Fotbal international

Jiangsu s-a desființat, Olăroiu pierde banii! De la ce sumă și-ar putea lua adio antrenorul

28.02.2021 | 19:33
Jiangsu sa desfiintat Olaroiu pierde banii De la ce suma siar putea lua adio antrenorul
ADVERTISEMENT

Deși a reușit să câștige campionatul Chinei cu românul Cosmin Olăroiu pe bancă, Jiangsu Suning și-a anunțat oficial desființarea, iar antrenorul ar putea pierde o sumă uriașă.

Salariul lui Cosmin Olăroiu, precum și bonusul primit pentru câștigarea titlului i-au garantat românului venituri excelente pe parcursul experienței în China, numai că o bună parte din bani ar putea să fie de sacrificiu.

ADVERTISEMENT

Desființarea clubului a blocat tranzacțiile financiare ale chinezilor, ceea ce îl încurcă teribil pe român, care se afla în așteptarea unor salarii restante.

Jiangsu s-a desființat, Olăroiu pierde banii! Suma enormă pe care ar putea să o rateze

Titlul câștigat în 2020 cu românul Cosmin Olăroiu pe bancă a fost primul și ultimul din istoria clubului Jiangsu Suning. Asiaticii și-au anunțat în mod oficial desființarea, la doar câteva luni după succesul istoric.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, toți banii pe care îi mai avea de primit Olăroiu ar putea să rămână la statutul de iluzie, în vreme ce sumele care s-au virat deja ar fi blocate de autoritățile din China, țară în care românul ar putea antrena în continuare, după cum a anunțat în exclusivitate FANATIK.

Motivul pentru blocarea tranzacțiilor este reprezentat de lipsa plății taxelor și a impozitelor necesare, anunță Titan Sports Plus. Cel mai probabil, vor apărea procese, iar Federația Chineză de Fotbal va trebui să se descurce la FIFA.

ADVERTISEMENT

„Conform mai multor surse mediatice din China, antrenorul Cosmin Olăroiu, câștigător al campionatului Chinei cu Jiangsu FC (fostă Suning) are ceva salarii neplătite.

Chiar și sumele deja livrate către român sunt blocate în China, după ce autoritățile au detectat că taxele necesare nu au fpst încă achitate. Federația Chineză de Fotbal va merge la FIFA dacă vor fi pornite procese după desființarea clubului”, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

Salariul lui Cosmin Olăroiu la clubul pe care l-a transformat în formația numărul 1 a Chinei era de 7 milioane de dolari pe an, iar pentru câștigarea campionatului românul ar fi primit și un bonus de 3 milioane de dolari. El a plecat de la Jiangsu la mijlocul lunii.

Așadar, Olăroiu primea lunar oeste 580.000 de euro, iar chiar și o singură lună de restanțe pe care nu le-ar mai încasa ar reprezenta o pagubă semnificativă pentru tehnicianul care le-a pregătit în trecut pe FC Național și FCSB, în România.

ADVERTISEMENT