News

Jeff Bezos și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume

17.02.2021 | 17:03
Jeff Bezos sia recastigat titlul de cea mai bogata persoana din lume
ADVERTISEMENT

Jeff Bezos și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, punând capăt domniei lui Elon Musk, care a durat doar șase săptămâni.

A fost suficientă o cădere a acțiunilor Tesla cu doar 2,4% pentru ca Musk să piardă 4,5 miliarde de dolari și să fie depășit de Bezos în clasamentul Bloomberg Billionaires Index.

ADVERTISEMENT

Potrivit clasamentului, în prezent Bezos valorează 191 miliarde de dolari, comparativ cu 190 de miliarde de dolari cât este valoare lui Elon Musk.

Bezos a pierdut mai puțini bani decât Musk

Elon Musk a pierdut marți aproximativ 4,5 miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, ceea ce a fost suficient pentru a-l coborî pe locul al doilea în clasamentul Bloomberg Billionaires Index. Valoarea netă a lui Jeff Bezos a scăzut, de asemenea, dar pierderea sa nu a fost la fel de extremă, el rămânând doar cu aproximativ 372 milioane dolari mai puțin.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost suficient pentru a-și recupera titlul pe care l-a deținut timp de aproximativ trei ani. În prezent, indicele spune că Bezos valorează 191 miliarde de dolari, comparativ cu 190 de miliarde de dolari.

Urcarea lui Musk pe primul loc s-a produs la începutul lunii ianuarie, când stocul Tesla a crescut. Cele 170 de milioane de acțiuni ale Tesla pe care le deține deja au crescut în valoare cu 106 miliarde de dolari în 2020, pe măsură ce acțiunile au crescut cu 743% în cursul anului. De asemenea, CEO-ul Tesla întețit frenezia traderilor care a făcut acțiunile GameStop să explodeze (și ulterior să scadă vertiginos).

ADVERTISEMENT

Bezos a avut și el un 2020 destul de robust. Valoarea acțiunilor CEO-ului Amazon în companie a crescut cu 75 de miliarde de dolari în 2020, la 173,3 miliarde de dolari, având în vedere creșterea uriașă a vânzărilor determinate de pandemia de COVID-19. La începutul acestei luni, el a anunțat că renunță la rolul său de CEO și va trece la rolul de președinte executiv la sfârșitul acestui an.

Între timp, Bill Gates rămâne cel de-al treilea cel mai bogat om din lume, în valoare de 137 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT