Sport

JO de la Tokyo 2020, turneul de tenis. Alexander Zverev ia aurul olimpic după victoria cu rusul Khachanov. Video

FANATIK vă prezintă cele mai noi informații despre turneul de tenis de la JO Tokyo 2020.
JO de la Tokyo 2020 turneul de tenis Alexander Zverev ia aurul olimpic dupa victoria cu rusul Khachanov Video
Alexander Zverev s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP 1000 de la Monte Carlo. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-08-2021
09:48

Alexander Zverev câştigă aurul în finala de la masculin. Victorie clară cu rusul Karen Khachanov

Alexander Zverev l-a învins pe Karen Khachanov în finala turneului de tenis de la Jocurile Olimpice. Germanul s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1.

Khachanov ia argintul pentru Comitetul Olimpic Rus, în vreme ce medalia de bronz i-a revenit spaniolului Pablo Carreno Busta. Cel care l-a învins pe Novak Djokovic în finala mică.

Comitetul Olimpic Rus va obţine totuşi o medalie de aur din turneul de tenis. În proba de dublu mixt se înfruntă patru ruşi! Elena Vesnina şi Aslan Karatsev îi au ca adversari pe Anastasia Pavlyuchenkova şi Andrei Rublev.

01-08-2021
09:00

Aur pentru Cehia prin Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova. Finala masculină se joacă acum

Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova au câştigat medalia de aur pentru Cehia, după ce s-au impus la dublu feminin în turneul de tenis.

Cele două şi-au respectat statutul de favorite şi au trecut clar de reprezentantele Elveţiei, Belinda Bencic şi Viktorija Golubic. Bencic, medaliată cu aur la simplu, ratează şansa dublei. 

S-a dat startul şi în finala masculină, între rusul Karen Khachanov şi Alexander Zverev, reprezentantul Germaniei. Zverev a luat primul set, scor 6-3.

31-07-2021
15:06

Belinda Bencic, medalie de aur în ăproba de simplu

Jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie 9, a câştigat titlul olimpic la simplu feminin, după ce a învins-o în finala de la Tokyo pe Marketa Vondrousova (Cehia), locul 42 WTA.

Elvețianca s-a impus cu scorul de 7-5, 2-6, 6-3, după două ore şi jumătate. Bencic are şansa să obţină aurul olimpic şi la dublu la Tokyo, ea şi Viktorija Golubic urmând să joace duminică, 1 august, finala cu echipa cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, favorită principală.

Medalia lui Bencic este a treia de aur pentru Elveţia la tenis la Jocurile Olimpice, după cea la simplu masculin obţinută de Marc Rosset în 1992 şi cea la dublu masculin câştigată de Roger Federer şi Stan Wawrinka în 2008.

 

31-07-2021
13:54

Elina Svitolina a învins-o pe Elena Rybakina pentru bronz la Tokyo

Elina Svitolina a reuşit să întoarcă scorul în partida cu Elena Rybakina, din Kazahstan, şi să aducă o medalie de bronz pentru Ucraina în turneul de tenis.

Svitolina a câştigat în trei seturi, scor 1-6, 7-6 (5), 6-4, partidă întinsă pe durata a aproape două ore şi jumătate. Bencic a câştigat primul set, scor 7-5.

Finala de simplu de la feminin se joacă de la această oră, între Belinda Bencic, din Elveţia, şi Marketa Vondrousova, reprezentanta Cehiei.

Brazilia a câştigat, de asemenea, o medalie de bronz, prin Laura Pigossi şi Luisa Stefani. Cele două au trecut de rusoaicele Elena Vesnina şi Veronika Kudermetova, scor 4-6, 6-4, 11-9.

31-07-2021
10:21

Novak Djokovic, fără medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a retras din proba de dublu mixt

Novak Djokovic nu a mai intrat pe teren sâmbătă, în proba de dublu mixt, în partida cu Ashleigh Barty şi John Peers, pentru medalia de pronz. 

Sârbul, care trebuia să concureze alături de Nina Stojanovic, a ales să nu joace din cauza unei accidentări la umăr pe care a suferit-o în partida cu Pablo Carreno Busta.

Astfel, Novak Djokovic rămâne fără şanse de a mai obţine vreo medalie la Tokyo 2020. Bronzul a revenit Australiei, prin Barty şi Peers, în vreme ce aurul şi argintul vor merge pentru Comitetul Olimpic Rus.

În finala probei de dublu mixt se vor lupta două echipe din Rusia: Elena Vesnina / Aslan Karatsev – Anastasia Pavlyuchenkova / Andrei Rublev.

31-07-2021
09:21

Novak Djokovic pierde în faţa lui Carreno Busta şi ratează şi bronzul la simplu. Reacţie furioasă a sârbului

Continuă coşmarul lui Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sârbul a fost învins în partida pentru medalia de bronz de spaniolul Pablo Carreno Busta.

Ibericul s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 6-7 (6), 6-3. Novak Djokovic rămâne cu o singură şansă de a câştiga o medalie la Tokyo. Va juca tot sâmbătă în finala de la dublu mixt, alături de Nina Stojanovic. Sârbii vor înfrunta perechea din Australia formată din Ashleigh Barty şi John Peers.

Dezamăgit de întreaga desfăşurare a turneului de tenis, Novak Djokovic a avut o reacţie furioasă în startul setului decisiv. Sârbul a aruncat pur şi simplu racheta în tribune, la finalul unui schimb. Nu sunt spectatori la Tokyo, deci nimeni nu a fost rănit din fericire. Iar Nole a scăpat fără vreun avertisment.

30-07-2021
15:48

Djokovic, fără cuvinte în fața jurnaliștilor

În decurs de doar câteva ore, Novak Djokovic a fost eliminat din ambele probe în care a participat la Jocurile Olimpice, simplu și dublu mixt.

Liderul clasamentului ATP a apărut în fața jurnaliștilor cu lacrimi în ochi și nu a putut spune ce s-a întâmplat de a pierdut ambele jocuri din semifinale. ”Nu știu, chiar nu am nicio idee, vă spun sincer! Nu știu ce să vă spun”, a afirmat sârbul, iar apoi a plecat dezamăgit.

Sârbul Novak Djokovic a fost eliminat de germanul Alexander Zverev în semifinalele de simplu masculin din cadrul competiţiei de tenis de la Jocurile Olimpice. La dublu mixt, unde a jucat alături de Nina Stojanovic, el a pierdut întâlnirea cu rușii Elena Vesnina și Aslan Karatsev.

30-07-2021
13:17

Djokovic ratează medalia de aur și la dublu mixt

La câteva ore după ce a fost învins de Alexander Zverev în semifinalele probei de simplu, Novak Djokovic a ratat calificarea și în finala de dublu mixt, alături de partenera sa Nina Stojanovic.

Cei doi sârbi au fost învinși în semifinale de perechea rusă Elena Vesnina/Aslan Karatsev, scor 6-7 (4), 5-7, după o oră și 46 de minute. Finala va fi una 100% rusească, Vesnina și Karatsev urmând să-i întâlnească pe Anastasia Pavlyuchenkova și Andrey Rublev.

În finala mică, pentru medalia de bronz, Stojanovic și Djokovic voir întâlni cuplul australian Ashleigh Barty/John Peers.

Liderul în clasamentul ATP, Novak Djokovic este în finala mică și a probei de simplu, urmând să joace împotriva spaniolului Pablo Carreno-Busta. Pentru aur se vor lupta neamțul Alexander Zverev și rusul Karen Khachanov.

30-07-2021
12:34

Nikola Mektic şi Mate Pavic, medalie de aur la dublu masculin

Echipa croată Nikola Mektic/Mate Pavic, favorită principală, a câştigat medalia de aur în proba de dublu masculin din cadrul competiţiei de tenis de la Jocurile Olimpice.

Mektic şi Pavic s-au impus în finală în faţa compatrioţilor lor Maric Cilic şi Ivan Dodig, scor 6-4, 3-6, 10-6, într-o oră şi 36 de minute.

Medalia de bronz i-a revenit echipei Marcus Daniell/Michael Venus (Noua Zeelandă), care a învins în finala mică perechea americană Austrin Krajicek/Tennys Sandgren, scor 7-6 (3), 6-2, într-o oră şi 48 de minute.

30-07-2021
10:55

Novak Djokovic, eliminat în semifinale la Tokyo de Zverev

Novak Djokovic a fost în lumina reflectoarelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă sârbul a pierdut lupta pentru medalia de aur și mai speră doar la bronz. Finala mică va avea loc sâmbâtă, când sârbul îl va întâlni pe Pablo Carreno Busta.

Alexander Zverev (numărul 5 ATP) a trecut de favoritul numărul unu în două ore și trei minute, scor 1-6, 6-3, 6-1. Astfel, neamțul va lupta duminică pentru medalia de aur cu rusul Karen Hacianov (locul 25 ATP) și cap de serie numărul 12. 

Hacianov l-a învins în semifinale pe Pablo Carreno Busta (Spania), locul 11 ATP și cap de serie  numărul 6, scor 6-3, 6-3, într-o oră şi 19 minute.

29-07-2021
15:29

Bencic e sigură că va avea două medalii la Tokyo

Jucătoarea elveţiană de tenis Belinca Bencic s-a calificat alături de Viktorija Golubic în finala probei de dublu feminin de la Jocurile Olimpice. Bencic este finalistă şi la simplu, astfel că ea şi-a asigurat două medalii.

La dublu, Bencic şi Golubic au trecut în semifinale de echipa braziliană Laura Pigossi/Luisa Stefani, scor 7-5, 6-3. În ultimul act, cele două sportive elveţiene vor întâlni perechea favorită principală, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, din Cehia.

