Fotbal international

Joan Laporta, noi detalii despre viitorul lui Lionel Messi: „Se concentrează pe meciurile cu PSG”

16.01.2021 | 15:48
Joan Laporta noi detalii despre viitorul lui Lionel Messi Se concentreaza pe meciurile cu PSG
ADVERTISEMENT

Continuă discuțiile despre viitorul lui Lionel Messi. Joan Laporta, principalul favorit să devină noul președinte al clubului, a dezvăluit că argentinianul este fericit și se concentrează pe restul sezonului.

Superstarul catalanilor ar fi vrut să își decidă viitorul încă din această lună, însă amânarea alegerilor pentru desemnarea unui nou președinte al Barcelonei i-a stricat calculele.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta este foarte vocal în ultimele săptămâni, afându-se în plină campanie electorală. Cel care a fost președinte al Barcelonei între 2003 și 2010 a povestit și cum a refuzat să îl aducă pe Cristiano Ronaldo.

Joan Laporta, noi detalii despre viitorul lui Lionel Messi. Ar putea rata și finala Supercupei

FC Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după ce a învins-o la penalty-uri pe Real Sociedad în semifinala disputată la mijlocul săptămânii. Joan Laporta a declarat că Messi ar putea rata și finala cu Athletic Bilbao, după ce nu a fost pe teren cu Sociedad.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cel care are mari șanse să devină viitorul președinte al catalanilor a anunțat că argentinianul este fericit la club și că se concentrează în proporție de 100% pe finalul sezonului din La Liga și UEFA Champions League. Alegerile pentru desemnarea unui nou președinte al clubului trebuiau să aibă loc în data de 24 ianuarie, dar s-au amânat pentru 7 martie din cauza pandemiei.

„Lionel Messi este 100% concentrat pe meciurile din Champions League, cu PSG, dar și pe încercarea noastră de a-i prinde din urmă pe cei de la Atletico în campionat. Nu știu încă dacă va putea să joace duminică, în finala Supercupei, însă sigur își va încuraja de pe bancă colegii la meciul cu Athletic Bilbao.

ADVERTISEMENT

El este tot mai mulțumit, se bucură mult să fie parte din această echipă. Vrea să rămână și știu asta, la fel cum știu și că va face tot ce poate pentru a continua aici. Însă este nevoie și de un efort din partea clubului, care trebuie să îi ofere condițiile pentru a putea rămâne alături de noi”, a spus Laporta potrivit cotidianului spaniol Sport.

Alegerile s-au amânat pentru 7 martie

Catalanii trebuiau să își afle noul președinte până la finalul lunii ianuarie, după ce Josep Maria Bartomeu a fost îndepărtat din funcție ca urmare a presiunilor puse de fanii clubului. Alegerile erau programate pentru data de 24 ianuarie, dar guvernul din Catalunia nu a mai permis desfășurarea lor din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Noua dată de desfășurare a alegerilor a fost stabilită pentru 7 martie 2021, iar Joan Laporta este mare favorit, după ce a mai fost șeful catalanilor și în intervalul 2003-2010, când FC Barcelona a cucerit de două ori trofeul UEFA Champions League și l-a adus în prim-plan pe Lionel Messi.

Recent, Joan Laporta a dezvăluit că în 2003 clubului i-a fost propus Cristiano Ronaldo, care evolua pe atunci la Sporting Lisabona. Deși se înțelesese deja cu Manchester United, impresarul portughezului ar fi fost oferit Barcelonei pe o sumă mai mică, însă Laporta a refuzat deoarece deja îl adusese pe Ronaldinho, de la PSG.

 

ADVERTISEMENT