Sport

JO Tokyo 2020 sâmbătă, 31 iulie. Jamaica, dominaţie totală la atletism, proba de 100 metri feminin. Nou record olimpic! Video

FANATIK vă prezintă programul celor mai interesante competiții de la JO Tokyo 2020 pentru ziua de sâmbătă, 31 iulie.
31.07.2021 | 16:40
JO Tokyo 2020 sambata 31 iulie Jamaica dominatie totala la atletism proba de 100 metri feminin Nou record olimpic Video
Cursa de 100 de metri feminin a fost dominată categoric de sportivele din Jamaica. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
31-07-2021
13:41

Trei sportive din Jamaica pe podium la atletism, în proba de 100 de metri

Cursa de 100 de metri feminin din concursul de atletism a fost o nouă demonstraţie de forţă a sportivelor din Jamaica. Acestea au reuşit să ocupe primele trei poziţii.

A fost medalie de aur pentru Elaine Thompson-Herah, cu 10,61 secunde, timp prin care a stabilit un nou record olimpic al probei.

Shelly-Ann Fraser-Pryce a terminat cursa pe locul doi, în 10,74 secunde. Iar Shericka Jackson a obţinut medalia de bronz, cu 10,76 secunde.

31-07-2021
07:24

Marea Britanie, medalie de aur la înot şi nou record olimpic în proba de 4x100 metri mixt

Marea Britanie a obţinut o nouă medalie la înot, a patra, după prestaţia stelară a echipei de 4×100 de metri mixt. Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy şi Anna Hopkin au terminat proba în 3 minute şi 37,58 secunde.

Este un nou record mondial stabilit de britanici, asta în ciuda faptului că Dawson a alunecat în chiar startul probei, în momentul săriturii în apă.

Marea Britanie a termina cu 1,28 secunde în faţa Chinei, în vreme ce medalia de bronz le-a revenit sportivilor din Noua Zeelandă.

Este prima zi de la începutul Jocurilor Olimpice când sportivii români nu se vor afla în prim-plan, niciun component al Team Romania nefiind în programul zilei de sâmbătă.

În aceste condiții, ne vom îndrepta atenția către cele mai importante evenimente din capitala Japoniei și nu sunt puține cele care vor oferi un spectacol total.

ADVERTISEMENT

Cele mai interesante concursuri de sâmbătă, 31 iulie, de la JO Tokyo 2020

Ziua de sâmbătă, 31 iulie, aduce la JO Tokyo 2020 întrrecere extraordinare la atletism, fotbal masculin, natație sau tenis, dar sunt și alte sporturi care își vor desemna campionii olimpici.

Atletismul vine în sesiunea de diminață cu seriile celor mai spectraculoase probe, 100 metri garduri feminin și 100 metri masculin. Seara vor fi semifinale la 100 metri feminin și alte serii la masculin. Tot în a doua sesiune se vor decerna medaliile în probele de disc masculin, 4×400 metri mixt și 100 metri feminin.

ADVERTISEMENT

Baschetul vine cu noi meciuri din faza grupelor din turneul masculin, iar la scrimă se va desfășura concursul feminin pe echipe în proba de sabie. După marile surprize din faza grupelor, fotbalul masculin își va njuuca sâmbătă partidele din sferturile de finală.

Zi plină de medalii la tenis

În turneul de handbal feminin vor continua partidele din faza grupelor, iar sâmbătă vom avea câteva întâlniri extrem de interesante, precum Rusia – Franța, Ungaria – Spania sau Norvegia – Olanda.

ADVERTISEMENT

Natația are iarăși un program încărcat la Tokyo, ziua de sâmbătă venind cu nu mai puțin de patru finale: 100 metri fluture masculin, 200 metri spate feminin, 800 metri liber feminin și 4×100 metri mixt.

Și tenisul are zi plină de medalii. Se va decide campioana olimpică în proba de simplu feminin și se vor acorda medaliile de bronz în probele de simplu masculin și feminin, dar și dublu feminin și dublu mixt.

ADVERTISEMENT

Concurs pasionant la haltere

Voleiul propune șase meciuri extrem de pasionante din faza grupelor turneului feminin, iar la polo vor fi șase partide din turneul masculin, tot în faza grupelor.

Un alt sport care își va afla doi campioni olimpici este haltere. Cei mai puternici bărbați din probele de 81 și 96 de kilograme se vor lupta pentru medalii la Tokyo.

În proba de tir cu arcul va fi o luptă strânsă pentru medalii la masculin, iar la badminton vom avea finalele la dublu masculin.

ADVERTISEMENT