Belinda Bencic a jucat joi şi în semifinalele de simplu. Locul 12 WTA şi cap de serie 9, ea a învins-o pe Elena Rîbakina (Kazahstan), locul 20 WTA şi cap de serie numărul 15, scor 7-6 (2), 4-6, 6-3. În finală, ea o va întâlni pe Marketa Vondrousova (Cehia), locul 42 WTA.

29-07-2021
13:10

Svitolina, eliminată în semifinale. Bencic şi Vondrousova luptă pentru aur

Elina Svitolina, cap de serie 4, a fost eliminată de cehoaica Marketa Vondrousova în două seturi. S-a terminat 3-6, 1-6, după o oră şi 4 minute de joc.

 

În marea finală olimpică Vondrousova o va întâlni pe Belinda Bencic, care a trecut de Elena Rybakina din Kazakhstan cu scorul de 7-6, 4-6, 6-3.

Programul finalelor

  • Rybakina – Svitolina (31 iulie – pentru bronz)
  • Bencic – Vondrousova (31 iulie – pentru aur)
29-07-2021
13:01

S-a stabilit careul de aşi în turneul masculin. Rezultate complete şi program

Turneul masculin de tenis de la JO Tokyo şi aflat careul de aşi. După Novak Djokovic şi Karen Khachanov, în semifinalele competiţiei s-au mai calificat şi Pablo Carreno-Busta şi Alexander Zverev. Meciurile dintre cei patru vor avea loc pe 30 iulie.

Rezultatele din sferturile de finală

  • Khachanov (Rusia) – Humbert (Franţa) 7-6 (4), 4-6, 6-3
  • Carreno-Busta (Spania) – Medvedev (Rusia) 6-2, 7-6 (5)
  • Djokovic (Serbia) – Nishikori (Japonia) 6-2, 6-0
  • Zverev (Germania) – Chardy (Franţa) 6-4, 6-1

Programul semifinalelor

  • Karen Khachanov – Pablo Carreno-Busta (vineri, 30 iulie, de la ora 09:00, pe terenul central)
  • Novak Djokovic – Alexander Zverev (vineri, 30 iulie, al doilea meci de pe terenul central)

 

29-07-2021
10:42

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de simplu masculin

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de simplu masculin de la Tokyo 2020. El l-a învins în „sferturi” pe Kei Nishikori, reprezentantul gazdelor, cu scorul de 6-2, 6-0, partida durând doar o oră și 14 minute.

Pe lângă Djokovic, în semifinale a mai ajuns și rusul Karen Khachanov, care l-a învins cu 7-6, 4-6, 6-3 pe francezul Ugo Humbert.
 

29-07-2021
09:07

Belinda Bencic s-a calificat în finala turneului de simplu feminin

Elvețianca Belinda Bencic este prima finalistă a turneului de simplu feminin de la JO Tokyo 2020. În semifinale, ea a învins-o pe Elena Rybakina din Kazakhstan cu scorul de 7-6, 4-6, 6-3. În ultimul act, elvețianca de 24 ani o va întâlni pe învingătoarea din cealaltă semifinală, care se dispută între Elina Svitolina (Ucraina) și Marketa Vondrousova.

 

29-07-2021
08:09

Fabio Fognini, protagonistul celui mai controversat moment la JO Tokyo 2020

Fabio Fognini este cunoscut pentru derapejele sale din timpul partidelor, iar turneul olimpic de la Tokyo nu face excepție. Cu toate astea, de data asta jucătorul și-a cerut scuze după ce a folosit un cuvânt urât cu tentă homofobă, în meciul din optimi cu Medvedev.

„Căldura mi-a luat mințile. În meciul de azi (n.r. de miercuri) am folosit un cuvânt stupid și vă garantez că nu am vrut să ofensez pe nimeni. Iubesc comunitatea LGBT și îmi cer scuze pentru nonsenul pe care l-am creat”, a scris Fognini pe Instagram.

Tenismenul și-a turnat cenușă în cap după ce comunitatea LGBT și susținătorii acestora l-au asaltat cu sute de mesaje în care își exprimau nemulțumirea. 

29-07-2021
03:57

Căldura și umiditatea sunt adversari feroce pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai ales în turneul olimpic de tenis. Printre cei mai afectați au fost Novak Djokovic, dar mai ales Paula Badosa, care a a fost nevoită să se retragă. 

„Paula Badosa a încheiat Jocurile Olimpice de la Tokyo în scaunul cu rotile: „mi-am dorit să vă ofer un rezultat mare”, a explicat jucătoare pe contul ei de Twitter, unde a primit extrem de multe mesaje de susținere din partea fanilor, dar și a oamenilor care au fost mișcați de imaginile terifiante.

Jucătoarea din Spania era favorită în meciul din sferturile de finală împotriva Marketei Vondrousova, însă a fost nevoită să abandoneze. Printre cei care au mai acuzat probleme asemătoare se numără și Fabio Fognini sau Daniil Medvedev. De altfel, rusul a avut o reacție incredibilă după ce a fost întrebat de arbitru dacă poate continua partida: „Pot să termin meciul, dar e posibil să mor. Dacă mor, voi sunteți responsabili”.

