Sporturi

Jelena Ostapenko, în cădere liberă în clasamentul WTA! Ce loc va ocupa începând de luni

31.03.2019 | 12:30
Jelena Ostapenko in cadere libera in clasamentul WTA Ce loc va ocupa incepand de luni

Jelena Ostapenko se află în cădere liberă în clasamentul WTA! Jelena Ostapenko, locul 23 WTA în acest moment, se află în cădere liberă în clasamentul WTA şi nu dă semne de revenire. Jucătoarea de tenis din Letonia pierde pe bandă rulantă meciurile pe care le dispută în circuitul feminin de tenis şi este foarte aproape de declin, o situaţie asemănătoare cu cea a canadiencei Eugenie Bouchard.

Jelena Ostapenko se prăbuşeşte în clasamentul WTA şi iese din Top 30

Jelena Ostapenko, în vârstă de 21 de ani, una dintre tinerele speranţe ale tenisului mondial feminin, este foarte aproape de a intra în umbra clasamentului WTA. Letona traversează o perioadă nefastă, presărată cu înfrângeri de tot felul şi jocuri slabe, fără de oportunităţi pe care nu le poat fructifica nici măcar atunci când apar din cauza formei foarte slabe pe care o are în prezent.

Campioană în 2017 la Roland Garros, Jelena Ostapenko are numai trei victorii bifate în acest an, iar începând de luni, 1 aprilie, ea va părăsi Top 30 WTA, un statut ingrat pentru performanţele pe care le-a înregistrat în urmă cu doi ani în circuitul feminin de tenis. Jucătoarea de tenis născută la Riga, în Letonia, va ocupa locul 31 în clasamentul WTA, având 1.611 puncte, în coborâre cu 8 poziţii faţă de startul turneului de la Miami!

Jelena Ostapenko

Înfrângeri pe linie pentru Jelena Ostapenko, una dintre cele mai promiţătoare jucătoare de tenis din noul val

La turneul de la Miami, Ostapenko a fost eliminată înca din turul al doilea, de către cehoaica Marketa Vondrousova, locul 59 WTA, scor 7-5, 6-1, după numai o oră şi 30 de minute de joc, după ce cu un an în urmă a ajuns până în finala pe care o pierdea în faţa americancei Sloane Stephens. Cea mai bună clasare a letonei este locul 5 WTA, înregistrată pe data de 19 martie 2018. Ea a cucerit două turnee în întreaga carieră până în prezent, ambele în 2017, Roland Garros şi Korea Open.

Tags: