Sport

Contracandidatul lui Joan Laporta, declaraţie incendiară: “Aș fi putut împiedica plecarea lui Messi de la FC Barcelona”

Plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona la PSG, produsă în vară, încă generează ecouri în presa internațională. Suporterii echipei catalane pun declinul din acest sezon pe seama acestei mutări.
19.12.2021 | 18:25
Contracandidatul lui Joan Laporta declaratie incendiara As fi putut impiedica plecarea lui Messi de la FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Lionel Messi nu a mai putut fi păstrat la Barcelona și s-a transferat la echipa franceză PSG, unde a refăcut un celebru cuplu de vedete, cu brazilianul Neymar. Contracandidatul lui Joan Laporta susţine contrariul şi a dezvăluit cum ar fi putut să evite plecarea starului.

Victor Font, contracandidatul lui Laporta, avea un plan pentru evitarea plecării lui Lionel Messi

Victor Font, perdant la alegerile pentru funcția prezidențială, l-a atacat pe Laporta. Într-o declarație la postul spaniol de televiziune TV3, Font a spus că ”dacă eram președintele clubului aş fi putut împiedica plecarea lui Messi de la FC Barcelona. Aș fi ordonat o reducere a masei salariale cu 100 de milioane de euro și i-aș fi oferit un contract pe viață.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că am fi reușit să îl păstrăm. Dacă Messi a vrut să rămână, cu siguranță se găsea o soluție”.

Al doilea mandat în funcția de președinte al Barcelonei, pentru Joan Laporta, nu înseamnă deloc o misiune ușoară.

ADVERTISEMENT

După ce Laporta a câștigat alegerile împotriva contracandidaților Victor Font și Toni Freixa, în martie, Barcelona nu a avut rezultate prea strălucite, totul culminând cu eliminarea din grupele Ligii Campionilor

Laporta și echipa lui au preluat clubul într-o situație financiară delicată, ei fiind nevoiți să găsească soluții rapide pentru acoperirea salariului lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Incapacitatea de a-i prelungi acestuia contractul a făcut ca PSG să îl ia gratuit pe Messi din curtea clubului catalan, unde argentinianul s-a format ca om și ca jucător.

”Dacă alegerile ar avea loc mâine, aș candida din nou”

Victor Font a spus, în cadrul aceluiași interviu, că relația sa cu Laporta, după alegeri, este una cordială: ”ne-am intersectat de câteva ori. Nu suntem prieteni, dar e bine”, a spus Font.

ADVERTISEMENT

Fostul candidat la funcția supremă a Barcelonei a mai spus că salută numirea lui Xavi Hernandez ca antrenor și susține că acesta trebuie să dețină controlul total.

Victor Font a mai adăugat că susține proiectul Espai Barca, prin care stadionul “Camp Nou” ar urma să fie modernizat, iar capacitatea acestuia să crească.

Întrebat de jurnaliștii spanioli dacă ar mai intra în lupta electorală, pentru a fi președinte la Barcelona, Victor Font a dat un răspuns fără echivoc: ”Dacă alegerile ar avea loc mâine, aș candida din nou”.

ADVERTISEMENT