28-07-2021
19:07

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi. Rezultatele complete din optimile

Novak Djokovic nu a avut niciun fel de problemă cu spaniolul Davidovich Fokina, pe care l-a învins într-o oră şi 24 de minute cu 6-3, 6-1. Zverez, Nishikori şi Medvedev au obţinut şi ei biletul pentru faza următoare. În schimb Tsitsipas a fost eliminat de 

  • Carreno-Busta (Spania) – Koepfer (Germania) 7-6 (7), 6-3
  • Fognini (Italia) – Medvedev (Rusia) 2-6, 6-3, 2-6
  • Schwartzman (Argentina) – Khachanov (Rusia) 1-6, 6-2, 1-6
  • Ivashka (Belarus) – Nishikori (Japonia) 6-7 (7), 0-6
  • Humbert (Franţa) – Tsitsipas (Grecia) 2-6, 7-6 (4), 6-2
  • Chardy (Franţa) – Broady (Marea Britanie) 7-6 (3), 4-6, 6-1
  • Zverev (Germania) – Basilashvili (Georgia) 6-4, 7-6 (5)
  • Djokovic (Serbia) – Davidovich Fokina (Spania) 6-3, 6-1

Programul sferturilor de finală

  • Djokovic – Nishikori (29 iulie, meciul 2 pe terenul central)
  • Zverev – Chardy (29 iulie, meciul 3 pe terenul 1)
  • Khachanov – Humbert (29 iulie, ora 09:00, terenul 1)
  • Carreno-Busta – Medvedev (29 iulie, meciul 2 pe terenul 1)

 

28-07-2021
14:30

Garbine Muguruza a fost eliminată. Programul semifinalelor

Garbine Muguruza (Spania, locul 9 WTA) a fost învinsă fără drept de apel în sferturile de finală ale turneului de la Jocurile Olimpice, scor 7-5, 6-1, de reprezentanta Kazahstanului, Elena Rybakina (locul 20) și a devenit astfel a opta din primele zece favorite care au părăsit competiția.

În schimb, Belinda Bencic (Elveţia, locul 12 WTA) continuă cursa pentru medalii, după 6-0, 3-6, 6-3, cu Anastasia Pavliucenkova (Rusia, locul 18), la fel ca ucraineanca Elina Svitolina (locul 6), care a trecut în minimum de seturi, 6-4, 6-4, de Camila Giorgi (Italia, locul 61 WTA).

Prin urmare, în prima semifinală se vor înfrunta Belinda Bencic și Elena Rîbakina, în timp ce a doua este rezervată duelului dintre Elina Svitolina și Marketa Vondrousova.

28-07-2021
06:37

Paula Badosa a fost scoasă în căruciorul cu rotile din stadion. Afectată serios de căldura extremă. Tsitsipas, învins

Marketa Vondrousova a obținut calificarea în semifinalele turneului feminin de simplu, după ce Paula Badosa a decis să se retragă. Sportiva din Cehia câștigase primul set, scor 6-3.

În semifinale, Vondrousova, cea care trecea de Mihaela Buzărnescu în turul 2, o va înfrunta pe Elina Svitolina, reprezentanta Ucrainei. Adversara jucătoarei din Cehia, Paula Badosa, a abandonat după primul set, câștigat de Svitolina, scor 6-3.

Badosa a fost afectată de căldura extremă de la Tokyo și nu a mai putut continua. Ba mai mult, jucătoarea din Spania a avut nevoie de scaunul cu rotile pentru a ieși de pe teren. Vizibil afectată, fizic și emoțional, Badosa a ieșit în lacrimi de pe teren, cu prosopul pe cap.

Nishikori s-a calificat și el în sferturile de finală, după ce l-a învins pe Ilya Ivashka 7-6 (7), 6-0. Va juca împotriva învingătorului dintre Djokovic și Davidovich Fokina.

Rusul Karen Khakhanov va juca și el în sferturile de finală, după ce a dispus de argentinianul Diego Schwartzman. Îl va înfrunta pe Ugo Humbert, cel care a produs surpriza zilei și l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas, scor 2-6, 7-6 (4), 6-2.

28-07-2021
04:42

Elina Svitolina o învinge pe Giorgi și e în semifinale. Medvedev - Carreno Busta, primul sfert de finală la masculin

Elina Svitolina este prima jucătoare calificată în semifinale la simplu în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice. Jucătoarea din Ucraina a învins-o pe Camila Giorgi, din Italia, scor 6-4, 6-4.

Svitolina o va înfrunta în semifinale pe învingătoarea dintre Badosa și Vondrousova, partidă care se dispută de la această oră. Muguruza – Rybakina și Bencic – Pavlyuchenkova sunt celelalte două sferturi de finală.

Pe tabloul masculin s-a stabilit primul meci din sferturile de finală. Daniil Medvedev l-a învins pe Fabio Fognini 6-2, 3-6, 6-2, și îl va înfrunta pe Pablo Carreno Busta. Ibericul a dispus de Dominic Koepfer, din Germania.

