News

Noi dezvăluiri despre relația lui Bill Clinton cu Jeffrey Epstein. Porţile Casei Albe, mereu deschise pentru miliardarul pedofil

Daily Mail dezvăluie faptul că Epstein a fost primit la Casa Albă de cel puțin 17 ori în primii câțiva ani de mandat a fostului președinte. Prima oară a fost invitat la doar o lună după inaugurarea din ianuarie 1993.
03.12.2021 | 21:15
Noi dezvaluiri despre relatia lui Bill Clinton cu Jeffrey Epstein Portile Casei Albe mereu deschise pentru miliardarul pedofil
ADVERTISEMENT

Potrivit publicației britanice, care a obținut în exclusivitate jurnalele vizitatorilor de la Casa Albă, Epstein l-a vizitat pe Bill Clinton la Executive Mansion pe parcursul a trei ani.

Jurnalele arată că omul de afaceri, care a murit în 2019, a apărut în 14 zile separate, chiar și făcând două vizite într-o singură zi în trei ocazii diferite.

ADVERTISEMENT

Porţile Casei Albe, mereu deschise pentru miliardarul pedofil

Epstein a fost invitat de unii dintre cei mai înalți consilieri și colaboratori ai lui Clinton, inclusiv unul care a fost ulterior secretar al Trezoreriei, potrivit înregistrărilor.

Documentele dezvăluie că marea majoritate a vizitelor lui Epstein au ca destinație declarată Aripa de Vest, ceea ce înseamnă că exista o mare probabilitate să se întâlnească cu Clinton.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile pun din nou în atenția publică prietenia lui Clinton cu Epstein, despre care se știa că l-a transportat pe fostul președinte cu avionul său privat – cunoscut sub numele de „Lolita Express” – de zeci de ori după ce acesta și-a încheiat mandatul.

Când Epstein s-a spânzurat în închisoare după arestarea sa în 2019, Clinton a susținut că nu știa „nimic despre crimele teribile” pe care prietenul său le-a comis.

ADVERTISEMENT

Și în timp ce crimele lui Epstein nu au devenit cunoscute public până la arestarea sa în 2006, vizitele la Casa Albă ar fi avut loc în același interval de timp în care presupusa sa matroană, Ghislaine Maxwell, este acuzată că a recrutat fete minore pentru el.

Maxwell, în vârstă de 59 de ani, este acuzată că s-a ocupat de racolări pentru Epstein între 1994 și 2004, perioadă în care pedofilul părea să fi câștigat încrederea celui mai puternic om al națiunii.

ADVERTISEMENT

Victoria istorică a lui Bill Clinton asupra lui George H.W. Bush, la alegerile din 1992, a deschis calea pentru ca el să servească două mandate la Casa Albă și să devină unul dintre cei mai de succes democrați din istoria SUA.

Ghislaine Maxwell, de la iubită la cea care se ocupa de racolarea minorilor pentru Epstein

Între timp, Epstein încă se impunea ca manager financiar și părăsise recent Towers Financial, o agenție de colectare a datoriilor care avea să se prăbușească în 1993 din cauza unei scheme Ponzi de 450 de milioane de dolari, cea mai mare din SUA la acea vreme.

Steven Hoffenberg, care conducea compania cu Epstein, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Epstein nu a fost niciodată arestat și nici acuzat.

Epstein a întâlnit-o pe Maxwell la începutul anilor 1990 și cei doi au format un cuplu pentru scurt timp înainte ca ea să devină în cele din urmă managerul conacului său din Palm Beach și, după cum susțin procurorii, cea mai bună racolatoare de minori.

În următorul deceniu, el avea să dobândească accesoriile unui playboy miliardar: insula sa privată din Caraibe, un conac de 75 de milioane de dolari din New York, care era cea mai mare reședință privată din oraș la acea vreme, și ferma sa din New Mexico.

El va dobândi, de asemenea, prietenia unui William Jefferson Clinton.

Rapoartele susțin că Clinton a fost un om care și-a obținut statutul prin propriile puteri și ar fi putut fi atras de Epstein pentru că era croit pe același tipar.

După cum le-a spus Epstein prietenilor săi: „Investesc în oameni – fie că este vorba de politică sau știință. Este ceea ce fac”.

1993: Primele vizite ale lui Epstein

Jurnalele vizitatorilor au fost obținute de DailyMail.com de la Biblioteca Prezidențială Clinton. Ele arată că prima vizită a lui Jeffrey Epstein la Casa Albă condusă de Clinton a fost pe 25 februarie 1993, iar persoana care a emis invitația este listată ca „Rubin”. Locația vizitei este listată ca „WW” sau West Wing.

Cel mai proeminent Rubin de la Casa Albă la acea vreme a fost Robert Rubin, care și-a preluat funcția de director al Consiliului Economic Național când Clinton a preluat mandatul.

Rubin a fost atât de favorizat de Clinton încât a fost numit secretar al Trezoreriei în ianuarie 1995.

Rubin a devenit apoi președinte al Consiliului pentru Relații Externe (CFR), un think tank pentru afaceri internaționale, între 2007 și 2017.

Epstein a fost membru al CFR din 1995 până în 2009 și a donat 350.000 de dolari organizației, bani pe care ulterior i-a dat unei organizații care luptă împotriva traficului de persoane.

Jurnalele arată că Epstein a fost primit pentru vizita sa la Casa Albă la ora 9:19 în acea zi, când Clinton avea de gând să se întâlnească cu Rubin la 13:45, conform programului zilnic al președintelui.

Nu este clar dacă Epstein a participat la întâlnire.

Următoarea vizită a lui Epstein a avut loc pe 29 septembrie, pentru a participa la o recepție organizată de Asociația de Istorie a Casei Albe, după ce a donat 10.000 de dolari pentru a ajuta la renovarea clădirii.

A fost unul dintre primele cazuri în care Epstein a folosit filantropia pentru a avea acces la bărbați puternici, o tactică pe care a aplicat-o pe scară largă mai târziu, după condamnarea sa din 2006 pentru că a întreținut relații sexuale cu minore.

Epstein Maxwell Clinton septembrie 1993
Foto: William J Clinton Presidential Library

Fotografiile de la eveniment îi arată pe Epstein și Clinton dând mâna, ambii bărbați zâmbind larg. În fundal, Maxwell, care a participat cu Epstein, poate fi văzută uitându-se atent la Clinton.

Persoana care a aprobat vizita pentru Maxwell a fost „Rathbone”, care pare să fie Linda Rathbone, care era asistentă specială a șefului de personal la acea vreme.

Cea de-a treia vizită a lui Epstein la Casa Albă a avut loc pe 17 decembrie, iar autoritatea de admitere a fost „Mortman”, care pare să fie Lisa Mortman, asistenta de personal la directorul de afaceri media la acea vreme.

Epstein a intrat la Casa Albă la 9:27, iar programul prezidențial al lui Clinton pentru acea zi arată că, la 10:10, el și Hillary Clinton au participat la anunțul unui grant de 500 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea educației de la miliardarul Walter Annenberg.

Grantul era cel mai mare de acest gen la acea vreme și Clinton l-a lăudat în fața unei mulțimi de oameni, spunând că „nu ar fi putut veni într-un moment mai bun”.

Deși nu este clar dacă Epstein a participat la eveniment, este exact genul de legătură de filantropie și putere pe care l-a folosit pentru a-și promova propriile scopuri.

A patra vizită a lui Epstein la Casa Albă Clinton a avut loc pe 21 decembrie și a fost semnat de „Kelley”.

Jurnalele vizitatorilor arată că destinația lui Epstein era Aripa de Vest și a sosit la 12:16.

În acea dimineață, Clinton a participat la un memorial la Cimitirul Național Arlington pentru victimele zborului Pan Am 103 și s-a întors la Casa Albă până la ora 23:15.

Avea să rămână în Biroul Oval până la ora 14:00 pentru „Prânz/Telefon și Ora de birou”, lăsând o fereastră mare în care l-ar fi putut întâlni pe Epstein.

O duzină de vizite în 1994

Cea mai mare parte a vizitelor lui Epstein – 12 în total – au avut loc în 1994.

Prima a fost pe 24 martie și a fost aprobată de „Middleton”, adică Mark Middleton, care la acea vreme era asistent special al președintelui.

Jurnalele vizitatorilor arată că pe 24 martie 1994, Epstein a sosit la ora 15:00 și, la acea oră, Clinton plecase deja pentru o vizită la Baza Forțelor Aeriene Pope din Fort Bragg, Carolina de Nord, urmată ulterior de un eveniment privat la Dallas, Texas.

Celălalt nume care apare în mod proeminent în vizitele lui Epstein din 1994 este „Ewing”, care era Karen Ewing, care lucra în biroul șefului de personal.

O sursă a spus că ea a fost implicată în trimiterea numelor de vizitatori pentru a fi autorizate de către Serviciul Secret și că Epstein a fost acolo pentru a-l vedea pe Middleton, nu pe ea.

Jurnalele arată că unele dintre întâlnirile lui Middleton cu Epstein au avut loc în camera 176, care era în vechea clădire a Biroului Executiv, nu la Casa Albă.

Sursa a spus că Middleton a cerut o sală de ședințe lângă barul Casei Albe, care se afla în Aripa de Vest, pentru a-și putea impresiona oaspeții prin apropierea de Biroul Oval.

Următoarea vizită a lui Epstein a fost pe 20 aprilie 1994 și i-a fost permis accesul la ora 15:00.

Clinton a fost în Biroul Oval până la ora 15:15 în acea zi, când a început o serie de întâlniri cu personalul de nivel înalt.

A doua zi, 21 aprilie, Epstein a făcut două vizite la Casa Albă în aceeași zi, ambele semnate de Ewing, la 17:00 și la 19:00.

În ambele cazuri, destinația lui era Aripa de Vest.

Programul zilnic al lui Clinton îl arată fie în Biroul Oval pentru ședințe de informare, fie participând la o recepție pentru Comitetul consultativ pentru experimentele cu radiații umane.

La ora 19.00, Clinton a ajuns la Blair House pentru o recepție pentru prim-ministrul Greciei și s-a întors la Casa Albă până la ora 20.00, ceea ce înseamnă că ar fi putut să-l întâlnească pe Epstein.

Patru zile mai târziu, pe 25 aprilie, Epstein s-a întors din nou la Casa Albă, iar destinația sa a fost din nou Aripa de Vest.

Sosirea lui Epstein la 17:15 a venit într-o perioadă în care Clinton avea ceva timp liber în programul său.

Fostul președinte a participat la un eveniment pentru a anunța prima Săptămână Națională a Drepturilor Victimelor Infracțiunilor și s-a încheiat la mijlocul după-amiezii.

După aceea, programul spune că a avut timp liber pentru restul zilei, ceea ce înseamnă că a avut suficient timp pentru a-și vedea prietenul, Jeffrey Epstein.

Clinton Epstein Maxwell 1993
Foto: William J Clinton Presidential Library

Epstein s-a întors în aripa de vest de două ori într-o singură zi, pe 13 mai, în vizitele girate de Middleton și Ewing.

Prima sa vizită a fost la 12:00 și a doua a fost la 16:00, ambele îndreptate către Aripa de Vest.

Programul lui Clinton pentru acea zi îl arată că are „prânz, telefon și oră la birou” de la 11:05 la 13:05 în Biroul Oval în acea zi și „ora la telefon și la birou” în Biroul Oval, ambele perioade care coincid cu vizita lui Epstein.

7 iunie a fost următoarea vizită a lui Epstein în Aripa de Vest: Clinton era plecat în acel moment într-o vizită oficială în Franța.

Cu toate acestea, Clinton a fost la Casa Albă pe 28 iulie, când Epstein avea să se întoarcă pentru două vizite într-o singură zi.

Vizita lui Epstein de la ora 14.00 în Aripa de Vest a coincis cu prânzul și ora de birou a lui Clinton în Biroul Oval.

Vizita lui Epstein de la 18:30 a coincis cu participarea lui Clinton la o reuniune a Congresului și apoi la o recepție în Blue Room, urmată de o cină în State Room organizată de Ann Stock.

Nu este clar dacă Epstein a participat.

Epstein a avut două vizite finale în 1994, prima dintre care a fost pe 26 septembrie și a fost aprobată de Middleton. Clinton se afla la New York la momentul respectiv, participând la Adunarea Generală a ONU.

Următoarea vizită a lui Epstein a fost pe 27 octombrie și a fost semnat de Stock. Clinton era plecat din țară în acel moment, într-o vizită oficială în Orientul Mijlociu – în acea zi se afla în Iordania.

În mod curios, jurnalele arată că destinația lui Epstein era Aripa de Est, dar Hillary era în călătorie cu Clinton.

Sursa citată de Daily Mail crede că Maxwell a participat la Casa Albă cu Epstein în vara anului 1994 pentru o vizită, deși numele ei nu apare în jurnalele vizitatorilor.

O prietenie înfloritoare

Epstein l-a vizitat pe Clinton doar o dată în 1995, pe 28 ianuarie, și a fost din nou semnat de Middleton, cu ora intrării la 14:45.

În acea zi, Clinton a avut un „timp de odihnă” de la 13:45 pentru restul zilei, lăsându-i suficient timp să-l vadă pe Epstein.

A fost ultima vizită a lui Epstein la Casa Albă, dar până atunci legătura cu președintele fusese făcută.

Cei doi bărbați au început să socializeze în afara Casei Albe și două luni mai târziu, pe 30 martie, Epstein a plătit până la 100.000 de dolari pentru a participa la o strângere de fonduri pentru democrați la Palm Beach, unde a fost prezent Clinton.

Post președinția lui Clinton

Jurnalele de zbor ale avioanelor lui Epstein arată că, după ce a părăsit funcția, Clinton a zburat de cel puțin 26 de ori cu avionul miliardarului pedofil – cunoscut sub numele de „Lolita Express” – și de până la 10 ori fără niciun membru al Serviciului Secret.

Jefrrey Epstein Bill Clinton
Foto: Daily Mail

Călătoriile au inclus un tur cu mai multe escale în Asia în noiembrie 2003 către destinații precum Rusia, Oslo, Hong Kong, Shanghai și Beijing, arată jurnalele.

În 2002, Clinton a făcut o călătorie în Africa, la bordul avionului lui Epstein, alături de actorul Kevin Spacey și de comediantul Chris Tucker.

Clinton și Epstein erau atât de apropiați încât finanțatorul avea adrese de e-mail pentru Clinton și 21 de numere pentru el în „agenda neagră” cu contacte.

Epstein a donat peste 94.000 de dolari de-a lungul anilor candidaților din Partidul Democrat, o aparentă încercare de a cumpăra influență.

În plus, avocații lui Epstein au susținut că el l-a ajutat pe Clinton să elaboreze Clinton Global Initiative, organizația sa filantropică care este centrul post-președinției sale.

Clinton a fost fotografiat îmbrățișând menajerele lui Epstein într-o excursie la conacul său din New York.

Mai multe rapoarte susțin că Clinton a vizitat insula lui Epstein din Caraibe, o afirmație despre care fostul consilier apropiat al fostului președinte Doug Band a spus-o că este adevărată.

Virginia Roberts, una dintre victimele lui Epstein, a declarat în 2011 că Bill Clinton a vizitat Little St James și a sosit cu „două fete tinere” din New York.

Roberts a spus: „Îmi amintesc că l-am întrebat pe Jeffrey ce face Bill Clinton aici, iar el a râs și a spus: Ei bine, îmi datorează o favoare”.

Purtătorii de cuvânt ai lui Clinton au negat întotdeauna cu fermitate acuzația.

În urma sinuciderii lui Epstein în 2019, Clinton a emis o declarație pe fondul indignării față de prietenia sa cu infractorul sexual.

Un purtător de cuvânt al lui Clinton a declarat la acea vreme că „nu știe nimic despre crimele teribile la care Jeffrey Epstein a pledat vinovat în Florida în urmă cu câțiva ani, sau despre cele de care a fost acuzat recent la New York”.

Declarația spunea: „În 2002 și 2003, președintele Clinton a făcut un total de patru călătorii cu avionul lui Jeffrey Epstein: una în Europa, una în Asia și două în Africa, care au inclus escale în legătură cu activitatea Fundației Clinton”.

Un purtător de cuvânt al lui Clinton nu a răspuns cererii de comentarii atunci când a fost contactat de DailyMail.com.

ADVERTISEMENT