Sport

Javi Martinez, voluntar pentru Crucea Roşie în timpul pandemiei de coronavirus! Cum îi ajută pe bătrânii din Munchen

29.03.2020 | 17:45
Javi Martinez voluntar pentru Crucea Rosie in timpul pandemiei de coronavirus Cum ii ajuta pe batranii din Munchen
ADVERTISEMENT

Javi Martinez, mijlocașul defensiv al lui Bayern Munchen, a devenit voluntar la Crucea Roșie pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

Javi Martinez se implică în lupta cu coronavirusul

Javi Martinez a ales să se implice în lupta cu coronavirusul și a decis să devină voluntar la Crucea Roșie.  Am dori să îi mulțumim lui Javi Martinez pentru sprijinul acordat ieri în turul nostru de cumpărături din Grunwald.

ADVERTISEMENT

A fost o plăcere uriașă să colaborăm și așteptăm cu nerăbdare să îl vedem din nou în acțiune ca parte a serviciului nostru medical regulat pe Allianz Arena”, a fost mesajul Organizației Crucii Roșii pe contul de Instagram.

Bayern Munchen, lider și la donații

Gestul lui Javi Martinez nu este unic în rândul jucătorilor și conducerii lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, atacantul letal al bavarezilor, a donat 1.000.000 de euro pentru combaterea coronavirusului, în timp ce Manuel Neuer a donat 2.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Toţi suntem conştienţi de situaţia dificilă cu care ne confruntăm. Toţi jucăm în aceeaşi echipă. Trebuie să fim puternici în faţa acestei provocări şi să fim uniţi.

Dacă putem ajuta pe cineva, să o facem. Am decis să donăm un milion de euro pentru combaterea coronavirusului”, a afirmat Lewandowski pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, jucătorii lui Bayern Munchen au acceptat reducerea salariilor, la fel ca toți fotbaliștii din Bundesliga.

Conducerea bavarezilor a decis împreună cu Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen și RB Leipzig să doneze 20.000.000 de euro pentru a ajuta formațiile din Bundesliga și Bundesliga 2 să treacă peste o eventuală criză.

ADVERTISEMENT

Karl Heinz Rummenigge, președintele lui Bayern Munchen a anunțat campania pe care o derulează: „Împreună cu celelalte trei participante din Champions League vrem să transmitem un semnal de solidaritate pentru toate cluburile din Bundesliga și Bundesliga 2.

În aceste momente cluburile puternice trebuie să le susțină pe cele mai slabe. Totodată, vrem să arătăm că fotbalul ne unește în aceste clipe”.

ADVERTISEMENT