Sport

România va avea o finalistă la WTA Linz Open! Norocul fantastic prin care Jaqueline Cristian a ajuns să lupte pentru trofeu

Jaqueline Cristian este surpriza neașteptată de la WTA Linz Open. Bucureșteanca nici nu trebuia să se afle pe tabloul principal, dar acum se va lupta pentru primul ei trofeu din carieră
11.11.2021 | 19:14
Romania va avea o finalista la WTA Linz Open Norocul fantastic prin care Jaqueline Cristian a ajuns sa lupte pentru trofeu
ADVERTISEMENT
11-11-2021
17:14

Continuă norocul lui Jaqueline Cristian! Va juca finala de la WTA Linz, după trei abandonuri

Destinul ține cu Jaqueline Cristian (23 de ani) la WTA Linz Open. „Contesa Dracula” a ajuns în finala turneului Austria, după ce a profitat pe parcurs de trei abandonuri. Cap de serie numărul 1 în calificări, Bucureșteanca a fost eliminată în ultimul tur de Lesia Tsurenko, dar a pătruns pe tabolul principal după retragerea Soranei Cîrstea, accidentată.

Norocul lui Cristian a continuat în optimi, acolo unde, la scorul de 5-2 în primul set, Rebecca Peterson a abandonat tot din cauza unor probleme medicale. Deși era nerăbdătoare să joace semifinala cu Simona Halep, Jaqueline Cristian va evolua direct în ultimul act, profitând astfel de un al treilea abandon.

Halep a declarat forfait cu câteva ore înaintea duelului, din cauza unei accidentări suferite la genunchiul stâng în sfertul de finală cu Jasmine Paolini. Pentru Jaqueline Cristian, finala de la Linz va fi prima din carieră.

Simona Halep – Jaqueline Cristian este una din cele două semifinale de la WTA Linz Open. În celălalt meci se vor lupta pentru prezența în ultimul act Alison Riske (locul 73 WTA) și Danielle Rose collins (locul 29 WTA).

Confruntarea româncelor este programată joi, 11 noiembrie, nu mai devreme de ora 21:00 și va reprezenta al doilea lor duel direct. Halep și Cristian au fost adversare și la Cluj, în sferturile turneului WTA Transylvania Open, acolo unde Simona s-a impus fără emoții, scor 6-1, 6-1.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian este marea surpriză de la WTA Linz Open! A pătruns ca „lucky loser” pe tabloul principal, după accidentarea Soranei Cîrstea

Norocul ține cu Jaqueline Cristian în Austria. Poreclită „Contesa Dracula”, bucureșteanca în vârstă de 23 de ani a pătruns pe tabloul principal al turneului de simplu de la Linz din postura de „lucky loser”. Cristian a pierdut în ultimul tur din calificări, cu Lesia Turenko, scor 7-5, 4-6, 1-6, dar a rămas în competiție, după ce Sorana Cîrstea a abandonat din cauza unei accidentări.

În primul tur, a 100-a jucătoare a lumii a avut nevoie de trei seturi pentru a o învinge pe Kamilla Rakhimova (locul 117 WTA), scor 2-6, 6-2, 7-5.

ADVERTISEMENT

Norocul a ținut cu Jaqueline Cristian și în turul al doilea, de care a trecut după abandonul Rebeccăi Peterson (locul 84 WTA). Suedeza a declarat forfait în primul set, atunci când tabela arăta 5-2 pentru româncă.

Cristian a făcut un meci fantastic în sferturi, unde a întâlnit din nou o jucătoare mai bine cotată. „Jaq” a învins-o în două seturi pe Veronika Kudermetova (locul 32 WTA), scor 6-3, 7-6(7-5), după ce a salvat trei mingi de set în actul secund.

ADVERTISEMENT

Fără vreun trofeu până acum în palmares, Jaqueline Cristian va juca pentru a doua oară în carieră într-o semifinală, de această dată împotriva fostului lider mondial Simona Halep (locul 22 WTA).

Câți bani a câștigat Jaqueline Cristian pentru calificarea în semifinalele WTA Linz Open

Ca să o învingă pe Veronika Kudermetova și să obțină biletul pentru o semifinală cu Simona Halep, Jaqueline Cristian a avut nevoie de aproximativ două ore, mai exact o oră și 55 de minute. După faptă și răsplată. Pentru accederea în penultimul act, sportiva antrenată de Thomas Drouet a și-a trecut în cont un cec în valoare de 11.500 de dolari și 110 puncte WTA.

ADVERTISEMENT

„Este incredibil! Mă bucur enorm de ceea ce se întâmplă în această săptămână. Pot spune că sunt un ‘lucky winner’, nu un ‘lucky loser’. Am pierdut în calificări, așa că am intrat pe tabloul principal fără vreo așteptare și iată ca am ajuns până aici.

O știam bine pe Veronika. Știam că e o luptătoare, știam cum joacă, dar eu m-am bucurat că sunt aici și nu acasă. Abia aștept să joc împotriva Simonei, cred că va ieși un meci bun.

Le mulțumesc tuturor românilor care au venit să mă susțină. Îi aștept și mâine. Le simt toată energia”, a declarat Jaqueline Cristian, după victoria cu Veronika Kudermetova.

ADVERTISEMENT