Fotbal international

Jerome Boateng are acceptul lui Bayern de a negocia cu PSG. Pentru ce sumă poate pleca

Autor: Sorin Dumitrescu | 25.07.2018 | 13:57
Jerome Boateng are acceptul lui Bayern pentru a negocia cu PSG. E dorit de Thomas Tuchel la Paris

Jerome Boateng este tot mai aproape de plecarea de la campioana Germaniei, pentru că are acceptul lui Bayern de a negocia cu PSG. Parizienii sunt disperaţi să aducă un fundaş central puternic, la solicitarea noului tehnician, germanul Thomas Tuchel. Tuchel nu a agreat varianta pe care o avea în plan directorul sportiv al lui PSG, portughezul Antero Henrique, cu italianul Leonardo Bonucci de la AC Milan, deşi noul goalkeeper, Gigi Buffon, ar fi fost foarte încântat.

Tuchel a optat pentru puternicul fundaş central de la Bayern Munchen, Jerome Boateng, cel care a ales să joace pentru Germania, deşi este ghanez, spre deosebire de fratele său Kevin Prince, cu care s-a şi confruntat, de altfel la Mondialul din 2006, ca adversar direct în grupele turneului final. Boateng este considerat de către Tuchel un jucător foarte serios atât pe teren, cât şi în afară şi care nu pune în pericol liniştea vestiarului, aşa cum se vorbeşte despre Bonucci.

Jerome Boateng are acceptul lui Bayern de a negocia cu PSG. Este dorit şi de Manchester United

În vârstă de 29 ani, Boateng joacă la Bayern din 2011, când a revenit în Germania după un sezon petrecut la Manchester City. El a făcut parte din lotul naţionalei ţării sale la Cupa Mondială 2018, unde Mannschaft-ul a părăsit competiţia după primul tur, nereuşind să îşi apere trofeul cucerit în urmă cu patru ani, în Brazilia.Preşedintele lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a recunoscut că Boateng ar putea pleca în această vară de pe Allianz Arena.

Jerome Boateng are acceptul lui Bayern pentru a negocia cu PSG. Tuchel nu îl vrea pe Bonucci, având încredere în Boateng
Jerome Boateng are acceptul lui Bayern pentru a negocia cu PSG. Tuchel nu îl vrea pe Bonucci

“Agenţii lui Boateng sunt în contact cu PSG, însă nu au existat discuţii directe între cluburi. Trebuie să aşteptăm şi să vedem dacă se va ajunge la un acord, iar apoi să stabilim o sumă de transfer care să fie acceptabilă pentru ambele părţi. În principiu, avem suficienţi jucători pe postul său, dacă Jerome va pleca”, a declarat Rummenigge. Conform presei britanice, Manchester United este interesată, la rândul său, de serviciile lui Jerome Boateng, în schimbul căruia Bayern speră să obţină o sumă cuprinsă între 50 şi 60 milioane de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!