Fotbal international

Joao Felix a câștigat trofeul Golden Boy 2019. Portughezul lui Atletico l-a învins pe Jadon Sancho de la Dortmund

27.11.2019 | 19:48
Joao Felix a castigat trofeul Golden Boy 2019 Portughezul lui Atletico la invins pe Jadon Sancho de la Dortmund
ADVERTISEMENT

Atacantul celor de la Atletico Madrid, Joao Felix, este noul Golden Boy al fotbalului mondial. Portughezul din echipa lui Diego Simeone i-a învins în lupta pentru acest titlu pe englezul Jadon Sancho (19 ani) de la Borussia Dortmund și pe germanul Kai Havertz (20 de ani) de la Bayer Leverkusen.

Joao Felix a câștigat trofeul Golden Boy 2019. Portughezul de la Atletico l-a învins pe Jadon Sancho de la Dortmund

Joao Felix a impresionat lumea fotbalului cu parcursul său de senzație în tricoul celor de la Benfica. După cele 18 goluri marcate în sezonul trecut pentru lusitani, tânărul jucător a fost cumpărat de Atletico Madrid în vara trecută pentru 120.000.000 de euro. După această mutare, Joao Felix a devenit cel mai scump fotbalist portughez din toate timpurile, peste Cristiano Ronaldo, achiziționat de Juventus de la Real Madrid cu 105.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Jucătorul celor de la Atletico Madrid a câștigat trofeul Golden Boy 2019 după o luptă cu alți doi puști de mare talent: Jadon Sancho de la Borussia Dortmund și Kai Havertz de la Bayer Leverkusen. Joao Felix a primit distincția acordată de italienii de la Tuttosport, după ce a primit 322 de voturi, față de 175 câte a avut Sancho. Havertz s-a clasat al treilea, cu doar 75 de opțiuni.

Joao Felix, al doilea jucător din istoria lui Atletico Madrid care câștigă acest trofeu, după Aguero, s-a declarat extrem de fericit după anunțarea voturilor: ”Mulțumesc celor de la Tuttosport pentru acest premiu. Sunt mândru să fiu al doilea jucător de la Atletico Madrid care primește distincția. Mulțumesc și celor de la Benfica, cei care au fost mereu alături de mine”, a spus puștiul lui Atletico.

ADVERTISEMENT

Primii 5 clasați în lupta pentru trofeul Golden Boy 2019:

  1. Joao Felix (Atletico): 322 voturi
  2. Jadon Sancho (Dortmund) 175 voturi
  3. Kai Havertz (Leverkusen) 75 voturi
  4. Erling Haaland (Salzburg) 74 voturi
  5. Mathij De Ligt (Juventus) 71 voturi

Trofeul Golden Boy, câștigat de nume uriașe de-a lungul anilor

Cotidianul italian Tuttosport a creat în 2003 premiul Golden Boy, acordat celui mai bun tânăr jucător din lume. Mbbape în 2017 și De Ligt în 2018 au câștigat ultimele două premii. De-a lungul anilor, Golden Boy au fost nume uriașe din fotbalul mondial, precum Lionel Messi, Cesc Fabregas, Rafael van der Vaart, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Sergio Aguero, Paul Pogba, Anthony Martial, Isco, Mario Balotelli sau Raheem Sterling.

ADVERTISEMENT