Stefanos Tsitsipas joacă de la această oră, iar Alexander Zverev și Novak Djokovic au și ei partide programate în cursul zilei de miercuri.

27-07-2021
13:35

Elena Rîbakina, ultima sportivă calificată în sferturi la Tokyo

Jucătoarea kazahă Elena Rîbakina s-a calificat în sferturile turneului de tenis de câmp după ce a învins-o cu scorul de 7-6 (3), 6-4, pe Donna Vekici, din Croaţia.

Sportiva din Kazahstan a completat astfel, tabloul sferturilor de finală. Meciurile din această fază sunt:

Anastasia Pavliucenkova – Belinda Bencic

Elena Rîbakina – Garbine Muguruza

Camila Giorgi – Elina Svitolina

Paula Badosa – Marketa Vondrousova.

Sferturile de finală în întrecerea feminină vor avea loc miercuri.

27-07-2021
09:40

Naomi Osaka, în lacrimi în fața jurnaliștilor. Afectată de eliminarea de la Jocurile Olimpice

Naomi Osaka a fost foarte afectată de înfrângerea suferită în turul 3 al turneului de tenis feminin de la Jocurile Olimpice. Nipona a ajuns în lacrimi în fața jurnaliștilor, pentru o conferință de presă.

Vizibil afectată în timpul interviului, Naomi Osaka a făcut eforturi pentru a le răspunde tuturor jurnalișitilor. La Roland Garros a fost în centrul unui scandal uriaș după ce a refuzat să meargă la conferințele de presă, tocmai pentru că o afectează din punct de vedere emoțional.

Naomi Osaka a fost învinsă de Marketa Vondrousova în turul 3 al turneului feminin de tenis la Jocurile Olimpice. A fost o victorie clară pentru sportiva din Cehia, în minimum de seturi, scor 6-1, 6-4.

27-07-2021
05:16

Naomi Osaka a fost eliminată în turul 3, de Marketa Vondrousova. Svitolina rămâne favorită 1

Continuă surprizele în concursul feminin de tenis de la Jocurile Olimpice. Naomi Osaka, locul 2 în clasamentul WTA, a fost eliminată în turul 3, de Marketa Vondrousova. 

Jucătoarea din Cehia, care în turul 2 trecuse de Mihaela Buzărnescu, a controlat clar partida care a durat doar 70 de minute. S-a impus în minimum de seturi, scor 6-1, 6-4.

Ashleigh Barty şi Aryna Sabalenka au fost şi ele deja eliminate, ceea ce o lasă pe Elina Svitolina, locul 4 mondial, favorită principală a întrecerii. Iga Swiatek şi Petra Kvitova sunt şi ele pe lista jucătoarelor de top deja eliminate.

26-07-2021
11:42

Sabalenka, Swiatek şi Kvitova au părăsit turneul olimpic

Aryna Sabalenka (Belarus), locul 3 WTA, Iga Swiatek (Polonia), locul 8 WTA, şi Petra Kvitova (Cehia), locul 13 WTA, au ratat calificarea în optimile de finală ale turneului olimpic.

Sabalenka, a treia favorită, a fost înrecută, cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6 (3), de croata Donna Vekic, locul 50 WTA. Swiatek, cap de serie numărul 6, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 7-6 (4), de Paula Badosa, locul 29 WTA.

Kvitova, cap de serie numărul 10, a pierdut cu 7-5, 3-6, 6-0, în faţa jucătoarei belgiene Alison Van Uytvanck, locul 59 WTA.

26-07-2021
07:44

Monica Niculescu / Raluca Olaru au fost eliminate în turul 2

Monica Niculescu / Raluca Olaru au pierdut meciul contra perechii Samantha Stosur / Ellen Perez (Australia), scor 6-7 (3), 5-7. După această eliminare, România nu mai are nicio reprezentantă în turneul olimpic de tenis.

26-07-2021
07:43

Petra Kvitova, eliminată de Alison van Uytvanck în turul 2. Pierde și Sabalenka

Două mari surprize în turneul feminin de simplu la tenis. Petra Kvitova și Aryna Sabalenka, două dintre favoritele la titlu, au părăsit competiția încă din turul 2. 

Petra Kvitova a fost învinsă de Alison van Uytvanck, Belgia, scor 7-5, 3-6, 0-6. Aryna Sabalenka a cedat la croata Dona Vekic, scor 4-6, 6-3, 6-7 (3).

26-07-2021
04:02

Olaru și Niculescu, crize de nervi în meciul pierdut la JO

Raluca Olaru și Monica Niculescu au pierdut meciul din turul doi al probei de dublu în fața perechii australiene Samantha Stosur/Ellen Perez, cele două româncefiind extrem de tensionat pe durata întâlnirii.

Prima care a izbucnit a fost Olaru. Acesta a început să urle după un serviciu trimis în afara terenului în tie-breakul primului set.

