Sporturi

JO Tokyo 2021, în pericol de a fi anulate! Mesajul Comitetului de Organizare care îngrijorează

28.04.2020 | 11:11
JO Tokyo 2021 in pericol de a fi anulate Mesajul Comitetului de Organizare care ingrijoreaza
ADVERTISEMENT

Spre sfârșitul verii acestui an trebuia să aibă loc la Tokyo o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Pandemia de coronavirus, care nu a exceptat Japonia și a făcut ravagii în întreaga lume, a dus la amânarea celei mai mari competiții a sportului pentru vara anului 2021.

Comitetul de organizare al JO nu vrea să riște nimic

Însă nici măcar această amânare, care pe organiztori îi costă serios prin implicațiile avute, nu garantează disputarea Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

Pentru că iată, președintele Comitetului de organizare, Yoshiro Mori, vine cu un mesaj îngrijorător, subliniind că dacă lucrurile nu vor fi în perfectă siguranță pentru sănătate, pur și simplu competiția va fi anulată!

Nu s-ar mai ține nici măcar fără spectatori

“Dacă pandemia nu este controlată în 2021, Jocurile Olimpice vor fi anulate!”. Un verdict sec și dur, dar care arată că japonezii nu vor să riște absolut nimic.

ADVERTISEMENT

Nici pentru locuitorii țării lor nici pentru cei care ar urma să vină de pe tot globul și nu sunt deloc puțini, chiar dacă am admite că ar fi posibil ca JO să se desfășoare fără spectatori.

Și doctorii japonezi trag semnalul de alarmă

Șeful comitetului de organizare a făcut această declarație în cel mai reprezxentativ ziar de sport din Japonia, Nikkan Sports. Nu ar mai fi loc de nici o altă amânare cu un an sau cu măcar șase luni. Pur și simplu s-ar proceda la anularea JO.

ADVERTISEMENT

Mesajul care vine este o invitație la prudență, la care trebuie adăugat cel al responsabililor din sectorul sănătății.Președintele Asociației Medicilor din Japonia, Yoshitake Yokokura, a adăugat:

Pierderi economice de 3,5 miliarde dolari

„Dacă nu este dezvoltat un vaccin eficient, cred că va fi dificil să concureze la Olimpiada din 2021. Nu spun că nu ar trebui să fie ținute, ci epidemia nu se limitează doar la Japonia, ci este o problemă mondială “.

ADVERTISEMENT

Pierderile economice pentru organizatori ar fi uriașe. În joc sunt nu mai puțin de 3,5 miliarde de dolari și chiar și pentru o țară de nivelul ridicat al Japoniei ar însemna o lovitură teribilă din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT