să joace o finală și la Koper (Slovenia), împotriva Irinei Bara. A fost însă eliminată în semifinale de spaniola Aliona Bolsova, numărul 148 WTA, scor 2-6, 1-6.

ADVERTISEMENT

Pentru proaspăta câștigătoare a turneului de la Zagreb saltul în clasamentul WTA este unul extrem de important, mai ales că pe 22 aprilie era doar pe locul 180 în lume!

ADVERTISEMENT