 

În finalul setului secund a fost rândul lui Niculescu să aibă o criză de nervi după ce a ratat o minge ușoară.

26-07-2021
01:21

Mihaela Buzărnescu - Marketa Vondrousova, în jurul orei 6:30, pentru calificarea în turul 3

Luni dimineață se stabilesc primii calificați în turul 3 la turneul de tenis de la Jocurile Olimpice. Partidele încep de la ora 5:00 a României.

Mihaela Buzărnescu va avea o misiune complicată în fața Marketei Vondrousova, Cehia, fostă finalistă de Roland Garros.

Partida Mihaela Buzărnescu – Marketa Vondrousova a fost programată în jurul orei 6:30 a României. Învingătoarea va juca în turul 3 cu Naomi Osaka sau Viktorija Golubic.

25-07-2021
07:44

Andy Murray s-a retras de pe tabloul de simplu masculin

Britanicul Andy Murray, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a luat decizia de a se retrage de pe tabloul de simplu masculin al turneului de la Tokyo din cauza unei accidentări. El va participa în continuare, însă, în proba de dublu masculin, unde face pereche cu Joe Salisbury.

“Sunt foarte dezamăgit că trebuie să mă retrag, dar medicii mi-au recomandat să nu evoluez în ambele probe, astfel că am luat dificila decizie de a mă retrage de la simplu şi de a mă concentra asupra probei de dublu alături de Joe”, a declarat Andy Murray.

25-07-2021
03:50

Calificare facilă pentru Naomi Osaka. O poate înfrunta pe Buzărnescu în turul 3

Naomi Osaka a revenit pe terenul de tenis după scandalul de la Roland Garros, când a refuzat să participe la conferințele de presă. Jucătoarea niponă a obținut calificarea în turul 2 în concursul de tenis la Jocurile Olimpice. 

Osaka a învins-o pe Saisai Zheng, din China, scor 6-1, 6-4. Va juca în turul următor cu Viktorija Golubic, iar dacă se califică va avea meci în turul 3 cu învingătoarea dintre Mihaela Buzărnescu și Marketa Vondrouosova.

Sabalenka și Pliskova au obținut și ele victorii în runda inaugurală. Carla Suarez Navarro a câștigat surprinzător în fața reprezentantei Tunisiei, Ons Jabeur, scor 6-4, 6-1.

Pe tabloul masculin, Alexander Zverev și-a asigurat calificarea în turul 2 după victoria cu Yen Hsun Lu, Taipei, scor 6-1, 6-3.

25-07-2021
01:51

Novak Djokovic i-a criticat pe organizatori pentru orele de disputare la turneul de tenis

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Jocurile Olimpice, în proba simplu a turneului de tenis, după ce a trecut de bolivianul Hugo Dellien, scor 6-2, 6-2.

Nole a fost nevoit să joace în mijlocul zilei, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, și cu o umiditate crescută. I-a criticat pe organizatori pentru modul în care a fost gândit turneul de tenis. 

“Încă aștept să întâlnesc jucătorul căruia îi place acest tip de vreme. Jucând în căldură și umiditate extremă, care este de 90% sau Dumnezeu știe cât de mult, este foarte provocator”

“Ești în permanență deshidratat, simți că ai greutăți pe umeri pentru că există atât de multă căldură și umiditate și aer stagnat. Nu te simți pe tine însuți, te simți lent cu picioarele”, a declarat Djokovic.

“Acesta a fost ultimul meci pe terenul central și a fost terminat înainte de ora 17:00. Sperăm că există un fel de înțelegere din partea ITF cu privire la ceea ce au văzut. Toți sportivii se antrenează și visează să fie la Jocurile Olimpice. Dar să joace o jumătate de oră și să se retragă, nu cred că vrei să ai o astfel de experiență olimpică. Dar trebuie să acceptăm oricare ar fi circumstanțele”, a mai spus Djokovic.

24-07-2021
12:18

Victorie pentru Mihaela Buzărnescu în primul tur pe tabloul de simplu feminin

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 pe tabloul de simplu feminin al turneului de tenis de la Tokyo, după ce învins-o în runda inaugurală, în trei seturi, pe americanca Alison Riske (nr. 36 WTA) cu scorul de 6-7, 7-5, 6-4. Partida a durat 2 ore și 56 de minute, având o desfășurare pe muchie de cuțit.

Buzărnescu a pierdut primul set la tie-break (0-7), dar a avut o revenire spectaculoasă și le-a câștigat pe următoarele două destul de greu, cu 7-5 și 6-4.

În turul următor, românca va juca împotriva cehoaicei Marketa Vondrousova (nr. 41 WTA), care a trecut de olandeza Kiki Bertens cu 6-4, 3-6, 6-4.

24-07-2021
08:32

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în turul 2 al turneului de simplu masculin la tenis, după ce l-a învins într-o oră și 4 minute de joc, scor 6-2, 6-2, pe bolivianul Hugo Dellien. „Nole” vrea la Tokyo prima sa medalie olimpică de aur.

