Sporturi

Ostapenko a fost eliminată la Roland Garros! Prima reacție a campioanei

27.05.2018 | 22:20
Ostapenko a fost eliminata la Roland Garros Prima reactie a campioanei

Jelena Ostapenko, câștigătoarea de anul trecut de la Paris, a pierdut încă din primul tur la ediția din acest an a Roland Garros. Ostapenko a fost învinsă în două seturi cu sportiva de origine ucraineană Kateryna Kozlova, scor 5-7, 3-6, după o oră și 35 de minute de joc.


UPDATE, ora 22:20 / Ostapenko şi-a exprimat dezamăgirea după ce, din postura de câştigătoare a ediţie trecute a turneului de la Roland Garros, a fost eliminată în primul tur: ”A fost o zi catastrofală, cred că am jucat la, poate, 20 la sută din capacitatea mea. Orice jucătoare capabilă să returneze cinci mingi m-ar fi bătut. La început, a mers, dar apoi totul a fost din rău în mai rău. Nu am fost eu însămi pe teren. Am încercat să lupt, dar ea a jucat foarte bine defensiv. Ziua nu a început bine, simţeam că se va întâmpla aşa ceva. Am fost într-o stare proastă, nimic nu mergea cum voiam. Am încercat să rămân pozitivă, dar în final n-am reuşit. După Roma, m-am accidentat şi nu m-am putut pregăti în ultimele zile, nu am făcut decât câteva antrenamente înainte de a juca duminică. Aş fi preferat să joc luni sau marţi. Vreau să uit acest meci, pentru a reveni mai puternică anul viitor. Vreau să joc la dublu (n.r. – în echipă cu Elena Vesnina). Sper că va merge mai bine. Sunt cu adevărat dezamăgită, supărată”.


Cap de serie numărul 5 la această ediție, Ostapenko pierde astfel puncte importante și în ierarhia WTA. A fost prima victorie obținută de Kozlova cu o sportivă de top 10, ucraineanca evoluând în circuitul profesionist încă din 2009!

Jelena Ostapenko eliminată la Roland Garros

Acest rezultat reprezintă cea mai mare surpriză produsă în prima zi de concurs la Roland Garros. Casele de pariuri cotau un eventual succes al ucrainencei cu 9.00.

Jelena Ostapenko (20 ani) câștiga anul trecut trofeul la Paris după o finală chiar împotriva Simonei Halep, pe care o învingea în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-3.

Printre rezultatele de duminică de la Roland Garros regăsim eliminările surprinzătoare ale lui Venus Williams, cap de serie numărul 9, și Johannei Konta, cap de serie numărul 22. Simona Halep – Alison Riske se joacă în cursul zilei de marți.

Letona a pierdut 1.990 în clasamentul WTA!

Doar zece puncte a primit Ostapenko după ce a fost eliminată la Roland Garros, ceea ce înseamnă că, per total, a pierdut 1.990 de puncte! Astfel, Jelena are acum în clasamentul WTA 3.392 de puncte și poate ieși din top 10 la finalul turneului.

Cariera sa se află într-un ușor regres din momentul în care a câștigat French Open. Are o singură finală disputată în circuitul WTA în acest an, pierdută la Miami cu Sloane Stephens.

În următorul tur, Kateryna Kozlova are șanse mari de a se duela cu Viktoria Azarenka. Jucătoarea din Ucraina nu a ajuns niciodată mai sus de turul II la un turneu de Mare Șlem.