News

Jean Claude Juncker, ironii pentru Anglia înainte de summitul de la Sibiu:” De ce vorbim în engleză?

09.05.2019 | 11:07
Jean Claude Juncker ironii pentru Anglia inainte de summitul de la Sibiu De ce vorbim in engleza

Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene(CE), a fost pus pe ironii la dezbaterea cu tinerii privind viitorul Uniunii Europene, la care a participat alături de președintele Klaus Iohannis. Liderul CE a glumit pe seama Angliei și a luat în derâdere și declinul demografic, provocând aplauze.

Jean Claude Juncker, președintele CE, ironii pentru Anglia înainte de summitul de la Sibiu

Dezbaterea despre viitorul Europei, la care au fost prezenți 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene, a încheiat lucrările unui forum dedicat tinerilor din UE și a avut ca motto ”Să modelăm viitorul Europei împreună!”. ”Apropo, de ce vorbim în engleză? Toată lumea înţelege engleza, dar nimeni nu înţelege Anglia. Îmi voi încheia mandatul pe 1 noiembrie, anul acesta. De fapt, la miezul nopţii, 31 octombrie, britanicii ar trebui să plece. Pe 31 octombrie o să vorbesc cu Theresa May şi o să îi spun: eu plec la miezul nopţii, deci vă rog să vă grăbiţi!”, a spus Juncker.

Mai mult, în spirit de glumă, a adăugat că Iohannis nu este mulțumit de ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum nici el nu este de ce se întâmplă în România. „Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit cu tot ce se întâmplă în România”, a mai spus președintele CE. Drept replică, Klaus Iohannis a spus: ”Bine atunci, suntem doi în aceeași situație”.

Jean Claude Juncker, ironii pentru Anglia înainte de summitul de la Sibiu:” De ce vorbim în engleză?
KLaus Iohannis si Jean-Claude Juncker, la o intalnire cu tinerii, inaintea summit-ului informal al sefilor de state din Uniunea Europeana, miercuri 8 mai 2018, la Sibiu.
Sursa foto: hepta.ro

”Faptul că societățile noastre îmbătrânesc este o problemă!”

În final, Juncker a tras o concluzie: „Faptul că societățile noastre îmbătrânesc este o problemă. Este de datoria statelor membre să vină cu politici care să îi facă pe oameni să-și crească populația. Comisia nu este responsabilă de libido-ul continentului”. Vă reamintim că astăzi, 9 mai, liderul CE participă la summitul informal de la Sibiu, reuniune în cadrul căreia se va discuta despre viitorul Uniunii.