Sport

Jefte Betancur, golgheterul din Liga 1, le-a spus spaniolilor de ce a ales România: ”Am venit pentru Hagi, e o legendă”

Atacantul spaniol Jefte Betancor nu regretă că a rămas în fotbalul românesc. Dimpotrivă, este convins că lucrând sub comanda lui Gică Hagi va ajunge în La Liga.
20.11.2021 | 13:19
Jefte Betancur golgheterul din Liga 1 lea spus spaniolilor de ce a ales Romania Am venit pentru Hagi e o legenda
ADVERTISEMENT

Jefte Betancor a făcut cunoștință cu fotbalul românesc în 2020 când a semnat cu FC Voluntari. Evoluțiile ibericului l-au convins pe Gică Hagi de potențialul lui.

În această vară, deși a fost tentat să dea curs ofertelor din străinătate, Betancor a semnat cu Farul Constanța. Fotbalistul le-a povestit jurnaliștilor din Spania că nici nu a s-a gândit de două ori când a fost sunat chiar de Hagi.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi l-a sunat personal pe Jefte Betancor

Jefte Betancor a marcat în acest sezon 9 goluri (în 15 meciuri), cu unul mai mult în plus față de campionatul trecut în care a evoluat în 29 de partide pentru FC Voluntari.

Fotbalistul de 28 de ani, golgheterul Ligii 1 Casa pariurilor, a fost protagonistul unui interviu în celebrul cotidian spaniol Marca, în care a vorbit despre planurile de viitor și cum l-a convins Gică Hagi să semneze cu Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să fac un salt în aspiraţiile mele şi am primit oferte din Grecia, Israel, Polonia, dar când antrenorul Gică Hagi m-a sunat personal pentru a mă convinge, nu m-am gândit de două ori. 

Să-l ai pe Hagi antrenor este uimitor. Este o legendă, înveţi multe şi ştiam că modul lui de a juca, foarte ofensiv, mi se va potrivi. 

ADVERTISEMENT

Hagi vrea sa fie cel mai bun. S-a născut să câştige şi asta ne transmite. Obiectivul nostru în acest sezon este de a ajunge în Europa şi, de acolo, mai sus”, le-a povestit Betancor, jurnaliștilor de la Marca.

Jefte Betancor a dezvăluit calitățile care îl vor ajuta să ajungă în La Liga

Fotbalistul Spaniol se simte perfect la Constanța și speră ca evoluțiile în tricoul ”marinarilor” să îl ajute să facă pasul spre campionatul Spaniei, pe care îl consideră cel mai puternic al lumii.

ADVERTISEMENT

Întrebat cum s-ar descrie ca fotbalist, Betancor s-a autocaracterizat ca un atacant de forță, o combinație între doi dintre cei mai mari golgheteri ai lumii.

”Sunt un 9-uar în profilul lui Benzema sau Lewandowski. Nu-mi place să petrec mult timp între stoperi. Trebuie să ies şi să mă demarc.

E o bucurie ce mi se întâmplă, respiri fotbal peste tot la Viiorul (Farul Constanța – n.r.). Nu știu ce îmi rezervă viitorul. Pentru moment am doi ani de contract cu Farul. Sigur că aș vrea să mă întorc în Spania. E logic, e cel mai bun campionat din lume și voi munci ca să revin acolo”, a mai spus Jefte Betancor, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT