News

Alertă la Jilava! Un nou focar COVID-19? Un poştaş infectat a împărţit pensii şi alocaţii la sute de oameni: “Nu s-a făcut nicio anchetă epidemiologică!” Exclusiv

20.05.2020 | 15:12
Alerta la Jilava Un nou focar COVID19 Un postas infectat a impartit pensii si alocatii la sute de oameni Nu sa facut nicio ancheta epidemiologica Exclusiv
ADVERTISEMENT

Jilava s-ar putea transforma peste noapte într-un nou focar COVID-19! Se întâmplă lucrul acesta după ce un angajat al Oficiului Poștal a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Din nefericire, poștașul a apucat să lucreze înainte să prezinte simptome și să intre în contact cu câteva sute de oameni.

Un poştaş infectat a împărţit pensii şi alocaţii la sute de oameni din Jilava. Localnicii acuză lipsa oricărei anchete epidemiologice

Acesta a împărțit pensiile vârstnicilor, dar și alocațiile copiilor pe câteva străzi bune. Oamenii se plâng acum și spun că autoritățile nici măcar nu i-au băgat în seamă și că sunt lăsați la voia Domnului.

ADVERTISEMENT

“Mi-a adus alocaţiile luni (n.r.- luni), sâmbătă a fost luat cu salvarea. Toată săptămâna trecută a împărţit pensii şi alocații. Am intrat în contact direct cu el, avea mască, dar nu avea mănuşi, că omul nu putea să numere banii cu ele. Am semnat cu pixul lui…

Ce să zic, sper să nu fi luat nimic. Nu a venit nimeni să ne întrebe nimic. Nici la mine, nici la vecini… Nu s-a facut nicio anchetă epidemiologică pe strada noastră. Sunt inconştienţi!”, a declarat un localnic pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Oficiul Poştal Jilava, închis după ce s-a confirmat infectarea poştaşului

Oficiul din Jilava a fost închis de urgență și toți oamenii trimiși acasă cu obligativitatea de a rămâne în izolare pentru următoarele 14 zile.

„Confirm informația pe care o aveți. Într-adevăr a fost depistat un caz de coronavirus la Oficiul Poștal Jilava, oficiu poștal care a fost închis în ultimele zile. Mai exact, acesta a stat închis preț de două zile, dar astăzi a fost redeschis după ce a avut loc o dezinfecție prin nebulizare.

ADVERTISEMENT

La Oficiu au fost aduși acum colegi din București care să asigure fluxul. Toți oamenii care au intrat în contact cu angajatul purtător al virusului, vorbim despre angajații oficiului, se află acasă în izolare și monitorizare a autorităților”, a spus exclusiv pentru FANATIK, Claudia Bibire, coordonator Compartiment Comunicare.

DSP Ilfov, instituția care trebuia să demareze de urgență o anchetă epidemiologică, nu a răspuns solicitărilor noastre. Culmea, în apărarea acesteia au sărit cei de la Poșta Română care au transmis că, din ce știu ei, ancheta s-ar fi desfășurat.

ADVERTISEMENT

„La rândul ei, DSP Ilfov a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se depista toți contacții angajatului oficiului poștal. Acum, noi am făcut tot ce ținea de noi, de aici încolo DSP-ul a preluat întreaga situație”, a mai zis Claudia Bibire.

După o tăcere lungă la telefon, reprezentanta Primăriei s-a mulțumit să ne confirme faptul că Oficiul Poștal este închis fără să ne comunice însă și cauza sau măsurile care au fost luate. Interesant este că situația poștașului nu e singulară în Jilava. Între timp, mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate.

Mesajul primarului din Jilava despre focarul COVID din localitate

Stimati jilaveni, Ca urmare a depistarii cu noul Coronavirus a unor persoane care locuiesc in blocurile de la…

Posted by Elefterie Ilie Petre on Monday, 18 May 2020

Și edilul Elefterie Ilie Petre a fost nevoit să recunoască acest lucru și a transmis un mesaj localnicilor pe o rețea de socializare. „Stimati jilaveni, ca urmare a depistarii cu noul Coronavirus a unor persoane care locuiesc in blocurile de la garsoniere, din cartierul Arteca, revin catre dumneavoastra cu mai multe recomandari pe care va rog sa le respectati”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: