News

Joacă transformată în tragedie. Bărbat, electrocutat în încercarea de a recupera zmeul copiilor

Patru copii au rămas fără tată după ce bărbatul de 36 de ani a murit electrocutat încercând să le recupereze zmeul agățat în cablurile de electricitate.
23.05.2021 | 21:10
Joaca transformata in tragedie Barbat electrocutat in incercarea de a recupera zmeul copiilor
ADVERTISEMENT

Fetițele victimei au asistat la tragedie. Un polițist aflat în timpul liber a început imediat manevrele de resuscitare, care au fost continuate apoi de către medici, însă după mai bine, de o oră a fost declarat, decesul.

Joacă transformată în tragedie. Bărbat, electrocutat în încercarea de a recupera zmeul copiilor

Bărbatul de 36 de ani fusese plecat o lungă perioadă la lucru în străinătate și revenise acasă în localitatea Moisei, judeţul Maramureş, de curând.

ADVERTISEMENT

Fetiţele lui au înălţat un zmeu, iar la un moment dat jucăria s-a agăţat în firele electrice. Bărbatul, înduplecat de rugăminţile copiilor, s-a urcat pe o scară sprijinită pe o căpiţă de fân şi cu un băţ metalic a încercat să dea jos zmeul. Gestul i-a fost fatal.

„Un poliţist aflat în timpul liber a început manevrele de resuscitare, care au fost preluate de echipajele SAJ, s-au continuat manevrele.

ADVERTISEMENT

S-a solicitat şi intervenţia elicopterului SMURD Târgu Mureş, a intervenit şi medical, însă după o oră, din păcate, a fost declarat decedat”, a declarat Alexandru Ilieș, medic la Serviciul de Ambulanţă, citat de stirileprotv.ro.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș a precizat: “Poliţiştii din Moisei au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat din Moisei a fost electrocutat la domiciliul său.  La faţa locului au identificat victima ca fiind un bărbat de 36 ani.

ADVERTISEMENT

S-a constatat faptul că bărbatul s-a electrocutat în timp ce încerca să dea jos un zmeu care s-a agăţat de firele de curent.

Un echipaj S.M.U.R.D. a încercat resuscitarea acestuia, însă a fost declarat decesul”.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal de Urgenţă din municipiul Baia Mare în vederea efectuării necropsiei.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a murit bărbatul.

În urma tragediei, trei fetiţe şi un băieţel de doar 7 luni au rămas orfani de tată.

ADVERTISEMENT