Premier League

Javi Gracia, primul antrenor demis în actualul sezon din Premier League! Oficialii lui Watford au prezentat înlocuitorul

07.09.2019 | 22:37
Javi Gracia primul antrenor demis in actualul sezon din Premier League Oficialii lui Watford au prezentat inlocuitorul

Javi Gracia este primul antrenor demis în actualul sezon din Premier League. Antrenorul de 49 de ani a fost dat afară de la Watford după patru etape scurse din stagiunea 2019-2020 a primei ligi din Anglia, iar conducătorii clubului i-au găsit imediat un înlocuitor.

Javi Gracia a fost demis de Watford, ultima clasată din Premier League

Cu o săptămână înainte de startul etapei a 5-a din Premier League, Javi Gracia a fost demis de la Watford. Formaţia de pe “Vicarage Road” ocupă ultimul loc în clasament după patru etape, cu un singur punct obţinut. Startul slab de sezon i-a adus demiterea lui Javi Gracia, iar anunţul a fost făcut în timp ce Anglia o învingea pe Bulgaria, scor 4-0, în preliminariile EURO 2020.

La scurt timp după ce a fost dat afară Javi Gracia, conducătorii lui Watford au anunţat că noul antrenor al echipei va fi Quique Sanchez Flores. Spaniolul a mai pregătit formaţia de pe “Vicarage Road” în sezonul 2015-2016, dar a plecat la finalul stagiunii chiar dacă a reuşit să bifeze o calificarea în semifinalele Cupei Angliei.

Javi Gracia a fost demis de la Watford, echipă al cărei antrenor era din ianuarie 2018 (sursă foto: hepta.ro)
Javi Gracia a fost demis de la Watford, echipă al cărei antrenor era din ianuarie 2018 (sursă foto: hepta.ro)

Javi Gracia era favorit la pariuri să fie primul antrenor demis în actualul sezon

La startul sezonului din Premier League, Javi Gracia era favorit să fie primul antrenor demis. O astfel de opţiune avea o cotă de 2,50 la casele de pariuri din Anglia. După decizia luată de Watford, Steve Bruce este acum favorit să fie următorul antrenor dat afară în Premier League. Englezul o antrenează pe Newcastle United, formaţie pe care a preluat-o în această vară.

Javi Gracia a preluat-o pe Watford în ianuarie 2018 şi a dus formaţia de pe “Vicarage Road” până în finala Cupei Angliei, pierdută în faţa lui Manchester City. În plus, spaniolul a primit premiul de cel mai bun antrenor al lunii august 2018 în Premier League. De-a lungul timpului, Gracia le-a mai pregătit pe Cadiz, Almeria, Osasuna, Malaga sau Rubin Kazan.