Cel mai interesant moment al meciului a avut loc la final, când bolivianul i-a cerut lui Djokovic să facă schimb de tricouri, pentru a rămâne cu o amintire de la această ediție a JO. Sârbul a fost de acord, dar i-a transmis că va face acest lucru la vestiare, și nu pe teren.

 

24-07-2021
06:40

Victorie! Monica Niculescu și Raluca Olaru s-au calificat în turul 2

Monica Niculescu și Raluca Olaru au câștigat în super tiebreak partida cu surorile Chan (Taiwan), favoritele 5 în proba de dublu.

A fost 7-5, 1-6, 10-6 pentru cele două jucătoare din România, care au fructificat experienţa superioară. În turul următor, Niculescu şi Olaru le înfruntă pe învingătoarele dintre Stosur / Perez (Australia) şi Ostapenko / Sevastova (Letonia).

24-07-2021
06:26

Niculescu și Olaru au pierdut setul doi, super tiebreak pentru calificare

Monica Niculescu și Raluca Olaru au pierdut categoric setul doi al partidei cu surorile Chan, favorite 5 în proba de dublu feminin.

Partida intră în super tiebreak pentru a stabili calificatele în turul 2 la Jocurile Olimpice.

24-07-2021
06:22

Murray produce prima mare surpriză în turneul de tenis

Britanicii Andy Murray şi Joe Salisbury au obţinut calificarea în turul 2 la dublu. Cei doi au produs surpriza zilei la tenis, după ce i-au învins pe favoriții nr. 2, Nicolas Mahut și Pierre-Hugues Herbert, cu 6-3 6-2.

Murray și Salisbury vor avea o misiune complicată și în următoarea fază a competiției, în care îi înfruntă pe germanii Krawietz și Puetz.

24-07-2021
06:12

Monica Niculescu şi Raluca Olaru au câştigat primul set cu surorile Chan

Monica Niculescu și Raluca Olaru fac primul pas spre un rezultat mare la Tokyo. Cele două au câștigat primul set contra surorilor Chan, reprezentantele Taiwan, favorite 5, scor 7-5.

Niculescu și Olaru au avut o evoluție foarte solidă și s-au completat perfect. Au fost mai precise pe finalul setului și au făcut un break la momentul cel mai oportun.

23-07-2021
09:35

S-a stabilit programul primei runde pentru turneul de tenis la Jocurile Olimpice

Organizatorii au anunțat programul primei runde la turneul de tenis de la Jocurile Olimpice, care va începe pe 24 iulie. Astfel, primele meciuri sunt programate de la ora 5:00 a României.

Monica Niculescu și Raluca Olaru, reprezentantele României în proba de dublu feminin, vor intra în concurs sâmbătă, în jurul orei 6:30 a României. Misiunea din turul 1 va fi extrem de complicată, contra surorilor Chan (Taiwan), favoritele 5.

Mihaela Buzărnescu pornește și ea cu șansa a doua în fața americancei Alison Riske, locul 36 în clasamentul WTA. Partida este programată sâmbătă, în jurul orei 9:30 a României.

Novak Djokovic, marele favorit în turneul de simplu masculin, va juca tot în jurul orei 9:30, și ar trebui să aibă o misiune facilă contra bolivianului Hugo Dellien, locul 139 ATP.

Tenisul de câmp a figurat ca sport olimpic încă de la prima ediție a Jocurilor Moderne, create de Pierre de Coubertin, în 1896 și a rămas așa până în anul 1924, după care a dispărut până în anul 1988, când și-a făcut reapariția la JO de la Seul.

Programul primului tur al turneului masculin de tenis la JO Tokyo 2020

  • Bashilashvili – Carballes Baena
  • Bublik – Medvedev
  • Carreno Busta – Sandgren
  • Broady – F. Cerundolo
  • Chardy – Barrios
  • Cilic – Menezes
  • Djokovic – Dellien
  • Daniel – Sonego
  • Fognini – Sugita
  • Hurkacz – Fucsovics
  • Galan Riveros – Sawfat
  • Gerasimov – Simon
  • Gombos – Giron
  • Humbert – Andujar
  • Klein – Duckworth
  • Karatsev – Paul
  • Koepfer – Bagnis
  • Kohlschreiber – Tsitsipas
  • Kukușkin – Coria
  • Kwon – Tiafoe
  • Machac – J. Sousa
  • Majchrzak – Kecmanovic
  • Monfils – Ivashka
  • A. Murray – Auger-Aliassime
  • Musetti – Millman
  • Nagal – Istomin
  • Nishikori – Rublev
  • Nishioka – Khachanov
  • Schwarzmann – Varillas
  • Sousa P. – Davidovich Fokina
  • Struff – Monteiro
  • A. Zverev – Lu
ADVERTISEMENT

