Fotbal intern

Jerry Gane, un nou atac la adresa lui Cortacero: „Visează și spune apoi lucruri aiurea. Singurul sprijin e DDB“

16.01.2021 | 23:01
Jerry Gane un nou atac la adresa lui Cortacero Viseaza si spune apoi lucruri aiurea Singurul sprijin e DDB
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut 0-1 contra celor de la Chindia Târgovişte în runda cu numărul 17 din Casa Pariurilor Liga 1. La finalul meciului, antrenorul gazdelor, Jerry Gane, a criticat starea gazonului, apoi a lansat un nou atac la adresa finanțatorului spaniol Pablo Cortacero.

După acest rezultat, al şaselea consecutiv fără înfrângere, Chindia urcă pe poziţia a şasea, loc de play-off, în faţa Viitorului, care are meci greu cu FCSB pe 19 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Dinamo rămâne pe locul al şaptelea, dar Gaz Metan, FC Botoşani şi UTA Arad o pot depăşi în cazul unor rezultate bune în zilele următoare, mai ales că întâlnesc 3 dintre ultimele 4 formaţii din clasament.

Jerry Gane: „Meci închis. Noi nu ne-am creat ocazii“

„Puţin fotbal. Dacă la început credeam că se poate juca aşa pe teren, pe parcurs a fost foarte greu. Băieţii s-au temut pentru integritatea lor, pentru că a fost un teren îngheţat şi greu. A fost un meci închis, în care n-am riscat nici noi, nici ei. Ei au profitat de faza fixă pe care au avut-o, au înscris şi ăsta a fost meciul. Noi nu ne-am creat ocazii şi am pierdut un moment important pentru moral, să rămânem în prima parte.

ADVERTISEMENT

Trebuie să văd ce s-a întâmplat. Dacă are instalaţie, ar trebui pornită, pentru că e imposibil să joci aşa. Şi mă tem pe viitor, când vor veni temperaturi mai mici decât astăzi. Şi meciurile pe care le vom avea din 3 în 3 zile. E foarte greu să recuperezi jucătorii.

Se pot accidenta, pentru că a fost un teren îngheţat, nu aveau stabilitate şi e foarte greu de jucat, mai ales că se joacă din 3 în 3 zile. Legat de încălzire, chiar nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că toate stadioanele ar trebui să aibă instalaţie de încălzire.

ADVERTISEMENT

Jerry Gane, atac la Pablo Cortacero: „Se trezeşte dimineaţă, probabil visează şi spune lucrurile aiurea“

Asta e o problemă de ani de zile. În fiecare an vorbim şi avem aceeaşi situaţie. Eu nu înţeleg ce se întâmplă. Nu putem să lăsăm lucrurile aşa. O să văd. Avem meci peste o săptămână. Urmează jocul cu FCSB, ar trebui să avem un gazon foarte bun. Dar, vă spun, e foarte greu. Şi adversarii, şi jucătorii mei se plângeau de acest teren.

După plecarea jucătorilor, a fost foarte greu. Iar în situaţia noastră e greu să aduci pe cineva. Se cunoaşte situaţia noastră. E greu să-l convingi să vină, noi nu avem stabilitate. Acum suntem în competiţie şi e important ce jucători vin, pentru că nu avem când să-i pregătim.

ADVERTISEMENT

Cei din DDB fac eforturi să nu mai plece jucători. Dacă mai pleacă jucători importanţi va fi foarte greu, pentru că jucătorii tineri nu sunt încă pregătiţi pentru acest nivel. N-au intrat banii. Am văzut un interviu al lui Cortacero în care a promis că vin banii. Deocamdată, numai vorbe. Nu ştiu ce are de gând acest om. Se trezeşte dimineaţă şi probabil visează şi spune lucrurile aiurea, pentru că deocamdată, din august, nu a adus un euro aici.

Jerry Gane: „Singurul sprijin e DDB“

Noi suntem aici, încercăm să arătăm bine meci de meci. Singurul sprijin e în DDB. Ei încearcă să ne liniştească, să rezolve situaţia. Nu e uşor. Nu m-am gândit să renunt. Am avut o discuţie cu DDB, cu jucătorii, încercăm să rămânem cât mai mult posibil şi să avem un nivel cât mai bun. Nu aş vrea să mai plece jucători importanţi. Vedem zilele acestea ce se va întâmpla.

Sunt surprins că au ales reducerea salarială. E decizia lor. Trebuie să îi respectăm şi pe cei care au plecat, atât cât au stat au dat maxim, dar şi pe cei care rămân. Eu nu mă pot implica mai mult, fiecare are viaţa lui şi trebuie să decidă ce e mai bine pentru familia lui. Unii au decis să plece, alţii să rămână, alţii să mai renunţe la bani, să aibă un acord cu DDB. Trebuie apreciat acest lucru.

V-am spus la începutul jocului că ar fi fost frumos, cu o victorie, să intrăm în primele, dar eu nu mă gândesc la play-off, mă gândesc la lot. Eu îmi doresc să nu îmi plece jucatorii. Mai sunt multe etape, lucrurile se pot complica. Sper să mai aduc doi, trei jucători. Suntem în discuţii, de asta am adus şi un director sportiv, pe Marius Niculae. Încercăm să îmbunătăţim şi acest aspect.

Am vorbit cu Cosmin săptămâna trecută. Eu ştiu ce am vorbit cu el, când a luat decizia să plece, şi ştiţi foarte bine motivele. El mi-a spus foarte clar că trebuie să rămân să ajut echipa atât cât e nevoie şi atât cât se poate. Nu există niciun conflict între mine şi Cosmin“, a declarat Jerry Gane la finalul jocului contra Chindiei.

ADVERTISEMENT