News

Jill Biden face o vizită în România. De ce vine soţia lui Joe Biden în Europa

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA va călători în România și Slovacia pentru a se întâlni cu militarii americani din Europa și cu refugiații ucraineni aflați în cele două țări.
02.05.2022 | 09:59
Jill Biden face o vizita in Romania De ce vine sotia lui Joe Biden in Europa
Jill Biden va vizita România și Slovacia. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Casa Albă a transmis că Jill Biden, soția lui Joe Biden și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii urmează să facă o călătorie în Europa, mai exact în România și în Slovacia, notează CNN.

De ce călătorește Prima Doamnă a Americii în România?

Biroul de presă al Casei Albe a transmis că Jill Biden va ajunge în România în cursul acestei săptămâni. Mai exact Prima Doamnă a SUA va ajunge în țara noastră vineri, urmând să facă o oprire la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT

Jill Biden se va întâlni cu militarii americani staționați la baza Mihail Kogălniceanu, urmând ca în cursul aceleiași zile să călătorească și spre București. Oficialii americani au pregătit mai multe întâlniri ale Primei Doamne cu reprezentanți ai autorităților din țara noastră.

În plus, în timpul vizitei sale în România, Jill Biden ar urma să  se întâlnească cu refugiații ucraineni din țara noastră și cu voluntarii care asigură primirea acestora. Casa Albă a mai transmis că Prima Doamnă ar urma să se întâlnească și cu cadrele didactice care se ocupă de copii din Ucraina care au fost integrați în sistemul de educație din România.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Jill Biden va călători în Slovacia, acolo unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA din Bratislava. De asemenea, ea urmează ca duminică să călătorească către orașele Kosice și Vysne Nemecke pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni.

În programul Primei Doamne a SUA intră și o serie întâlniri cu slovacii care i-au primit pe refugiații din Ucraina în casele lor. După cum arată datele oferite de organizațiile ONU, în Slovacia au ajuns peste 350.000 de ucraineni care au fugit de război.

ADVERTISEMENT

Luni, în ultima zi a turneului european, Jill Biden urmează să se întâlnească cu unii membrii ai guvernului slovac.

Un sprijin simbolic pentru Ucraina

Trebuie precizat faptul că vizitele pe care Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii le va face în România și Slovacia reprezintă cel de al doilea turneu diplomatic pe cont propriu pe care aceasta îl va face. Primul fiind la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

În plus, de la începutul războiului din Ucraina, Jill Biden a făcut mai multe gesturi simbolice prin care indicat sprijinul pe care ea și Statele Unite îl oferă Ucrainei. Astfel, în timpul discursului lui Joe Biden despre starea Uniunii, a invitat-o pe ambasadoarea ucraineană, Oksana Markova, să i se alăture.

ADVERTISEMENT