Sport

Jayson Papeau, recuperare miraculoasă! A lucrat cu preparatorul fizic al lui David Popovici. Ce spune medicul Rapidului. Video

Jayson Papeu (26 de ani), mijlocașul stânga al Rapidului, a revenit în timp record pe teren după o accidentare groaznică. Un om din staff-ul lui David Popovici a fost decisiv.
07.03.2023 | 09:11
Jayson Papeau recuperare miraculoasa A lucrat cu preparatorul fizic al lui David Popovici Ce spune medicul Rapidului Video
16 meciuri a ratat Papeau la Rapid din cauza accidentării. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Jayson Papeau a revenit pe teren pentru Rapid la meciul cu Chindia Târgoviște, după accidentarea gravă din meciul cu Sepsi, așa cum FANATIK a anunțat.

Jayson Papeau, revenire importantă pentru Rapid: „S-a recuperat într-un timp relativ scurt”

Vlad Georgeanu, doctorul Rapidului, a fost surprins de rapididatea cu care Jayson Papeau a reușit să revină pe teren după fractura de peroneu și ligamente, o accidentare extrem de gravă: „Mă bucur foarte tare că s-a recuperat într-un timp relativ scurt, să ajungă la un nivel care să-i permită să-și reia activitatea.

ADVERTISEMENT

A fost o perioadă dificilă, dar a fost foarte serios, foarte determinat și toate lucrurile au decurs cum trebuie. Operația a fost în regulă, nu a avut probleme în perioada postoperatorie. Nu pot decât să sper că va fi tot mai bun. Așa cum s-a văzut în ultimele meciuri, s-a integrat în echipă, ceea ce mă bucură foarte tare”, a declarat omul din staff-ul lui Adrian Mutu, pentru Rapid TV.

În privința unui alt jucător al lui Adrian Mutu, veștile sunt destul de proaste: „Andrei Ciobanu are o leziune musculară. Să vedem dacă va fi recuperat într-o perioadă relativ rapidă. Sper să nu fie nevoie de o intervenție chirurgicală, și sper să-și ajute echipa cât de curând. Pe Giulești mă simt ca acasă. M-am integrat în acest mecanism al echipei și sunt total alături de echipă”.

ADVERTISEMENT

Dragoș Luscan, preparatorul fizic al lui David Popovici, a fost alături de Jayson Papeau pe tot parcursul recuperării

Dragoș Luscan, preparatorul fizic care l-a transformat pe David Popovici într-un campion, s-a ocupat personal de reabilitarea lui Jayson Papeau: „L-am preluat pe Jayson la câteva zile de la operație, este un băiat extraordinar, este un atlet incredibil, a muncit foarte bine.

N-am avut nicio problemă în a face recuperarea posibilă. El a intrat foarte bine în ultima perioadă și sper să ajute echipa din ce în ce mai mult”.

ADVERTISEMENT

Papeau a muncit enorm și s-a concentrat în totalitate pe ce are de făcut pentru a reveni la Rapid: „Partea mentală este foarte importantă în acest proces. Faptul că el a avut rezultate de la etapă la etapă, pentru că am lucrat după niște criterii pe care el a putut să le observe imediat.

Acest lucru i-a dat încredere că poate intra pe teren din ce în ce mai repede. Când l-am cunoscut nu putea merge, era în cârje. Dar când l-am întâlnit a înțeles că vom avea o colaborare profesionistă și că amândoi ne dorim ca el să revină pe teren cât mai repede”.

ADVERTISEMENT

Preparatorul fizic al lui David Popovici, impresionat de suporterii Rapidului: „Pot să compar cu multe stadioane”

Dragoș Luscan a fost prezent pentru prima oară pe stadionul Giulești la meciul cu Hermannstadt și i-a lăudat pe fanii „alb-vișinii”: „Pe Giulești este o atmosferă senzațională, mă bucur că am văzut acești suporteri. Pot să compar cu multe stadioane, chiar în Australia, unde am fost cu David Popovici.

Pot compara atmosfera cu cea de la Melbourne Victory. Am fost la Benfica, la Borussia Dortmund, la AC Milan, și e comparabil”, a concluzionat acesta.

ADVERTISEMENT