Sporturi

Jennifer Brady – Naomi Osaka 4-6, 3-6. Nipona câștigă titlul cu numărul 4 de Grand Slam și trece peste Simona Halep în clasamentul WTA

20.02.2021 | 12:24
Jennifer Brady  Naomi Osaka 46 36 Nipona castiga titlul cu numarul 4 de Grand Slam si trece peste Simona Halep in clasamentul WTA
ADVERTISEMENT

Naomi Osaka este campioană la Australian Open 2021. Al patrulea ei titlu de Grand Slam și al doilea la Melbourne. A învins-o în minimum de seturi pe Jennifer Brady, care se afla la prima finală de turneu major. De luni va urca pe locul 2 în clasamentul WTA, peste Simona Halep, care va fi pe 3. Lider rămâne Ashleigh Barty.


3-6. Osaka își face serviciul și câștigă titlul la Australian Open.

3-5. Brady își face serviciul.

2-5. Osaka își face serviciul.

2-4. Brady își face serviciul la zero.

1-4. Brady face break și dă semne că poate să revină în meci.

0-4. Osaka face un nou break.

0-3. Osaka își face serviciul și își continuă seria.

0-2. Osaka face break și se apropie de un nou titlu de Grand Slam.

0-1. Osaka își face serviciul.

Naomi Osaka face break și câștigă primul set al finalei de la Australian Open

4-6. Osaka face break și închide primul set.

4-5. Osaka revine de la 0-30 și își face serviciul.

4-4. Brady își face și ea serviciul.

3-4. Osaka își face serviciul.

3-3. Game bun de serviciu pentru Brady.

2-3. Brady răspunde cu rebreak.

Naomi Osaka face primul break, în vreme ce Brady adună erori neforțate

1-3. Osaka face break la zero. Brady a făcut două duble greșeli în game. Are trei în meci.

1-2. Osaka, din nou expeditivă la serviciu.

1-1. Brady își face serviciul, după un game prelungit.

0-1. Osaka își face serviciul fără emoții.


Dacă prezenţa lui Naomi Osaka nu reprezintă o surpriză, japoneza având deja trei turnee de Grand Slam câştigate, dintre care unul în 2019 chiar pe arenele de la Melbourne Park, adică la Australian Open, cea a lui Jennifer Brady nu a fost anticipată de nimeni, dar ea şi croit acest drum după p semifinală de trei seturi cu Karolina Muchova din Cehia, învingătoarea principalei favorite, liderul mondial Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

În opinia specialiştilor, cele mai mari şanse la câştigarea titlului în concursul feminin de la Australian Open le avea principala favorită, Ashleigh Barty, urmată de Naomi Osaka, Serena Williams, Simona Halep, Garbine Muguruza şi Aryna Sabalenka. Jucătoare precum Jennifer Brady aveau prevăzute un traseu cel mult până în sferturile de finală.

Jennifer Brady – Naomi Osaka Live stream Eurosport

Jocul Jennifer Brady – Naomi Osaka se dispută sâmbătă, 20 februarie, de la ora 10:30, pe arena Rod Laver de la Melbourne Park în finala feminină a primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Meciul va putea fi urmărit în exclusivitate numai pe canalul Eurosport 1, dar îl mai puteţi vedea şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a avut un traseu mult mai greu decât adversara ei din finală, figurând pe partea de tablou unde se afla Simona Halep. Cele şase victorii care au propulsat-o în finală au fost obţinute, cu excepţia meciului cu Garbine Muguruza, din optimi, numai în două seturi. Cu iberica a fost de departe cel mai greu, pentru că a revenit de la 0-1 la seturi şi în ultimul set a fost 7-5.

Osaka, cel mai mare venit în tenisul feminin din contracte de imagine

Jennifer Brady a figurat pe cealaltă parte de tablou, unde se părea că este făcut culoarul pentru Ashleigh Barty. În cele şase finale până la finala mare a lăsat două seturi, în sferturi în faţa compatrioatei Jessica Pegula, de care a fost condusă cu 1-0 la seturi şi în semifinale, cu Karolina Muchova din Cehia.î

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a devenit în 2020 sportiva care a obţinut cele mai multe venituri din contracte de imagine, 34 de milioane dolari, înaintea Serenei Williams, 25 de milioane. Osaka, deşi a plecat din Japonia în SUA la vârsta de 3 ani, a decis de comun acord cu părinţii să reprezinte Japonia. â

Scorul la general este 2-1 pentru japoneză

Jennifer Brady este legată prin contracte doar de doi sponsori, cel de echipament, Asics şi Babolat pentru rachetele de joc. A strâns din tenis la 25 de ani peste 3 milioane de dolari, faţă de cele 17 aflate în contul lui Naomi, la 23 de ani. Până acum Osaka şi Brady s-au întâlnit de trei ori, doar prima dată, în 2014 americanca reuşind să câştige. Cel mai echilibrat meci a avut loc în semifinalele US Open 2020, un 2-1 pe muche de cuţit pentru niponă, care avea apoi să câştige a doua oară trofeul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea Naomi Osaka este mare favorită, cu o cotă de numai 1,25 la victorie, în timp ce succesul în premieră pentru Brady e cotat la 4,30. Şi un set adjudecat de americancă, aşa cum a fost în semifinale la US Open 2020, are cotă mult mai mare decât victoria japonezei: 1,85.

ADVERTISEMENT