Sport

Jaqueline Cristian, revenire cu trofeu după accidentarea din februarie. Salt impresionant în clasamentul WTA

Jaqueline Cristian a cucerit trofeul de la Le Neubourg, din Franța. În ultimul act, românca a trecut de Magali Kempen din Belgia, scor 6-4, 6-4.
19.09.2022 | 09:07
Jaqueline Cristian revenire cu trofeu dupa accidentarea din februarie Salt impresionant in clasamentul WTA
Jaqueline Cristian a cucerit trofeul ITF de la Le Neubourg din Franța. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu de la revenirea pe terenul de tenis. Tenismena în vârstă de 24 de ani s-a accidentat grav în luna februarie a acestui an. Aflată la al doilea meci din februarie încoace, Jaqueline a câștigat 5 meciuri consecutive și s-a impus în turneul ITF de la Le Neubourg, Franța.

Jaqueline Cristian, campioană în turneul din Franța

Jaqueline Cristian a trecut pe rând de Kartal (210 WTA), Partaud (429 WTA), Bonaventure (145 WTA), Tan (111 WTA) și Kempen (327 WTA). Turneul de la Le Neubourg este de categorie ITF și este dotat cu premii totale în valoare de 80.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Aflată pe locul 87  în clasamentul WTA și principală favorită la Le Neubourg, Jaqueline Cristian a avut nevoie de doar o oră și 33 de minute de joc pentru a trece, în finală, de mult mai slab clasata Magali Kempen.

Săptămâna buna în tenis pentru România continuă, astfel, după ce Irina Begu a cucerit trofeul de la WTA Țiriac Foundation Trophy, iar Ana Bogdan s-a oprit în semifinalele turneului WTA de la Portoroz.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian, salt impresionant în clasament

Tenismena din România a coborât semnificativ în clasament odată cu accidentarea pe care a suferit-o la începutul anului la Doha. La 31 ianuarie 2022, Jaqueline se clasa pe cea mai bună poziție a carierei, locul 58 WTA.

Grație succesului din Franța, Jaqueline Cristian s-a apropiat la 10 locuri de cea mai bună clasare a carierei. Astfel, în clasamentul LIVE Jaqueline ocupă locul 68 WTA.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Le Neubourg se află la a doua ediție. Prima a avut loc anul trecut și a fost câștigată de Mihaela Buzărnescu. După accidentarea din februarie, Jaqueline Cristian a mai evoluat un singur meci, în cadrul turneului de la US Open, când a pierdut în fața lui Kontaveit în runda inaugurală.

Accidentare groaznică pentru Jaqueline Cristian

În luna februarie, Jaqueline Cristian a suferit cea mai grea accidentare a carierei. Sportiva din România s-a prăbușit pe teren în meciul cu Daria Kasatkina, la scorul de 6-2, 2-2 în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT

Tenismena din România a fost scoasă în scaunul cu rotile de pe terenul de tenis, iar în urma diagnosticului, Jaqueline a fost supusă unei intervenții chirugicale.

”Vă mulțumesc foarte mult pentru mesaje și suport!!! Operația a decurs foarte bine, mulțumită domnului doctor Ion Codorean, iar acum urmează perioada de recuperare, care este la fel de importantă ca operația!

 Fac tot ce trebuie pentru a reveni cât mai repede și sunt sigură că toată perioada asta mă va face mai puternică”, scria Jaqueline Cristian pe Instagram.

  • 24 de ani are Jaqueline Cristian
ADVERTISEMENT