Sport

Joacă la două capete? Motivul pentru care Ladislau Boloni întârzie semnarea contractului cu FRF

Au trecut mai bine de două săptămâni de la primele discuții cu Răzvan Burleanu privind postul de selecționer al României, dar Ladislau Boloni amână semnarea contractului.
10.01.2022 | 12:04
Joaca la doua capete Motivul pentru care Ladislau Boloni intarzie semnarea contractului cu FRF
ADVERTISEMENT

Deși părea doar o chestiune de timp, anunțul oficial al numirii lui Ladislau Boloni la cârma echipei naționale a României încă se lasă așteptat. Chestionat pe marginea subiectului, Dumitru Dragomir a lansat o ipoteză cel puțin interesantă, conform căreia tehnicianul și-ar dori, de fapt, să profite de acest moment pentru a prinde un contract mai avantajos din punct de vedere financiar.

Ladislau Boloni ar putea juca la două capete. Motivul pentru care ezită să semneze contractul cu FRF

E un antrenor cu palmares, un fost mare fotbalist și un om serios, un om care a învățat carte. E o mișcare trăsnet dacă a semnat contractul. Se poate întâmpla orice, și să fie și să nu fie antrenor. Ca valoare, e foarte valoros. Ungurul ăsta este foarte bun antrenor, este băiat deștept.

ADVERTISEMENT

Dacă are o ofertă mai bună până semnează contractul, își ia viteză în joc de glezne. În groapa în care suntem acum, am zice mersi dacă l-am aduce pe Boloni. Fotbalul este la pământ. Vindem la suprapreţ fotbaliști datorită impresarilor, care sunt oameni descurcăreți și știu bine meseria”, a declarat fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru as.ro.

Dacă își va pune, totuși, semnătura pe contractul cu FRF, Boloni se va afla la al doilea mandat pe banca „tricolorilor”. În precedentul ( 1 iulie 2000 și 30 iunie 2001), acesta a avut un parcurs destul de bun, cu o remiză, respectiv trei înfrângeri, dar a decis apoi să o preia pe Sporting Lisabona. În ciuda încercărilor de a-l întoarce din drum, conducerea de atunci a Federației nu a putut concura cu oferta portughezilor, după cum a dezvăluit fostul secretar general, Cristian Bivolaru, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De ce a refuzat Dan Petrescu oferta lui Răzvan Burleanu: „Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur”

Înainte să demareze discuțiile cu „Loți”, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță i-au contactat, pe rând, pe Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, dar s-a izbit de fiecare dată, din varii motive, de refuzuri categorice. În cazul „Bursucului”, nemulțumirea a pornit de la clauza de reziliere a contractului cu CFR Cluj, pe care acesta ar fi trebuit să o achite singur.

„Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul şi a făcut-o. Le-am spus: ‘Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF’. A venit apoi finalul de campionat.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro. Patronul mi-a spus din prima: ‘Nu cumva să îmi ceri să pleci, că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci’.

Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu. Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur.

ADVERTISEMENT

Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut. Îmi doream, dar nu a fost momentul bun.

Cât am fost liber 6 luni, nu am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria. În rest, a fost cancan.

Mi-au spus că bani nu au prea mulţi. Nu am ce să le reproşez nici lor, nici patronului. Eu voiam la echipa naţională, dar în acelaşi timp sunt foarte fericit la CFR”, a declarat Dan Petrescu, nu cu mult timp în urmă.

ADVERTISEMENT