Programul turului 1 în turneul feminin de tenis de la JO Tokyo 2020

  • Alexandrova – Mertens
  • Badosa – Mladenovici
  • Barty – Sorribes Tormo
  • Bencic – Pegula
  • Bertens – Vondrousova
  • BUZĂRNESCU – Riske
  • Cepede – Wang
  • Dyas – Krejcikova
  • Doi – Zarazua
  • Errani – Pavliucenkova
  • Fernandez – Yamstreska
  • Ferro – Sevastova
  • Friedsam – Watson
  • Garcia – Vekic
  • Giorgi – Brady
  • Jorovic – van Uytvanck
  • Kudermetova – Muguruza
  • Kvitova – Paolini
  • Osorio – Serrano – Golubic
  • Ostapenko – Vesnina
  • Putintseva – Podoroska
  • Ka. Pliskova – Cornet
  • Sabalenka – Linette
  • Sakkari – Kontaveit
  • Sherif – Peterson
  • Shvedova – Tomljanovic
  • Stojanovic – Hibino
  • Monfils – Siegemund
  • Stosur – Rîbakina
  • Suarez Navarro – Jabeur
  • Swiatek – Barthel
  • Zheng – Osaka

La Tokyo tenisul va figura cu patru probe, simplu bărbați și femei, dublu masculin și feminin, întrecerile urmând a avea loc în perioada 24 iulie – 1 august. Pe 31 iulie va fi finala feminină, pe 1 august cea masculină.

ADVERTISEMENT

64 de participanți sunt la startul întrecerii la simplu și masculin și câte 32 de perechi la startul probelor de dublu, obiectivul fiind cucerirea unei medalii olimpice. Sunt prezenți foarte mulți dintre jucătorii și jucătoarele de top ale sportului alb, mirajul unei medalii de aur fiind uriaș.

Liderii mondiali, Novak Djokovic și Ashleigh Barty, vor aurul olimpic

La masculin îi vom vedea pe liderul mondial, Novak Djokovic, pe rusul Daniil Medvedev, pe germanul Alexander Zverev sau pe grecul Stefanos Tsitsipas. Au renunțat să mai participe spaniolul Rafael Nadal, legenda elvețiană Roger Federer, austriacul Dominic Thiem iar italianul Matteo Berrettini s-a accidentat chiar înainte de plecarea la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Le feminin este evident că marile absențe sunt ale Simonei Halep și Serenei Williams. Nipona Naomi Osaka speră să triumfe în fața compatrioților de la TV, pentru că pe arenă nu va fi picior de om, dar va fi greu pentru că e prezentă și liderul mondial Ashleigh Barty și bielorusa Aryna Sabalenka.

Pierdere uriașă pentru România, retragerea Simonei Halep

Am fost la un pas să nu avem reprezentare la tenis la JO de la Tokyo. Simona Halep era considerată o potențială câștigătoare de medalie pentru delegația noastră, dar ea și-a anunțat în iunie, după ce a ratat cele două turnee de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon, retragerea și din competiția olimpică, unde era propusă să fie purtătorul de drapel pentru România.

ADVERTISEMENT

Pierdere grea și pentru calculele la medalii ale României la această ediție a JO, pierdere care însă reduce numărul jucătoarelor cu șanse la titlul olimpic, specialiștii considerând că Ashleigh Barty și Naomi Osaka ar fi cele două sportive care și-ar disputa medalia de aur.

Mihaela Buzărnescu și dublul Niculescu/Olaru reprezintă România

Cum și următoarele jucătoare din România au declinat participarea din motive medicale (Sorana Cîrstea are o problemă musculară de la Wimbledon, Irina Begu joacă la Gdynia, dar are mononucleoză) am fost la un pas să nu fie nici o jucătoare din România pe tablou, dar în ultimul moment a fost acceptată prezența Mihaelei Buzărnescuși aceasta a primit cu mare bucurie vestea, fiind acum în capitala Japoniei, gata de start.

Și dublul Monica Niculescu/Raluca Olaru este la Tokyo, cu speranța de a repeta aici colaborarea din turneul de la Praga, unde au ajuns până în finală. Va fi greu, pentru că încă din primul meci le vor avea în față pe favoritele 5, Chan/Chan, dar nu imposibil. Mihaela Buzărnescu (locul 105 WTA) va juca în 32-imi cu americanca Alison Riske,locul 36 WTA.

Horia Tecău și Florin Mergea, singura medalie olimpică din tenis pentru România

În aceste condiții devine foarte greu pentru delegația României să se mai aștepte la o medalie de pe terenurile de tenis după ce în urmă cu patru ani Simona Halep spunea și atunci pas, speriată de pericolul reprezentat de o insectă din Brazilia.

La Rio de Janeiro însă dublul Horia Tecău/Florin Mergea ne-a făcut să visăm timp de aproape trei ore cât a durat finala cu spaniolii Nadal/Marc Lopez, cedând cu 2-1 la seturi la capătul unui meci absolut superb din punct de vedere tehnic. Este prima și singura medalie olimpică adusă de tenis pentru România.

ADVERTISEMENT