Sport

Jermain Defoe a revenit la Sunderland în memoria micului său fan! Continuă campaniile de strângeri de fonduri pentru Fundația Bradley Lowery

Atacantul englez Jermain Colin Defoe, în vârstă de 39 de ani, care semnase un contract, până la sfârșitul sezonului, cu Sunderland, va continua campania de strângere de fonduri în numele lui Bradley Lowery.
24.03.2022 | 15:15
Jermain Defoe a revenit la Sunderland in memoria micului sau fan Continua campaniile de strangeri de fonduri pentru Fundatia Bradley Lowery
ADVERTISEMENT
24-03-2022
13:46

Jermain Defoe a renunțat la fotbal după o carieră de 820 de meciuri

Fostul internațional englez Jermain Defoe a luat decizia să renunțe la fotbal. În vârstă de 39 de ani, pe care i-a împlinit pe 7 octombrie, el nu-și va mai duce la final contractul cu Sunderland, care expira în iunie.

După 22 de ani, am decis să mă retrag din fotbalul profesionist. A fost o decizie foarte grea și una pe care am discutat-o cu familia mea și cu cei mai apropiați.

Mi-am făcut debutul profesional la 17 ani, în 1999 și simt că acum este momentul potrivit să mă retrag. Am avut o călătorie incredibilă și am întâlnit oameni minunați.

Fotbalul va fi mereu în sângele meu și îmi oferă o mare mândrie și satisfacție să privesc înapoi la cariera binecuvântată pe care am avut-o.

Abia aștept să petrec ceva timp de calitate cu prietenii și familia înainte de a merge mai departe în următorul capitol din cariera mea.

Mulțumesc tuturor suporterilor de la fiecare club la care am jucat. Dragostea pe care am primit-o de-a lungul carierei mele nu va fi uitată niciodată și voi avea totdeauna o legătură specială cu voi toți.

Le mulțumesc, de asemenea, colegilor mei extraordinari, antrenorilor și staff-urilor pentru că au avut un rol atât de important în cariera mea.

La sfârșit, vreau să-i mulțumesc mamei. Mi-ai dat o minge la doi ani și m-ai făcut să cred că visul meu se poate realiza. Tot ceea ce am făcut datorez ție și lui Dumnezeu”, a scris jucătorul pe contul de twitter.

Defoe a jucat ultimul lui meci sâmbătă, 19, martie, în a treia divizie a țării. El l-a înlocuit în minutul 74 pe Jack Clarke, în partida din deplasare cu Lincoln City, care a contat pentru etapa a 39-a.

De-a lungul carierei, Defoe a jucat 763 de meciuri în toate competițiile pentru West Ham, Bournemouth (de două ori), Tottenham (de trei ori), Pothsmouth, Toronto, Sunderland (de două ori) și Rangers. De asemenea, a bifat și 57 de meciuri la naționala Angliei.

Jermain Colin Defoe, care pe 7 octombrie a împlinit 39 de ani, a semnat, pe 31 ianuarie, un contract până la finalul sezonului cu Sunderland, echipă aflată pe locul 3 în Ligue 1, a treia divizie a țării.

Jermain Defoe a declanșat mai multe strângeri de fonduri pentru a-l ajuta pe Bradley Lowery

Jermain Defoe se află la a doua experiență la echipa engleză, după ce a jucat 87 de meciuri între 2015 și 2017, marcând 34 de goluri. Dincolo de realizările lui de pe gazon, Defoe a rămas în inimile suporterilor lui Sunderland și din alt motiv.

ADVERTISEMENT

Atacantul a aflat, în 2016, de cazul lui Bradley Lowery. Acesta era un puști de 6 ani, care suferea de o formă rară de cancer, foarte agresivă. Între jucător și copil s-a legat, imediat, o frumoasă prietenie, iar atacantul a încercat să-l ajute cât de mult poate.

Ca urmare, el a declanșat mai multe strângeri de fonduri pentru a-l ajuta pe micuț, dar toate eforturile au fost în zadar, deoarece micul Bradley a murit în anul 2017. Ulterior, jucătorul a ținut legătura cu familia micuțului.

ADVERTISEMENT

Jermain Defoe a anunțat că o liră din fiecare bilet vândut la meciul cu Doncaster va fi donată Fundației Bradley Lovery

Revenit la Sunderland, unde-și va încheia cariera în vară, Defoe a luat decizia să facă o nouă campanie de strângere de fonduri, cu ajutorul clubului. Astfel, jucătorul a anunțat că o liră din fiecare bilet vândut la meciul de sâmbătă, cu Doncaster, va fi donată Fundației Bradley Lovery, anunță mirror.co.uk.

Jucătorul i-a îndemnat pe fani să umple stadionul, pentru a-și aminti, împreună, de băiatul care i-a furat inima în timpul precedentei lui experiențe la Sunderland. Când au aflat de inițiativa lui Defoe, părinții lui Bradley nu și-au putut stăpâni lacrimile.

ADVERTISEMENT

Nu putem să mulțumim suficient tuturor celor implicați, pentru sprijinul pe care ni-l dau permanent. Acesta este un gest superb și îi încurajez pe toți fanii care pot face acest lucru să participe la meciul de sâmbătă și să se bucure de ceea ce suntem siguri că va fi o zi cu adevărat specială”, au anunțat părinții lui Bradley.

Părinții lui Bradley Lowery ajută, prin intermediul fundației, copii cu forme rare de cancer

Dincolo de această strângere de fonduri, mama micuțului, Gemma, a fost încântată și când a aflat că Defoe s-a întors la Sunderland. „Din momentul în care în care s-a aflat despre problema lui Bardley, Sunderland s-a purtat incredibil cu noi.

ADVERTISEMENT

Nu puteam fi mai fericiți când am aflat că Jermain, cel care a inițiat atâtea campanii, s-a întors acasă. Suporterii care nu pot participa la meciul din Doncaster sau cei de la cluburile adverse pot dona contravaloroarea unui bilet la Bradley Lowery Foundation”, au mai spus părinții.

Devastați după decesul lui Bradley, Gemma și soțul ei, Carl, au devenit din nou părinți, în luna noiembrie a anului 2021.

ADVERTISEMENT