News

Jeff Bezos vrea să doneze cea mai mare parte din averea de 124 de miliarde de dolari în scopuri caritabile. Reacția iubitei miliardarului

Jeff Bezos și-a anunțat intenția de a dona cea mai mare parte a averii sale în scopuri caritabile, încă din timpul vieții
14.11.2022 | 23:06
Jeff Bezos vrea sa doneze cea mai mare parte din averea de 124 de miliarde de dolari in scopuri caritabile Reactia iubitei miliardarului
Miliardarul își va dona averea în timpul vieții Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, intenționează să împartă cea mai mare parte din averea sa netă de 124 de miliarde de dolari în timpul vieții sale pentru a susține lupta împotriva schimbărilor climatice și a sprijini oamenii care pot unifica omenirea în fața diviziunilor sociale și politice profunde.

Fondatorul Amazon vrea să doneze cea mai mare parte a averii în scopuri caritabile

Deși angajamentul lui Bezos a fost puțin specific, aceasta este prima dată când miliardarul a anunțat că intenționează să doneze cea mai mare parte a banilor săi.

ADVERTISEMENT

Criticii i-au reproșat lui Bezos că nu a semnat Giving Pledge, o promisiune făcută de sute dintre cei mai bogați oameni din lume de a dona majoritatea averii lor unor cauze caritabile.

Într-un interviu acordat în exclusivitate sâmbătă jurnalistei Chloe Melas, de la CNN, la locuința sa din Washington, DC, Jeff Bezos, vorbind alături de partenera sa, jurnalista devenită filantroapă Lauren Sánchez, a declarat că cei doi “își construiesc capacitatea de a putea dona acești bani”.

ADVERTISEMENT

Reacția iubitei miliardarului

Întrebat direct dacă intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale în timpul vieții sale, Bezos a spus: “Da, vreau”.

Jeff Bezos a declarat că el și Lauren Sánchez au fost de acord să acorde primul lor interviu împreună de când și-au început relația în 2019 pentru a ajuta la promovarea Premiului Bezos pentru curaj și civilizație, acordat anul acesta lui Dolly Parton.

ADVERTISEMENT

Interviul de 20 de minute cu Bezos și Sánchez a acoperit o gamă largă de subiecte, de la opiniile fondatoruluiAmazon despre dialogul politic și o posibilă recesiune economică la planul lui Lauren Sánchez de a vizita spațiul cosmic cu un echipaj format exclusiv din femei și reflecțiile sale despre un parteneriat de afaceri înfloritor cu Jeff Bezos.

Dar cea mai mare provocare a cuplului ar putea fi să își dea seama cum să distribuie imensa avere a lui Bezos. Miliardarul a refuzat să identifice un anumit procent sau să ofere detalii concrete despre unde va fi cheltuită.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că este a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, Bezos s-a abținut să stabilească o sumă țintă pe care să o doneze în timpul vieții sale.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!