Sporturi

Jaqueline Cristian a impresionat la Lyon: „A pus-o în mare dificultate pe campioana de la Australian Open. O confruntare epică”

06.03.2020 | 08:26
Jaqueline Cristian a impresionat la Lyon A puso in mare dificultate pe campioana de la Australian Open O confruntare epica
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian a fost eliminată de Sofia Kenin în optimile turneului de la Lyon, dar a reușit să creeze o impresie frumoasă la a treia prezență pe tabloul principal al unui turneu din circuitul WTA. După meciul cu americanca, câștigătoare la Australian Open în startul sezonului, site-ul oficial al forului conducătorul al tenisului feminin a evidențiat forma excelentă prin care trece Cristian.

Jaqueline Cristian, eliminată de la Lyon de Sofia Kenin

Jaqueline Cristian este în cea mai bună formă a carierei în acest început de sezon.

După ce a adus un punct României în confruntarea de FED Cup cu Rusia, învingând-o, 7-5, 6-3, pe Veronika Kudermetova, jucătoare de top 50, Cristian a câștigat turneul ITF de la Trnava și a reușit să ajungă pe tabloul principal la Lyon, după ce a trecut în calificări de Nuria Parrizas-Diaz (212 WTA), 7-5, 6-0, și Lara Salden (290 WTA), 6-3, 6-0.

ADVERTISEMENT

Pe hardul de la Lyon sportiva din România a continuat evoluțiile bune și în primul tur, unde a trecut, din nou în minimum de seturi, de Priscilla Hon (129 WTA), 6-2, 6-0, iar în optimi a avut una dintre cele mai tari confruntări din carieră, împotriva campioanei de la Australian Open, Sofia Kenin.

Jaqueline Cristian a reușit să câștige primul set în fața numărului cinci mondial, 7-5 în tiebreak, dar le-a cedat pe următoarele două, deși a avut minge de meci în setul secund, la 5-3.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, site-ul oficial al WTA a evidențiat calitatea jocului celor două sportive și serviciul excelent al româncei.

Principala favorită de la Lyon a fost la un pas să fie eliminată de Jaqueline Cristian, care a avut o minge de meci. Jucătoarea venită din califcari și Sofia Kenin, ambele în vârstă de 21 de ani, au oferit o confruntare epica.

ADVERTISEMENT

“Ambele jucătoare au avut câte 32 de lovituri câștigătoare, iar jucătoarea aflată pe locul 174 în ierarhia WTA a pus-o în dificultate pe Sofia Kenin cu serviciul ei letal, cu care a reușit 11 ași”, se arată pe site-ul oficial al WTA.

Irina Begu continuă la Indian Wells

Dacă Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Bara au fost eliminate în turneul de la Lyon, iar Simona Halep nu joacă în prima săptămână din martie, Irina Begu a reușit să ajungă în sferturile turneului de 125.000 de la Indian Wells.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din România, locul 104 mondial, a trecut, fără set cedat, de Mona Barthel (209 WTA), Taylor Townsend (70 WTA) Kristie Ahn (98 WTA) și va juca pentru un loc în semifinalele competiției Challenger împotriva americancei Jessica Pegula, locul 78 în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT
Tags: