Fotbal intern

Tata JEAN se CHINUIE să trăiască! 34 de pastile pe zi!

Viaţa lui Jean Pădureanu poate constitui uşor un subiect pentru un roman stufos şi interesant! Considerat unul dintre pilonii vestitei „Cooperative" a fotbalului românesc din anii '90, grup...
09.02.2014 | 00:05
Tata JEAN se CHINUIE sa traiasca 34 de pastile pe zi

Viaţa lui Jean Pădureanu poate constitui uşor un subiect pentru un roman stufos şi interesant! Considerat unul dintre pilonii vestitei „Cooperative” a fotbalului românesc din anii ’90, grup bine organizat care orchestra clasamentele din primul eşalon fotbalistic, trăieşte o dramă continuă din momentul în care problemele de sănătate i s-au agravat.

Conform surselor FANATIK, „Lordul” este nevoit să se descurce cu o pensie de aproximativ 1.200 de lei, are stimulator de inimă şi înghite 34 de pastile în fiecare zi pentru a trăi! Problemele noi cu care se confruntă cel mai longeviv preşedintele al unui club de fotbal din România au ieşit la suprafaţă cînd avocatul care îl reprezintă pe Jean Pădureanu în „Dosarul Transferurilor” i-a motivat absenţa la un termen anul trecut declarînd în faţa completului de judecată că „domnul Pădureanu suferă de maladii grave, are pierderi de memorie şi se deplasează cu greutate”!

Scene incredibile
Aflat din 1964 pînă în 2013 la conducerea Gloriei Bistriţa, formaţie care „a făcut jocurile” în anii de glorie ai „Cooperativei”, Jean Pădureanu se află în situaţia în care este nevoit să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta şi să beneficieze de tratamentul specific bolilor cu ajutorul prietenilor din fotbal! Apropiaţii „Lordului” au dezvăluit pentru FANATIK scene incredibile despre viaţa actuală a celui mai longeviv oficial al unui club de fotbal din România. „Situaţia lui Pădureanu este atît de gravă încît tuturor celor care au colaborat cu el nu le-a venit să creadă pînă nu l-au văzut. I s-a montat un stimulator de inimă pentru a putea fi ţinut în viaţă”, au confirmat mai mulţi oameni de fotbal situaţia actuală a fostului preşedinte de club.

Meniul zilnic: 17 pastile dimineaţa, 17 seara!
Stimulatorul de inimă nu reprezintă singurul lucru care îi dă bătăi de cap lui Pădureanu, îl mai chinuie şi diabetul de care suferă de mai mult timp, şi care s-a agravat în ultima perioadă, afectînd şi alte componente vitale ale organismului. „Bolile s-au acumulat, iar cele vechi s-au acutizat, asta reflectîndu-se prin tratamentul medicamentos de care are parte. Viaţa îi este pusă în pericol tocmai de medicamentele care îl ţin în viaţă, acestea fiind foarte puternice! Dimineaţa este nevoit să înghită 17 pastile, iar seara mai ia 17. Starea lui este deplorabilă, dar probleme cu memoria nu cred că are. De cîte ori s-a vorbit cu el, niciodată nu a dat impresia că ar uita ceva. Dimpotrivă, îşi aduce aminte şi lucruri petrecute în urmă cu cîteva decenii”, au specificat apropiaţii lui Pădureanu, care totuşi a fost prezent la ultimul termen din cel mai mare proces în care sînt implicaţi oamenii din fotbal.

www.fanatik.ro

Avocatul confirmă: „Are maladii grave!”
Starea precară de sănătate a „Lordului” a fost confirmată de avocatul său la penultimul termen de judecată în „Dosarul Transferurilor”. Reprezentantul lui Pădureanu a motivat absenţa clientului său în faţa instanţei din cauza problemelor de sănătate foarte grave. „Domnul Pădureanu lipseşte pentru că se confruntă cu probleme mari de sănătate, iar în urma mai multor consultaţii efectuate de medic, acesta i-a interzis deplasarea pe distanţe lungi, astfel încît era imposibil ca el să vină în faţa instanţei pentru a da declaraţii. Din păcate, clientul meu nu se poate deplasa pentru că suferă de maladii grave şi se află sub tratament medicamentos puternic! Nu este vorba de rea voinţă, ci de neputinţă, ca urmare şi recomandarea medicului. O să aducem acte la dosar care să confirme acest lucru”, a fost discursul lui Ion Cazacu. Problemele medicale ale lui „tata Jean” au fost menţionate şi la ultimul termen de la Curtea de Apel Bucureşti, cînd, la cererea formulată de avocatul său, „Lordul” a dat declaraţii în faţa instanţei citind de pe o foaie pe care îşi scrisese discursul. În vîrstă de 78 de ani, Pădureanu a cerut completului de judecată să primească acceptul Curţii de a pleca acasă imediat după declaraţie, simţindu-se foarte rău şi avînd palpitaţii. „Mă resimt din cauza drumului. Vă rog să îmi permiteţi să plec după ce ofer declaraţia”, a sunat, cu un glas stins, vocea lui Pădureanu, care pe vremuri tuna în Comitetele Executive şi la diversele Adunări Generale.

Sărac lipit! „Supravieţuieşte cu ajutorul oamenilor din fotbal!”
Chiar dacă are un venit obscur după retragerea oficială din fotbal, de aproximativ 1.200 lei lunar, sumă de bani provenită din pensie, Jean Pădureanu a refuzat totuşi să ceară ajutorul vechilor prieteni din lumea fotbalului. Aceştia, însă, s-au autosesizat în privinţa problemelor de ordin financiar pe care le întîmpină fostul preşedinte al Gloriei, mai ales că medicamentele depăşesc cu mult venitul său lunar. „Are mîndria pe care i-o conferă poziţia şi statutul pe care le-a avut, dar apropiaţii au luat atitudine din propria iniţiativă şi îl ajută constant. Medicamentele pentru diabet, multe dintre ele, sînt gratuite, dar celelalte sînt costisitoare. El e cel mai sărac preşedinte de club, deşi mulţi l-au acuzat pe nedrept. Stă şi acum într-un apartament vechi”, povestesc sursele FANATIK. Situaţia este confirmată şi de avocatul Ion Cazacu, care a declarat pentru FANATIK că nu s-a încercat amînarea termenelor de judecată din „Dosarul Transferurilor”: „Ceea ce am spus la Curtea de Apel nu este pentru a tergiversa cazul în care este implicat clientul meu. Starea de sănătate a domnului Pădureanu este gravă, întîmpină probleme cu memoria şi cu deplasarea, dar eforturile sale de a veni de la Bistriţa la Bucureşti au fost considerabile. Sperăm că instanţa a apreciat deschiderea clientului meu”.

www.fanatik.ro

Diabet, cardiopatie ischemică, coloana praf! Ce urmează?
Problemele lui Jean Pădureanu s-au agravat în urmă cu doi ani, cînd diabetul de care suferea de mai mulţi ani i-a provocat alte dificultăţi medicale. Veteranul de 78 de ani este nevoit să le trateze cu un „munte” incredibil de medicamente. „Coloana e făcută praf, resimte în fiecare zi dureri. în plus, are şi cardiopatie ischemică, o boală care se manifestă prin irigarea slabă a muşchiului inimii. Fără exagerare, este una dintre bolile care cauzează cele mai multe decese de pe glob. Nici nu ştim de unde are atîta tărie să reziste, mai ales că tratamentul pe care îl primeşte este de doi-trei ani, atunci luînd peste 20 de pastile pe zi”, a adăugat unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Pădureanu. Conform specialiştilor, cardiopatia ischemică se manifestă mult mai accentuat în sezonul rece, iar de fiecare dată cînd temperature scade cu un grad, riscul de infarct creşte cu 2%!

Ciocan, jucătorul de suflet al lui „tata Jean”!
Atunci cînd a fost întrebat de jucătorul său preferat de-a lungul timpului în care a fost la timona echipei ardelene, Jean Pădureanu a oferit un răspuns care i-a uimit pe toţi reporterii. Victor Ciocan, un nume care nu spune multe fotbalului românesc, este primul pe lista celui care a activat la Gloria 49 de ani, jucătorul din anii ’60-’70 reuşind să devanseze nume ca Sănmărtean, Iftodi sau Ionel Ganea. Ciocan a jucat în 615 partide pentru formaţia ardeleană, reuşind să marcheze 422 de goluri!!! Chiar dacă a evoluat numai în eşalonul secund, atacantul a avut de-a lungul carierei mai multe oferte tentante de la echipele din Bucureşti, dar n-a „trădat” Gloria, de unde s-a retras la 38 de ani.

Şi „Lord”, şi… „conte”! Contele Blatula!
Povestea lui Jean Pădureanu este uimitoare, ajungînd din secretar al clubului ardelean nici mai mult, nici mai puţin decît părintele „Cooperativei”! Pădureanu a reuşit să menţină Gloria pe prima scenă fotbalistică, bistriţenii formînd singura echipă din afara Bucureştiului care timp de 20 de ani nu a retrogradat niciodată, iar acest lucru s-a datorat în mare parte faptului că a ales grupul care a dirijat imediat după Revoluţie clasamentele, victoriile şi înfrîngerile din Liga 1. „Ce era să fac? Dacă nu făceam aşa, nu mai eram în Liga I! în ’90, cînd am promovat, echipele mari aveau «sateliţii» lor. Dacă nu te lipeai în raza lor, dispăreai imediat! Era ceva obligatoriu”, s-a scuzat Pădureanu după ce s-a retras din înţelegere. Ca urmare a acestui fapt, dar şi a poziţionării geografice a echipei, microbiştii l-au poreclit „Contele Blatula”. Nu i-a dezamăgit însă niciodată pe cei cu care a tras ani la rînd sforile în fotbalul românesc. Aceştia l-au apreciat mereu pentru faptul că nu a divulgat informaţii importante, au spus despre el că e om de onoare şi l-au supranumit „Lordul”, cuvîntul dat de el fiind întotdeauna literă de lege pentru preşedintele Gloriei. „Eu cu cine am vorbit şi am promis ceva, m-am ţinut de cuvînt. Astăzi nu se mai fac blaturi. Sînt bani mulţi la mijloc. Nimeni nu-şi mai permite să cedeze vreun meci. În plus, nu mai sînt oameni de onoare ca să faci un blat”, a spus, nu o dată, „Lordul”.

Tîlhărit şi bătut în Bucureşti
Expunerea mediatică de care a avut parte de-a lungul timpului nu a reprezentat întotdeauna un atuu pentru Jean Pădureanu, care în urmă cu doi ani a avut parte de un eveniment nefericit în Bucureşti. înaintea unei partide cu Steaua, fostul oficial al Gloriei Bistriţa a fost lovit şi tîlhărit de un individ necunoscut, conflictul lăsîndu-se cu îngrijiri medicale pentru „Lord”. „Cînd să urc scările într-un bloc, m-am trezit că cineva îmi dă un brînci. Am căzut şi m-am lovit la mîini şi la cap, iar în acel moment un individ trăgea să îmi ia geanta. El a văzut că nu poate şi mi-a smuls borseta, care îmi alunecase. Nu aveam bani în ea, doar paşaportul, nişte acte ale clubului şi ştampila. L-aş ruga să mi le dea înapoi, să le arunce în faţa casei. L-aş şi cinsti dacă ar face acest lucru”, a povestit atunci Pădureanu.

www.fanatik.ro

DECLARAŢIE

„Resimt dureri din vîrful degetelor de la picioare pînă în creştetul capului, dar sper să mă însănătoşesc. Speranţa moare ultima! Le mulţumesc prietenilor din fotbal care sînt alături de mine şi mă sună, este important să îi ştiu aproape. Tratamentul de care beneficiez este costisitor, dar pensia pe care o am îmi ajunge să mă descurc. Nu am alte cheltuieli” (Jean Pădureanu)

 

„Nu o să se mai nască un preşedinte ca Pădureanu, ar trebui să i se facă o statuie în faţa stadionului” (Dumitru Dragomir, ex-preşedinte LPF)

CIFRE
49 de ani a activat Jean Pădureanu în cadrul clubului Gloria Bistriţa
1.200 de lei este pensia cu care s-a ales „Lordul” după o viaţă în fotbal