Fotbal international

Jiangsu a plătit o sumă colosală pentru a-l readuce pe Cosmin Olăroiu în China. Când va începe campionatul

01.07.2020 | 12:59
Jiangsu a platit o suma colosala pentru al readuce pe Cosmin Olaroiu in China Cand va incepe campionatul
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Jiangsu Suning au plătit o sumă colosală pentru a-l readuce pe antrenorul Cosmin Olăroiu în China, în vederea pregătirii noului sezon.

Campionatul chinez ar fi trebuit să înceapă la 22 februarie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, iar tehnicianul a stat în această perioadă în România.

ADVERTISEMENT

Noul sezon din China se va relua la 25 iulie, cu o întârziere de cinci luni, iar toate partidele se vor disputa în două orașe: Dalian și Suzhou. Federația nu a precizat dacă spectatorii vor avea acces la meciuri.

Revenirea lui Cosmin Olăroiu în China i-a costat o avere pe cei de la Jiangsu

Astfel, cu puțin peste trei săptămâni rămase până la începerea unei noi ediții din Super League, oficialii clubului Jiangsu au făcut un efort financiar uriaș și au plătit o sumă importantă pentru ca antrenorul Cosmin Olăroiu să se întoarcă cât mai repede în China.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii chinezi au aflat că patronul celor de la Jiangsu Suning, Steven Zhang, același care conduce și Inter Milano, i-a pus la dispoziție lui Cosmin Olăroiu un charter pentru revenirea în China în condiții de siguranță maximă, iar costurile au fost uriașe.

”Pentru prima dată din luna februarie, Olăroiu și-a putut vedea jucătorii din nou, după ce Suning a trimis un charter în România. Avionul a plecat din Milano, a ajuns la București, a luat staff-ul tehnic și în cele din urmă a aterizat la Nanjing. Costurile s-au ridicat la 450 de mii de euro”, a scris site-ul sohu.com.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu a fost afectat din cauza pandemiei de coronavirus, având pierderi de milioane de euro după ce șefii clubului Jiangsu Suning, formație pe care o pregătește, au decis să reducă salariile cu 30% tuturor jucătorilor și antrenorilor. Astfel, tehnicianul român nu va mai câștiga 7.000.000 de euro pe an, ci 4.900.000 de euro.

Cosmin Olăroiu va investi 20.000.000 de euro într-un complex de locuințe din Mamaia, care va fi construit în locul hotelului Mamaia. ”Tot timpul am preferat să investesc bani mulți în România”, a spus antrenorul lui Jiangsu.

ADVERTISEMENT

Acuze incredibile vin din Arabia Saudită la adresa lui Cosmin Olăroiu. Un fost jucător, care s-a aflat o perioadă sub comanda antrenorului român, îl atacă extrem de dur. Fostul portar Hassan Al-Otaibi spune despre el că avea moduri de abordare diferite faţă de jucători în perioada cât s-a aflat la Al Hilal. Într-un fel se comporta cu vedetele şi altfel cu jucătorii obişnuiţi.

ADVERTISEMENT