Fotbal international

Joan Laporta a început reconstrucția Barcelonei. Ce transferuri pregătește și cine va fi antrenorul echipei

24.03.2021 | 12:41
Joan Laporta a inceput reconstructia Barcelonei Ce transferuri pregateste si cine va fi antrenorul echipei
Joan Laporta a început reconstrucția Barcelonei. foto: Twitter Barca Universal
ADVERTISEMENT

Reales președinte al Barcelonei, Joan Laporta a readus optimismul în rândul fanilor și a jucătorilor de pe Camp Nou. Acesta a anunțat și primele ținte pentru perioada de transferuri.

Șeful grupării ”blaugrana” și-a fixat obiective mari în noul mandat de președinte. Continuă negocierile cu Lionel Messi pentru un nou contract, iar între timp a anunțat și numele jucătorilor pe care îi dorește alături de argentinian.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist din Premier League și unul din Ligue 1 sunt jucătorii cu care Laporta vrea să înceapă reconstrucția Barcelonei.

Doi olandezi, pe lista scurtă a lui Joan Laporta la Barcelona

Țintele șefului de pe Camp Nou sunt Memphis Depay, de la Lyon, respectiv Georginio Wijnaldum de la Liverpool. Celor doi fotbaliști olandezi le expiră contractele cu actualele echipă la finalul sezonului și pot fi transferați gratis, ceea ce va avea un impact major în privința bugetului.

ADVERTISEMENT

Depay, în vârstă de 27 de ani, este cotat la 45 de milioane de euro, în vreme ce Wijnaldum (30 de ani) are o cotă cu 10 milioane mai mică.

În actualul sezon de Ligue 1, Memphis Depay a jucat în 30 de partide pentru Lyon și a marcat 14 goluri. Georginio Wijnaldum a bifat 29 de meciuri în Premier League și a marcat duă golur pentru ”cormorani”.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta vrea continuitate pe banca tehnică

Președintele Barcelonei a lămurit și situația băncii tehnice a echipei. Astfel, conform presei din Spania, Laporta ar fi avut deja o întâlnire cu actualul antrenor, Ronald Koeman, căruia i-ar fi cerut să-și continue munca la Barcelona și în viitorul sezon.

Koeman a fost adus la gruparea catalană în vara anului trecut de fostul președinte al clubului, Josep Maria Bartomeu. În La Liga, Barcelona, cu Ronald Koeman pe bancă, este pe locul 2 în clasament, la 4 lungimi de liderul Atletico Madrid și calificată în finala Cupei.

ADVERTISEMENT

În Liga Campionilor, Barcelona a fost eliminată de PSG, în optimile competiție, catalanii nereușind să câștige niciun meci din dubla cu campioana Franței.

ADVERTISEMENT