Simona Halep

Simona Halep nu va participa la US Open! Anunţul oficial: “Mereu voi pune sănătatea pe primul loc”

17.08.2020 | 15:05
Simona Halep nu va participa la US Open Anuntul oficial Mereu voi pune sanatatea pe primul loc
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a impus în turneul WTA de la Praga, într-o finală cu Elise Mertens (6-2, 7-5), şi a câştigat al 21-lea turneu din cariera ei.

UPDATE, 17 august, ora 15:05 / Simona Halep a anunţat că nu va participa la turneul US Open. Românca a postat un mesaj pe contul personal de Twitter în care şi-a motivat decizia.

ADVERTISEMENT

“După ce am luat în calcul toţi factorii şi din cauza circumstanţelor actuale, am decis să nu merg la New York pentru US Open. Mereu am spus că voi pune sănătatea pe primul loc atunci când iau o decizie”, a fost anunţul făcut de Simona Halep.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 16 august

Iniţial, sportiva din Constanţa afirmase că după acest meci va comunica dacă merge sau nu la US Open, doar că a cerut timp suplimentar de gândire.

ADVERTISEMENT

Situaţia din SUA în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus este extrem de gravă, cu peste 5.000.000 de bolnavi şi aproape 170.000 de decese.

Simona Halep: „Mâine voi decide dacă merg în Statele Unite“

Ocupanta locului secund în clasamentul WTA a revenit în forţă, după şase luni de pauză forţată din cauza pandemiei, şi şi-a trecut un nou trofeu în palmares.

ADVERTISEMENT

Întrebare de pe buzele tuturor este dacă va participa sau nu la Grand Slamul american, iar răspunsul la această întrebare va veni abia mâine, pe 17 august.

„Mâine voi decide dacă merg în Statele Unite, la US Open. După…cu siguranţă voi juca pe zgură, dacă turneele se vor putea organiza. Asta urmează pentru mine“, a declarat Halep pentru WTA.

ADVERTISEMENT

US Open începe pe luni 31 august şi se va termina dumincă, pe 13 septembrie. Premiile totale se ridică la 53,4 milioane de dolari.

Simona Halep: „M-am simţit în siguranţă“

Halep a oferit şi detalii despre timpul petrecut în Praga, dar şi cum s-a simţit la primul turneu după o pauză atât de lungă. Pandemia a schimbat totul, dar în Cehia a existat un sentiment de siguranţă.

„A fost dificil să joc din nou meciuri oficiale după o pauză atât de lungă. Au fost emoţii, bineînţeles, reguli stricte…am stat 10 zile în cameră, nu a fost uşor. Trebuie totuşi să mă gândesc şi la lucrurile pozitive. Am reuşit să câştig turneul, ceea ce înseamnă extrem de mult, chiar dacă este unul mic. A fost o săptămână grea, dar sunt fericită că am revenit în circuit, cu o victorie.

Am fost puţin îngrijorată la început, dar aici totul a fost în siguranţă. Toate regulile şi restricţiile au fost respectate. Toată lumea a respectat ceea ce s-a cerut. M-am simţit în siguranţă! Oamenii pot organiza turnee aşa cum s-a făcut în această săptămână. Este o şansă importantă pentru noi să participăm“, a mai spus Halep

ADVERTISEMENT
Tags: