Fotbal international

Legendarul Jean Michel Aulas se retrage de la conducerea lui Lyon. Ce alegere surpriză a făcut

07.04.2020 | 17:25
Legendarul Jean Michel Aulas se retrage de la conducerea lui Lyon Ce alegere surpriza a facut
ADVERTISEMENT

În Franța fotbalul stă în spatele pereților locuințelor în care s-au retras jucătorii, antrenorii, staffurile administrative, arbitrii, cu alte cuvinte tot ce înseamnă angrenajul sportului rege în Hexagon.

Jean Michel Aulas și-a stabilit succesorul la președinția lui Lyon

Franța este una dintre țările care se bate cu îndârjire pentru a învinge pandemia de coronavirus, însă momentan e departe de a se înregistra semne pozitive, numărul cazurilor de îmbolnăviri și de decese fiind mare.

ADVERTISEMENT

Însă, mergând pe principiul că după ploaie trebuie să vină soarele, și șefii cluburilor din Ligue 1 fac tot felul de socoteli în așa fel încât această teribilă criză, care în mod cert va fu urmată și de o criză financiară de proporții la nivel global, să poată găsi soluții pentru a evita prăbușirea sau chiar lichidarea grupărilor pe care le conduc.

Peste doi ani Aulas va avea 73 de ani

Jean Michel Aulas este unul dintre cele mai vechi și mai respectate nume de conducători din Ligue 1, omul care a construit un Olympique Lyon extrem de puternic de-a lungul anilor și o perioadă a fost chiar în fotoliul de lider al fotbalului din Hexagon până la apariția mogulilor de la PSG.

ADVERTISEMENT

Însă Jean Michel Aulas e conștient de faptul că acum are 71 de ani, iar peste doi ani, când îi va expira mandatul de președinte actual va avea 73. O vârstă la care e mai înțelept să ieși singur din scenă, nu să fii împins de vreo situație neplăcută.

Conduce Lyon de 33 de ani

Aulas pare că a ales deja cine ar fi personajul ideal care să devină succesorul său. Aulas e la conducerea lui Lyon din anul 1987, adică de 33 de ani! Va prinde 35 de ani ca și conducător al acestei echipe.

ADVERTISEMENT

Cel care ar urma să îi ia locul la conducerea clubului nu vine însă din fotbal, ci din sportul cu mingea sub panou. Este vorba de baschetbalistul Tony Parker, acum la 37 ani, cu dublă naționalitate, americană și franceză.

Tony Parker e francez, din tată american și mamă olandeză

Născut la Brugge, în Belgia, din tată american de sorginte africană și o mamă olandeză, Parker a jucat în NBA, foarte mulți ani la San Antonio Spurs. În 2011 a venit la Lyon. Parker deține 75 la sută din acțiunile lui ASVEL Lyon, echipa de Euroligă din oraș, iar apropierea de Jean Michel Aulas s-a făcut în momentul în care omul de afaceri de clubul de fotbal a cumpărat 25 la sută din acțiuni la ASVEL, devenind al doilea acționar.

ADVERTISEMENT

Aulas a declarat presei franceze că a identificat în Tony Parker omul potrivit pentru a-i încredința postul de președinte la Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT