Sport

Jelena Lavko, dusă pe brațe în afara terenului! A jucat cu ruptură de menisc și ligamentele afectate

08.05.2021 | 16:41
Jelena Lavko dusa pe brate in afara terenului A jucat cu ruptura de menisc si ligamentele afectate
ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare a întâlnit Nantes în prima semifinală din turneul Final Four al EHF European League. Marea surpriză din lotul băimărencelor a fost Jelena Lavko, cea care a jucat din primul minut, deși clubul a postat un comunicat în urmă cu câteva zile în care anunța sezon încheiat din cauza unei accidentări grave.

În timpul meciului de miecuri, câștigat de Minaur împotriva lui Gloria Bistrița în Liga Națională, Jelena Lavko a suferit o accidentare gravă, iar RMN-ul a indicat o ruptură de menisc și ligamentele afectate ale genunchiului.

ADVERTISEMENT

Jelena Lavko, dusă pe brațe în afara terenului!

Cu toate că Minaur a anunțat faptul că este sezon încheiat pentru Lavko, sârboaica a fost titularizată pentru confruntarea cu Nantes, din prima semifinală a EHF European League. Interul dreapta avea piciorul drept bine bandajat, însă cu toate acestea lucrurile nu au mers bine pentru jucătoare.

După doar 20 de minute de joc, genunchiul drept a cedat și Jelena Lavko nu a mai putut să se miște. A fost nevoie ca jucătoarele să o ia pe sus și să o ducă pe brațe în afara terenului. Încă nu se știe motivul pentru care Costică Buceschi a hotărât să joace cu sârboaica și este posibil ca jucătoarea să își fi dorit foarte mult să se afle pe teren.

ADVERTISEMENT

Fără Lavko la capacitate 100% pe faza de apărare, Minaur a suferit foarte mult pe faza defensivă. Nantes a condus cu 21-16 după primele 30 de minute, după o primă parte foarte modestă din partea gazdelor din turneu.

Minaur a anunțat sezon încheiat: “Ruptură de ligamente și menisc”

În urmă cu câteva zile, Minaur a anunțat că pentru Jelena Lavko este sezon încheiat: “S-a terminat sezonul pentru Jelena Lavko! Din păcate, interul dreapta al echipei CS Minaur Baia Mare, Jelena Lavko, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Gloria Bistrița, fiind împinsă din spate de jucătoarea cu numărul 28, Vasileuskaya, la o fază de joc.

ADVERTISEMENT

În urma efectuarii unui RMN, sportiva din Serbia a primit o veste cât se poate de neplăcută – ruptură de ligamente și de menisc. Asta înseamnă că Jelena va pierde toate jocurile rămase până la finalul sezonului, ba mai mult, va pierde și o bună bucată din sezonul viitor”, se arată în comunicatul postat de Minaur pe 6 mai.

Însă, după doar două zile, jucătoarea a fost pe teren împotriva lui Nantes, în semifinalele din EHF European League. Însă, forțând genunchiul, este posibil ca accidentarea chiar să îi fi încheiat sezonul handbalistei.

ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare este pe locul 2, fiind principala contracandidată a lui CSM București la titlu. “Tigroaicele” au șase puncte avans în acest moment, în condițiile în care au și un meci mai mult disputat.

ADVERTISEMENT