Joana Sanz, soția lui Dani Alves, a atras toate privirile la gala FIFA The Best. FOTO

Ionuţ Cataramă   
în Fotbal international
24/09/2018, 20:37
Joana Sanz, soția lui Dani Alves, a atras toate privirile la gala FIFA The Best. FOTO GALERIE FOTO

Chiar dacă Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au absentat de la gala FIFA The Best 2018, multe alte nume importante din fotbalul mondial au fost prezente la evenimentul desfășurat la Londra. 

Dani Alves (35 ani), jucător la PSG, a venit însoțit de frumoasa lui soție Joana Sanz, cu care s-a căsătorit în secret în vara anului trecut. Joachim Low, Arsene Wenger, Sergio Ramos, Fabio Capello sau Cafu sunt doar câteva dintre numele importante care au răspuns prezent evenimentului organizat de FIFA.

Joana Sanz a atras toate privirile la FIFA The Best

Vezi imaginile în galeria foto de mai sus

Premiile FIFA The Best se decernează sub această formă începând cu anul 2016 și reprezintă o extindere a premiului pe care FIFA îl acordă încă din 1991, Fotbalistul Anului. Între 2010 și 2015, FIFA a oferit distincțiile împreună cu revista France Footbal, însă, din rațiuni publicitare, cele două branduri au decis să meargă pe drumuri separate începând cu 2016.

Atât în 2016, cât și în 2017, titlul de fotbalistul anului a fost câștigat de Cristiano Ronaldo, secondat de fiecare dată de Lionel Messi. Claudiu Ranieri, campion cu Leicester în Premier League, a fost desemnat antrenorul anului în 2016, în timp ce Zinedine Zidane s-a bucurat de această distincție în 2017.

Din 2017 a fost introdus și premiul pentru cel mai bun portar, iar acesta a fost obținut de italianul Gianluigi Buffon.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au decis să nu participe la ediția din acest an. Este pentru prima dată în ultimii zece ani când se întâmplă ca niciunul dintre cei doi jucători legendari să nu fie prezenți la o astfel de gală organizată de FIFA.

Ambii jucători fac parte din echipa ideală a anului, însă doar Ronaldo are șansa de a câștiga și premiul pentru cel mai bun fotbalist, unde îi are concurenți direcți pe Luka Modric, fostul său coleg de la Real Madrid, și pe Mo Salah, adversarul din finala Ligii Campionilor.

Închide ×