Sport

Jelena Ostapenko, transformare șocantă! Cum s-a prezentat letona la primul meci de la Australian Open. Foto

Jelena Ostapenko a surprins din nou la Australian Open. S-a calificat fără probleme în turul 2, însă discuțiile au mers în cu totul altă direcție.
16.01.2023 | 18:25
Jelena Ostapenko a surprins din nou la Australian Open. S-a calificat fără probleme în turul 2, însă discuțiile au mers în cu totul altă direcție. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Letonia i-a creat o adevărată dramă Simonei Halep în finala de la Roland Garros din 2017, dar de atunci sportiva a cunoscut transformări incredibile.

Jelena Ostapenko, schimbare uluitoare la Australian Open

Jelena Ostapenko, locul 18 WTA și cap de serie numărul 17, a acces lejer în turul 2 la Australian Open 2023, după ce a învins-o în minim de seturi pe ucraineanca Dayana Yastremska, scor 6-4, 6-2, însă altceva a atras atenția la letonă.

ADVERTISEMENT

Ea a surprins neplăcut publicul de pe 1573 Arena din Melbourne cu kilogramele în plus pe care le-a acumulat în ultima perioadă. Ajunsă la 25 de ani, Ostapenko nu mai are aceeași condiție fizică de acum câțiva ani.

Însă, acest lucru nu a împiedicat-o să practice un tenis de calitate la Australian Open. Jocul ei a rămas la fel ca și acum 6 ani, bazat pe lovituri în forță de totul sau nimic, care de această dată i-au ieșit.

ADVERTISEMENT

Certuri cu arbitrii la Melbourne

O altă discuție este echipamentul de joc pe care Jelena Ostapenko și-l alege după ce în urmă cu un an a rupt contractul cu o firmă celebră. Deși aici letona nu a strălucit niciodată, ținutele sale fiind considerate mai mereu a fi cele mai neatrăgătoare din circuit, de această dată parcă a întrecut măsura.

La meciul de debut de la Australian Open, campioana de la Roland Garros din 2017 a ales să poarte o rochie în culori stridente. Echipamentul portocaliu cu albastru a stârnit multe reacții vehemente ale fanilor pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ostapenko a continuat să aibă o atitudine refractară la adresa arbitrilor, deși nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Letona a protestat la mai multe decizii la limită și chiar a avut un gest de lehamite după ce tehnologia video i-a dat dreptate la un punct.

Cristian și Bogdan, eliminate din turul 1

După ce a pierdut-o pe Simona Halep, care este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a primit wild card din partea organizatorilor, România a mai rămas fără două jucătoare la Australian Open 2023.

ADVERTISEMENT

În primul tur de la Melbourne, Jaqueline Cristian a cedat fără drept de apel în fața americanei Jessica Pegula, iar Ana Bogdan a fost învinsă după un meci de mare luptă de Anna Bondar din Ungaria. România le mai are în concurs pe Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig, care vor evolua în noaptea de luni spre marți.

ADVERTISEMENT